Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, May 30, 2011

Bubur Nasi dan Zhariff dah 6 Bulan..

Aku dengan tak sedar dirinya dah 2 hari tak update blog..hahahihi..
Biasa laa,anak2 yang 2 orang dah pos ke kampung Sabtu lepas..2 orang stay sini..rasa baru beranak dua jer..ahaks.Tapi sunyi pun ada,takda dengar orang gaduh2..nyakat2 nangis2..aku pun dah kurang latihan vokal bila yang 2 orang nih not around..nak latihan vokal ngan yana n zhariff ni macam sia2 lak kang..hehe..kan kecik lagi,so diorang takde gaduh2 laa kan..cuma yana suka 'tumpang' walker zhariff..dier duk sekali dalam tu,tak ke sempit..huuhu.. jadi buat mereka yang masih beranak 2 tu,sila2 laa tambah lagi yer..ehe..

Baiklah,taknak cerita aktiviti semalam sebab tak banyak aktiviti pun..walaupun best jer duk umah..weee...:P
Nak cerita pasal bubur nasi nih..kitorang kalo makan bubur nasi jer..dah bayangkan makan gini:Kakak aku n cik abg yg introduce makan bubur nasi dengan ikan kacang hitam tu..tapi memang best dan sedap..ikan bilis goreng halia tu pulak memang pelengkapnya..ala2 menu orang dalam pantang kan..best!
Ni gara2 tengok bubur nasik ijahdaut aritu terus aku terbayang nak makan ni..heee..pagi nih pun bekpes bubu gak..

Pastu kan 28hb aritu zhariff dah masuk 6 bulan..so petang semalam baru cuba2 bagi dia makan sikit..bubur nasi kisar bertapis..untuk permulaan,aku tak buh apa2 sayur ke buah ke perisa ke..biar dia blajo terima rasa nasi dulu untuk beberapa hari..^_^
Yana bersama bubur pertama zhariff..sudu pun dia punya..zhariff punya terbang entah kemana..hehe

Aku nak upload gambo lagi tapi kesuntukan masa ni..jap lagi nak masak2 untuk cik abg nak jamu rakan2 dia lak..dak kecik ni lak x tido2 lagi..huu..
layan gambo2 zhariff 6 bulan.. kalo rajin lenkali upload lagi..
Yang masa dia senyum tu masa makan..suke jer mamam!

Ni aktiviti bila takde keje,nyakat dia sampai nangis..eheee...masa 28hb..6 bulan aritu.. :)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

17 Komen Di Sini:

Deliah's Deli said... [Reply to comment]

comelnyer mua mencemek cmtu..geram tgk pp dia :)

Deliah's Deli said... [Reply to comment]

mua=muka :p

izahdaut said... [Reply to comment]

budak jepun mamam dah... ee bertambh tembam la budak neh...

aku tak nh jumpa la ikan dlm tin gitu mek..

atie @ ejay said... [Reply to comment]

waa..budak mata sepet kacak dah start mamam ye..hehe bestnya

Wanieyra said... [Reply to comment]

salam Hasue,
bila tengok budak kecik ni, rasa mcm teringinlah pulak. Oh, tidak!! aku ingin bercuti panjanglah........

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue..sedapnya bubur nsi tu.umah akk suka gak layan bubur nasi ayam heheh..

ok zhariff mkn bubur nasi sue..amani mmg tak berapa nak suka ngan bubur nasi, lagi satu dia susah nak buang kalo bg bubur huhu..lastnya mkn nestum n buah2 je

nuwairani ismail said... [Reply to comment]

aloh2....tomeynye dia....time kene nyakat pon tomey jugak

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

Assalamualaikum sue.. wah sedap tu tgk bubur nasi makan ngan ikan kcg hitam ( yg dlm tin tu kan sue? )... + ngan ikan bilis tu lg.. mmg sedap tu!! lapar2!!!
ermmm.. geram tgk anak2 sue yg comel2 tu... yg si kecik tu ... comel jer dia senyum.. nangis pun comeeeel...

Acik Erna said... [Reply to comment]

oo ala siannya..ingat kenape dak comel ni nangis..rupanya mama yang nyakat..ish2..

Nieza said... [Reply to comment]

alahai comelnya zhariff....masa nangis pun comel gak..hehe sedap nengok bubur nasi tu memang best tu layan ngan ikan bilis dan ikan tu..lama dah tak buat bubur ni..terliurla pulak:)

Kasih Ibu said... [Reply to comment]

patutla zhariff suka mamam..mama dia buat bubur sedap ye..tgk je dah menyelerakan...

Mas said... [Reply to comment]

sue...agaknya gitu la muka kau klu kau merajuk....kikikiki
ala comeiiii....
anak korea ni buat aku geramm jerk nak gigit dia...
comeiii...

Juwita Jamaludin said... [Reply to comment]

kawaii anak2 awak hasue.. yg zhariff chinese looking... suka tgk dia mkn

dZana said... [Reply to comment]

japanese looking pun ada sue.. apa2 zharif tetap comel.. suke tgok keletah dia..

mummyseri said... [Reply to comment]

sue, sgtlh comel zhariff ni..
kite suke kalo bb mate sepet2 nih :)

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

wat pengetahuan semua...dak zhariff ni comey sbb sikit2 amik dari pakciknya ni ha..hahahaa

lina_pg said... [Reply to comment]

zhariff,auntie minta semangkuk bubur nasi tu..nmpk sedap sgt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...