Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, May 6, 2011

Ter'surprise'..!

Salam Jumaat..
Esok aku berazam akan update sebelah pagi..dah beberapa hari miss mengupdate sebelah pagi nih gara2 kebizian yang sukar diungkapkan dengan kata2..haha..lepas tu hujan..*takde kena mengena tapi saja nak bagitau sehari dua ni selalu hujan.. line tenet adakala ok,adakala tak ok..tapi ku harungi jua sementelah(cewah bahasa sastera kuar beb) menjadi daily blogger nih..harus juga jenguk rumah cyber nih kan walaupun tak kuar entri..baca komen,jenguk rumah orang dan sebagainya..

Sebenarnya aku nak share keterujaan dan keterkejutan(hancus bahasa) dek menerima parcel yang tidak ditunggu dan disalah tafsir ini..
Sebab apa aku kata salah tafsir? haha..ini kerana akak nih anta guna khidmat skynet..aku mana laa pernah guna skynet nih kat sini..terkejut beruk dengan keluarga beruk tu sekali laa aku seketika bila menerima panggilan dari syarikat skynet isnin lalu..Apa yg menyebabkan aku salah tafsir adalah sebab parcel ni dah sampai isnin lepas..tapi dek kesibukan kerja yang amat sangat..cik abang aku tuh pun takde kesempatan nak ngambiknya kat opis skynet tu..lagipun, bila aku tanya siapa pengirimnya..kerani tu kata dari syarikat ehem ehem ehemm...aku mana laaa tau si akak ni guna alamat pejabat..kerani tu pun satu hal..nama pengirim dia x sebut pun walaupun dah tulis terang2..bagitau nama syarikat aje..aku pun tertanya2 giler babas..sampai cik abg kate dr pihak insuran kott..sebab kadang2 insurans nih suka wat offer pelik2..tapi tak tau laa kot2 nak pujuk suami,kena 'rasuah' bini dier dulu ke,kan..hakhak..sampai gitu skali ke org insurans nih?hehe..pastu si pengirim nih risau jugak agaknya penerima senyap jer..kot2 barang tak sampai kan..rupanya rakan blogger atau rakan fb atau rakan myr..dan rakan giler2 gak ler..rangkum habiss semua sekali..beliau nih memang ramah n klako selambe jek..
Rabu tu,aku pun menerima panggilan dari beliau..ingatkan gadis sunti mana laaa haii..(tapi rata2 akak2 yang aku kenal dunia cyber nih memang awet2 muda dari segi rupa n suara..)ingatkan pihak bank yang selalu kol tanya nama Encik Sam kat tepon aku nih..memang terkejut sangat lah bila tup2 akak nih bagitau hal sebenar..hehehee...tu pun sebelum talian terputus sebab area aku nih line tepon memang mengong semengong line tenet..salah posing memang takde signal..heh..
sampai semalam baru cik abang aku tuh ada kesempatan ngambik ke skynet nih..hehee..terpanjang lak citer aku ek..takpelah,leh bace balik bila dah tua nanti kan..kot2 tak ingat dah jalan citer ke..ngee..

Dah orang bagi takkan nak tolak kan..rezeki nie..teruja je nak bukak kalo terima parcel nih..ekeke

Jom tengok!

Tarraaa..!!


Tu diaaa..dah terbayang dah apa nak buat ngan grill pan nih..bakar ikan ngan daun pisang..bakar daging..ayam..err...bakar udang galah (aku taknak sebut ujung nih takut ada yang bawak bom c4) pun mesti best giler kannnn..sebelum nih pun verangan dah nak bakar ikan ala2 pasar malam tuu..siap letak daun pisang tuu...bakar dalam oven tak best laaa...ehek.

Jutaan Terima kasih kat Kak Ham(dah minta izin nak letak link nih) yang baik ati dan awet muda,eh kang orang kate bodek lebih pulak..Walaupun akak kata small gift tapi kami sekeluarga amat2 menghargainya..hanya Allah yang mampu membalas budi baik akak..memang surprise dapat gift nih..hihi..terima kasih untuk kak ham sekeluarga sekali lagi.lebiuuu..muahhhh!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

13 Komen Di Sini:

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

sue--
wah.. bestnya dapat lengkapkan keperluan dapur mu...
lagi2 pemberian dari yang amat sekepala... ~kaki dapur~

tahniah yer..


PS: mmg comellah!!!

HaSue said... [Reply to comment]

Thanks ayu~..memang best dapat toy baru..macam budak2 dpt mainan jer kan..hehe.. yg fridge magnet tu dak kecik dah booking dulu..haha

ijan said... [Reply to comment]

Salam Kak HaSue,
bestnye dapat grill pan ni.. suka tengok kalau grill apa2 akan ada belang2 tu.hehehe

nOOrsha said... [Reply to comment]

waahh..best2....congrates la dapat adiah..ehehe

Mas said... [Reply to comment]

alhamdudillah...tu yang dikatakan rezeki kau sue....
wehhh..lepas ni sakan kau membakar jerk...muahahaha

K.Nor said... [Reply to comment]

mek jah!!! ooo mek jah!!! c4 aritu simpat kat gobok mana??? cpt.. get ready ya.. kali ni biar betul2 kita bg dia hahahaa

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

assalam sue..budi baik , suka nolong org...,murah rezeki sue

cik cek said... [Reply to comment]

Sue...bestnya dapat gift...brg2 fav lak tu kan...mesti senyum tak sudah pas tukan...he he...mula2 dok tertanya...akhirnya baru ku tau...he he :)

Agak2nya sape pulak yg baik hati nak kirim2 brg cam gini kat kak cek eek... :)

tun_telani said... [Reply to comment]

huhhhh??? bestnyer!!!!!!!!! dh lama ngidam nk grill nih.. cepat, sapa nk kasi hadiah kt tun.. hahahha

::Azura Rahman:: said... [Reply to comment]

kita bako bako bako je la lepas ni erk.. semua mende nk bako guna grill pan tu ye.. terung bako x nk buat ke sue?.. ekekeke..

ima said... [Reply to comment]

assalam sue...bertuahnya badan...dapat hadiah yang best tu...lehlah bakar macam2 lepas ni...hihi

Naz said... [Reply to comment]

Sue bila lak masa nak bagi "small gift" kat akak..heheheee...Gurau je ye sue..

Awat org skynet tu tak anto sampai rumah??? Bukan patutnya dia anto sampai depan pintu rumah ker...Kena rotan ni org ni tak buat kerja..Sib baik tak pulang balik parcel tu ke tuan yg kirim balik.. Untung2 sesat lak parcel tu ke sini kan..bertuah aku...:))

kha said... [Reply to comment]

xsbr tggu n3 hasil dr grill ni..bkn apa,kha ada jgk 1,tp duk bakar burger je lain2 xprnh guna..msk burger sekali mask 8 keping o..psl beso grill yg kha beli ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...