Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, May 1, 2011

Zhariff's Day Out.. with his family of coz..hehe

Selamat hari pekerja buat semua pekerja2 seluruh dunia..
Esok cuti eh...ni masih bersiaran dari kampung lagi..seharian sibuk melelapkan mata puas2 lepas tu sempat jenjalan blog orang..pastu op koz acara makan2 tu harus ada..cuma tak sempat nak amik gamba jek.heh..

Apa2pun nak jugak update entri kesinambungan entri zhariff yang dah 5 bulan nih.. aritu kitorang pergi ke taman permainan kat mukah tu, n saja2 nak nyibuk tengok persiapan orang yang sibuk nak menyambut kemuncak pesta Kaul..kitorang selama kat sini tak pernah lagi pergi ke acara gilang gemilang tu..sebab sentiasa ada kebetulan acara lain..so maybe next year kot(ayat tahun lepas)
Lagipun bawa anak2 kecik nih panas2..hadoii..macam tak sanggup makcik..tapi paling best bila ada keramaian gini bila cuci mata ngan gerai2 jual makanan kan kan..cam bazaar ramadhan je gitu..hihi...Kalau nak tau apa itu pesta kaul,leh laa tanya pakcik google ye.. =)

Meh layan mata nengok aksi zhariff's family nih..ngee..

Gambo blur jerk..takpe laa janji nampak..haha..
nampak kan,si mata cepet tu.. ;)

Suka tengok dia tunggu orang nak agah..hehe..
pasrah gitu..

Kontrol nak gelak..hehe

Geli jer kena gomoi..hihi

Dah tak tahan sangat kegelian..abis ditariknya spek semua yang tercapai..ekeke

Sesambil tu kakak2 n abang zhariff layan diri..dah lama rindu dendam nak main gelongsor n buaian semua.. yang tak bestnya banyak mainan yang rosak.. di vandalisme kan.huh..sibbaik masih ada yang boleh guna..tak ler bebudak nih frust sangat.

Nih Yana..dia nih aksi lasak sket..rambut pun dah serabai..maklum laa,'panjang mengurai' katekan..hihi

Suka sangat main gonco(gelongsor)

Si kakak nih laa yang beria2 nak gi taman permainan nih..hehe..dah lama tak pergi katanya...tak terasa memang dah lama rupanya..huhu..

Ni anak bujang aku nih ntah apa di mainnya aku pun tak berapa pasti..mula2 tu nak gi gunting rambut tapi tak sempat lak..plan nak bergunting esok je la,kalau ada kedai gunting yang buka..

Takkan abang n kakak2 jer main kan..Zhariff pun nak main gak..

Jeng jeng jenggg...!Pestaim nih..mesti nebes..*padahal zhariff ilek je

Weeeeee..sukanya diaaaa!seronok laa tuu...lagi!lagi! | Yana dengan gagahnya naik gelongsor tak guna tangga dah..haihh...salah guna tul..huhu

Macam takde perasaan jer..sibuk lak tengok kamera..hehe

Tengok babah lak..masih blur~erkk

Opppps!lupa nak cenyum..hihiiii..syhhh..*ntah apa
yg di syhh kan zhariff nih :P

Bukan nak syhh ..nak isap jari ler..haha..ilang macho rupanya menggelongsor dengan bantuan..heee*tutup muka zhariff..malu ngan Dhira

Tiba2 teringat ngan kengkawan blogging(awek2 cun lak tu)Amani..Maisarah..Syifa...ramai lagi la.. alangkah besh kalau diorang bermain gelongsor nih bersama..*tetiba sentimental..haha

Urmmm..tak nak main la bah,tak besh main sensorang..*padahal memang lum reti main sendiri pun

Tak nak main sudah..meh amik gambo lak..posing2..sengih2..
Mata zhariff cepet cam babah eakk?? Memang kecit laa mate dak kecik nih..patut laa orang kata mata sepet kan..haha..

Haiyohhh..mana mata zhariff tak nampak nih..kikikiii..nampak segaris jek masa gelak..
Iskh2..terlindung lak mama zhariff kan..takpe laa,bak kate izah,mak budak kalo amik gambo harus nyelit kat anak2..untuk lindungi lemak2 segala..kakaka

Haaa...zhariff ikut mata sapa?sapa? hihi...sebelum nih korang asyik tanya je zhariff ikut mata sapa kan..hehe..aku rasa mesti dia ikut mata datuk dia kot.. :D

Apa2pun..baca tulisan kat baju tuh..tu yang mahai tu..hahaha...tima kasih sekali lagi buat Cikmin.com.. memang comel jer baju nih n yang satu lagi tu kak min,sempat pakai sekali jer..haha..ni pun dah singkat gini baru berpeluang nayang padahal sebelum ni ada je amik gambo nak bg cikmin tengok..huhu..

Apa2pun..terima kasih buat semua yang sudi menonton.. buat pengunjung baru dan lama,salam sayang dari zhariff's family.. :)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 Komen Di Sini:

Yani said... [Reply to comment]

tomeyynya zhariff dgn muka cerianya

HaSue said... [Reply to comment]

@Yani
tq kak yani..suke je dier kalo dilayan..hehe

K.Nor said... [Reply to comment]

comelnyer!! zhariff comel, mama dia pun comel.. hehe apasal yg malu2 tuchen lak nih..ish..

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... [Reply to comment]

comey nya anak2 ktk kak Hasue! =0).
Zhariff comey ya nang gebu jak isik nya..geram mek nengok =0).

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
kak nor..tq kak..hihi..tu malu kuye2 jer..ngeee

HaSue said... [Reply to comment]

@Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi
tq nurul....nang maok digomol jak masa biak ya sengih2..hihi

Zaliedana said... [Reply to comment]

Kak sue,mmg comey sgt zhariff,wah best lah dah main gelongsor..Sian syifa xleh main lagi..Mata dia ikut kak sue kut..Kulit pong mmg ikut akak..Gatai toi lah mama zhariff nih,main sorok2 lak,shy2 cat lah tu..Suka sgt tgk pic zhariff yg letak jari kat bibir tuh..Nana pong syok jer tgk pic zhariff,siap kata,age age(adik bahasa dia lah tu).hehe..Cuti nih bz jer kak,g perabis duit,n besday ank mmber,hihi..

lina_pg said... [Reply to comment]

amboi zhariff ni tak padan ngan kecik dh main ginsor.Maisarah pun xmain lagik tau.encem arr boipren Maisarah ni

Sari Yusa Ibrahim said... [Reply to comment]

wajah zhariff mengingatkan pada sorang bdk cina yg dlm movie yg femest giler dulu... tomeinyaaaaaa!

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

Comelnyaaa zhariff.. suka tgk dia .. pandai jer dia tgk kamera kan.. hehehehe.. muahssss3x kat zhariff.. :)

Mas said... [Reply to comment]

meh sini aunty mas nak gomoi2 zhariff lak..he..he..
amboiii...mak zhariff tu..malu2 kucing lak...he..he..

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

tak dinafikan yana mmg suka main gonco.....aku punya 'sit up' board tu pun dia goncokan..huuu

kha said... [Reply to comment]

comey betul si zhariff ni,tahan tgk lesung pipit dia..biarpun mata nya yg sepet tp itu lah yg mahal tu..ala2 pelakon korea gitu..x hingat plk namanya..kih kih

kha said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
Cheq Ana said... [Reply to comment]

so syuweet la zhariff..ni yg rs nk baby boy lak..hehe

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

assalam sue...hari tu dh baca n3 ni masa umah kak linapg tu.. best je dpt tgk gambar sue n famili.

pertama kali nmpk babah zhariff yg jelas, kalo tak tgk yg raya tepi tu jelah

amboi mama zhariff malu2 la pulak, tgk tudung pun jd la heheeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...