Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, May 7, 2011

Angel Hair Pasta with Prawn..simple tapi menyelerakan!

Pasta paling aku suka adalah jenis angel hair nih..halus kan berbanding spagethi biasa..sebelum nih dah tayang menu yang sama..heee..Pstt,guna udang galah 'jer'(tengok kiri kanan takut kak nor n izah dah siap2 bom c4)haha.. biasa laa,orang yang jarang2 jumpa udang galah memang gitu kan kan.. :P
Tapi guna udang biasa pun sedap gak..tapi kalau boleh yang saiz beso laa sket kan..Rasa manis udang ni dah menyedapkan kuah tomato yang ala2 macam buat bolognese sendiri..biasa kuah bolognese yang terbaik dimasak lama menggunakan api yang kecil..dibiarkan renih sehingga sekurang2nya satu jam..
Aku masak kuah ni cup cap cup cap kejap aje..malas nak renih lama2..haha..nak makan dan2 masa tu jugak..
Oh..yang dalam gambar nih dah lama arwah..lupa nak update aritu..nanti kalau dah rajin aku wat lagi n kongsikan resepinya kat sini ehh..
Ada sapa2 nak merasa? :D
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

22 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue...kalo gandingan kuah bersama udang galah mmg lah sedap sangat tu, eh nak tanya lagi sekali murah ke udg galah kat situ sue...

best nmpk angle hair tu posing ngan udang dok tertongeng sana, sini heheh

Anna Qawina said... [Reply to comment]

aku tak pernah jumpa benda alah tuh...hihi...nanti nak cari gak..nih aku bawak daun pisang..lepatnya dah habis..ko buat sdrik...

lina_pg said... [Reply to comment]

ni kalau nisa tengok udang dok tergolek2 camni sure minta soh buatkan,dia mmg suka sgt mkn pasta n udang..nmok sedap sgt tu..

Kak Rose said... [Reply to comment]

Sue, anto le sikit udang galah tu kat sini... semalam bli udang x beso mana pun 20/kg...adoyaiiii

stok angel hair spaghetti ni ada 5 packs tp nak buat pun malas! nak mintak kat sini dah jadi baja lak!

cik cek said... [Reply to comment]

Sue....tang udang tu yang tak tahan kak cek tengok...menggodanya...kalau makan ni...confirm udang tu habis dulu....he he :)

nuwairani ismail said... [Reply to comment]

nuni pon lagi suke angel hair berbanding spageti.lebih halus.ni kirenye angel hair udang bolognese la kan?

Adinda Amy Sensei said... [Reply to comment]

waaa....sedapnyee...

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rosaliza
waalaikumussalam kak..bleh thn gak murahnya..kalo x silap dalam rm23-25 sekilo kot..saiz sederhana gitu..x sure harga sbb yg beli cik abg..main order je pastu org tu anta ke rumah(baik ati tul kan)..yg bestnya selalunya ms dia anta tu masih fresh2 lg..masih hidup tuu..)

HaSue said... [Reply to comment]

@Anna Qawina
ada haa..kat bahagian pasta..spesis(brand) san remo gak..cer carik cer carik..best la dr spagethi..kalo spagethi tu kan apa...rasa gedabak je nak kunyah..haha

HaSue said... [Reply to comment]

@lina_pg
sibbaik nisa x nmpk eh kak..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rose
oo ye ke kak?tu udang laut laa ek..kalo fresh ok laa jugak kan..kat sini kalo masa byk udang tu dier jual rm5 jer sepinggan(x smpai sekilo kot..dlm 700g)..tp dah murah laa tu sbb fresh sgt n agak beso gak.. kalo masa takde mmg harga melambung naik gak

tun_telani said... [Reply to comment]

huhhh??? sape meremeh2kn spagetti yg tun cintai tuu??? besar2 laa best kunyah, cepat sket kenyang.. ni kalau wat spagetti with prawn ni mesti sedap nih.. hehe
ps: peminat spagetti no 1, xpenah nk try angel hair ngan macaroni.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@cik cek
penggemar udang mesti bleh imejin rasa manis2 udang dimakan ngan angel hair pasta nih ngan masam2 kuah tomato tu..nyumm

Mas said... [Reply to comment]

sue..aku tak makan pasta...kutip udang jer la...he..he..

HaSue said... [Reply to comment]

@nuwairani ismail
a'ah..betul tu nuni..hehe..tp x lyk panggil bolognese laa kot sbb segera sangat..haha

Naz said... [Reply to comment]

Sue, sib baik tak de rupa rambut.. Akak ingat rupa rambut ala2 mat saleh tadi..hehehee..
Akak makan sue..akak makan..boleh la pass kat akak sikit.. Dak Mas tak makan..

HaSue said... [Reply to comment]

@Adinda Amy Sensei
Yummmehh! :D

HaSue said... [Reply to comment]

@tun_telani
hahaha..peminat spagethi yer.. akak dulu sebelum tau kewujudan angel hair nih layan spagethi gak..dah tau dier nih lg sedap..buat2 x nampak je skrg nih..hihi..halus n licin..aiyoh sedap oo tunn..try laa skali..makaroni tu spesis lain..dier sedap dibuat bubur..haha :D

HaSue said... [Reply to comment]

@Mas
Belum cuba belum tau mas..aku dulu pun x amik port nak mkn pasta masta nih..tekak melayu katekan..tp yg ni mmg best laa ke tekak aku banding mee kuning.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Naz
kalo ala2 rambut mat saleh nak gak bg kak naz rasa..hihihi

K.Nor said... [Reply to comment]

sedih betul la... geng sorang lagi tu tak balik2.. izahhhhhhh... cpt ler balik.. tak sabooo nak gedebum mek mukah ni...

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
haha..takde maknanya...mek ijah masih berbaring2 kat ldg jagung tu haa kak..dr suh bwk c4 baik akak suh bwk jagung..leh kite bako sama2..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...