Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, May 9, 2011

Hasil Memancing Semalam..

Wahh2..dah petang yer..tak terasa dalam kepanasan ni cepat sungguh masa berlalu..
Oklah2..kite cuci mata dulu,nak?alaa..nak laaa...ehee..*tarik2 tangan korang

Note:Box nih pertama kali ikut ke laut aritu dah gi sungai bakun,beli kaler biru nih atas pilihan cik abang aku tau..n of cos atas hasutan eh! persetujuan eh lagi!cadangan binik dia laa..hakhak.. kan ke kat pasaran ada kaler oren tuu..ada kuning gak kan..sibbaik ada kaler biru..best2..

Haaa...ni laa hasil pancingan aku dan cik abang aku tu semalam.. Nih bukan hasil dia sorang jer..dah dibagi2 ngan kawan2..cuma tak sama rata aje sebab diorang tak amik banyak atas alasan tak abis dimasak..
Takpelah kan,dah rezeki takkan nak tolak pulak..lain hari kita masak-masak kita ajak diorang datang makan..insyaallah..

Huwaa..aku verangan nak ngekot gak tapi dengan handbag kecik2 nih verangan jer laa dulu..hahaa..
Tu kalo ikut pun untung kalo x mabuk laut..kalo mabuk aje hasilnya mau orang tak bawak dah..makan ubat mabuk ek?ahaa..memang itu laa akan ku buat..eh?macam laa orang dah ada ajak kan..hahak

Sebenarnya diorang tak puas hati sangat kot..tak dapat ikan sebesar tenggiri ke..tongkol ke..tapi daripada takde,dah syukur sangat2 laa kan..yang penting enjoy the moment.. bagi hilang stress kerja tuu..
..tapi jangan laa kerap sangat ke laut tu kan..kang banyak lak episod drama swastanya..heuheuheu

Oklah..Meh tengok dengan lebih dekat lagi hasil pancingan aku diorang nih..

Ada pelbagai jenis ikan..aku tak khatam nama2 ikan nih..ada ikan merah,ikan kerapu..err..err..

Nih ikan..err ikan apa kenamanya..bawal??bukan,bukan.. ikan penyek kot..haha..sah2 bukan..ampess tul tak hapal nama ikan..hii..cik abang ada kot bagitau tajuk ikan nih tapi aku lupa..ke aku tak tanya?keskeskes..

Ahhaaa..yang nih aku tahu..ikan kerapu kan kannnn.. eh?betul kann?? (tak sure lak tu)hehe..Jom masak terusss..

Kita masak 3 ekor sweet sour semalam..sedap owh fresh2 gini.. walaupun mekap serba kekurangan (tomato pun lupa nak campak)tapi rasa tuu..urghh!yummm! :D

Pasnih kot2 berderet menu ikan korang jangan pelik lak ek..haha

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

21 Komen Di Sini:

Kak Sam said... [Reply to comment]

Mak ai bestnya dapat ikan segar2 cam gini. mai le antao sini barang 2 3 ekor.

Ciklinn said... [Reply to comment]

wah terbaik sis..... mmg sedap sgt2 kalu dapat mkn ikan yg fresh2 cenggini

Ciklinn said... [Reply to comment]

wah terbaik sis..... mmg sedap sgt2 kalu dapat mkn ikan yg fresh2 cenggini

Mas said... [Reply to comment]

bestnya sue dapat ikan segar....
wat lak sweet saur...sedappnya

Zaliedana said... [Reply to comment]

Kak sue,bestnya dapat ikn yg fresh2 tuh..Msti manis n sedap sgt isinya kan..KERAPU dahla mahai kat sini..

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Sam
jom pindah sini jap kak..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Ciklinn
itu betul sis! :D

HaSue said... [Reply to comment]

@Mas
sehingga menjilat jari oww mass...hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Zaliedana
tu laa pasal..kalo kerapu stoberi tu lg dasyat kan

syalinda johari said... [Reply to comment]

bestnyaa..byk ikan..sedap2 lak tu nnt dimasak

tun_telani said... [Reply to comment]

x nak... x nak.. tarik2 tangan sndiri (aduh.. kuat betul tangan mek sue nih duk menarik.. terpaksa gak duk cuci mata kt sini...)
.
.
.
.
.
.

kat sepuluh minit dh cuci mata nii.. nk balik smbil angkut 4-5 ekor ikan hok paling beso.hehe

lemongrass said... [Reply to comment]

Nak ikan fresh jugak!!!! Tapi yang lagi best, ikan fresh yang dah di masak and tinggal ngap aje, hehehe
Hantar naik belon ye :-)

lina_pg said... [Reply to comment]

best tu..ikan segar dari ladang..ops..dari laut

Anna Qawina said... [Reply to comment]

ko nih Sue...kuat tol berangan nak g laut...dah2 le tuh..bak sini kerapu tuh..aku nak masak lak..

Naz said... [Reply to comment]

Assallamualaikum Sue..
Ish sue nie tak abis2 dgn kaler biru.. Sib baik tak de ikan kaler biru..eh..eh ada laaa..Dori dalam Finding Nemo tu kan kaler biru.. Haaaaa.. apa kata suruh cik abg mu cari ikan kaler biru lak lepas ni..Goreng pon sodap...^_^

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

hehhehee.. kita sama ler sue.. akak pun x hafal nama ikan2 nie... hiihiii..
bestnya dapat byk ikan yer sue... seronok tu..

Alona said... [Reply to comment]

uiiyo..ikan fresh tu..ikan kerapu tu ler yg paling menggoda..hehe

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... [Reply to comment]

Ya Rabbi! =0).
terkezut, terpegun n tergeram kmk nangga gmbr hasil tangkapan ikan ya.. bez nya! =0).

kmk suka makan ikan than manok & daging.
sb ya kmk sik pandei lejuk makan ikan..

kak Hasue, nuggu handbeg kecik2 dah besar, kelak ktk ekot sekali mancing ke laut...bez aih.. =0).

Wanieyra said... [Reply to comment]

Wow! bestnya dpt banyak ikan...

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

FUYOHHHHHH!

kha said... [Reply to comment]

ikan sue xkenal tu kat sni dipanggil ikang ebek..sepupu ikan cermin..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...