Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, November 28, 2011

Hari ni Birthday Zhariff..yang pertama!


Assalamualaikum.. ^_^

Salam maal hijrah buat semua..
Hari ini..28 November 2011..genaplah usia Zhariff 1 tahun..
Perkembangan zhariff terkini adalah,
baru ada gigi 4 batang..
belum pandai jalan,tapi laju jer menyelusuri perabot dan dinding rumah(berdiri la yer..bukan ala2 spiderman lak)
Pandai menangis..(eh ni pun masuk list ke)..suka gelak2 senyum2..
Makin manja ngengada..taknak berjauhan ngan mama dia ni...asyik mamaaaa mamaaaa je kalo nangis..kalo masa tak nangis baru babahh babahhh..cam tak adil pun ada..hahah

Dah pandai berebut barang mainan dengan yana..kalau tak dapat dia tarik ler rambut kakak dia tu sebab geram..lepas tu yana nangis zhariff buat muka tak bersalah..muehehe..try amik barang tu balik,kalo yana tak bagi dia tarik rambut lagi..haha..ada ciri2 pembuli di situ. huhuh
selain tu,dah tonggeng2 montot nak berdiri sendiri tapi masih berat kot..
pastu dia suka buat aksi kejutkan kita n kalo kita buat2 terkejut dia ulang balik konon2 sergah kita..
sekarang dah pandai 'give me five,bye2,clap your hand..dan yang terbaru ni paling lawak bila kakak2 dia nyanyi lagu,dia menari gerak kiri kanan dalam posisi merangkak..habis diorang nyanyi dia siap tepuk tangan..pastu kalo diorang nyanyi lagi dia goyang lagi sampai lagu abis,dia tepuk tangan..haha..aku gelak golek2 nengok aksinya gitu..hihihi..


Buat zhariff..selamat hari ulangtahun kelahiran yang pertama..semoga membesar menjadi anak yang soleh dunia akhirat..kami semua sayang zhariff..

InsyaAllah entri seterusnya akan menceritakan bagaimana pengalaman melahirkan zhariff.. maaf la kalo terlambat sikit yer..kelahirannya sangat2 di luar perancangan..tapi pengalaman yang menyeronokkan dan penuh saspen..hee
sekarang nak taip tak cukup masa..nak upload gambar untuk kenangan tapi portable HD lak tertinggal..
sebenarnya sekarang berada di Miri nak membuka clamp abang long yang selamat dikhatankan 5 hari lalu..
Zhariff nak jugak sambut besday kat miri kot... ;P

Ops terima kasih buat kak rosaliza yang wish besday zhariff awal2 lg..hehe :)

P/s: Kek pertama zhariff..beli atau buat sendiri? Tunggu dan lihat..heheee..*ngengada jek statement ni ekk.. ;P




Awal2 pagi ni Zhariff dapat kad besday pertama dari aunty Sheila@nshafea..terima kasih aunty-kata zhariff..hehe..
comel jek kad nih..buat kenang2an zhariff nak tengok bila besar nanti..insyaAllah.. :)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

42 Komen Di Sini:

Ucu Faridah said... [Reply to comment]

hepi birthday baby zhariff...
lawa gigi....

lina_pg said... [Reply to comment]

Selamat Hari Lahir buat zhariff cayang.Dah besar dh..jap jer dah masuk setahun.Suka tgk dak zgariff ni maniss gitew suka senyummmm.
Zhariff kn cepat2 jalan2 taw..nnt camana nk main kejar2 ngan Maisarah dan Amani.

Semoga zhariff menjadi anak yg soleh, berjasa kpd mama dan abah.Berjaya di dunia dan akhirat..amin..muah2..sayang zhariff

tun_telani said... [Reply to comment]

Happy birthday zhariff omey cayang2 bucuk!!! muah muah muahh!!! kalau duk depan2 ni kompom ngamuk2 dia xnak aunty tun cium. haha..
semoga membesar jd anak yg soleh, insyaAllah..

K.Nor said... [Reply to comment]

happy birthday zhariff si budak mata sepet... amin.. amin.. semoga segala doa yg dipanjatkan utk zhariff akan dimakbulkan oleh Allah..

jgn lupa share kek dgn acik ya... :)

anymz said... [Reply to comment]

happy bday zhariff yang acik anim panggil dak sepet...macam mana lah rupa zhariff 20 tahun akan datang ya..acik anim masih wujud lagi ke tidak hanya Allah swt aje yang mengetahui..
Walau apa pun zhariff mesti ingat yang acik pernah wujud di alam maya ni khas utk dak sepet..huhu

semoga membesar menjadi anak yang soleh dan acik doakan semoga berjaya di dunia dan akhirat.taat Allah,taat Rasul dan taat kedua ibubapa...:)

Lya Colours said... [Reply to comment]

ala tomel tomel. selamat hari lahir ye =)

Acik Erna said... [Reply to comment]

happy birthday zhariff..dah bertambah encem..suka tengok senyuman zhariff..comel betu.
semoga menjadi anak soleh seperti harapan ayah bonda..

ilahjy said... [Reply to comment]

salam tahun baru
salam ulang tahun buat anakanda ke cucuanda??/ hehehe tercinta...tak de pa mak long nak kasi..cuma doa semoga zhariff sihat dan sentiasa menceriakan keluarga yaa mmuahhh...

Sofea said... [Reply to comment]

happy birthday Zharif..semoga menjadi ank yg soleh bila besar nanti..salam sayang dari auntie Sofea..:)

KakAsma said... [Reply to comment]

Hepi Burfday ZHARIFF....auntie asma datang ngan Umar..doakan semuga Zhariff makin sihat..

HaSue said... [Reply to comment]

@Ucu Faridah
tQ..gigi tu aktif menggigit skrg..huhu

HaSue said... [Reply to comment]

@lina_pg
tq kak lina..atas ucapan n doa2..
tu laa x sbr nak tgk dia jalan tp nanti dia jalan mesti letih nak kejar sbb merangkak skrg pun laju kemain..hehe..maisarah mesti dah pantas korner baring skrg..hihi

HaSue said... [Reply to comment]

@tun_telani
tq aunty tun(zhariff kate)
dpt flying kiss jer..sebab zhariff celcema..hehe..ada masa nanti nak jumpa lagik aunty tun yg cun.. ;)

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
trm kasih kak nor cayanggg.. zhariff kate kek utk acik xde...sape suh acik nor tu duk jauh.hahaha...tq kak nor aminkan doa2 tu ye

HaSue said... [Reply to comment]

@anymz
trm kasih kak nim..terharu jek baca wish n doa kak nim nih..insyaAllah semoga akak pun dipanjangkan umur...mudah2kan berkesempatan kite berjumpa nanti yer kak.. ;)

HaSue said... [Reply to comment]

@Lya Colours
trm kasih Lya..:)

HaSue said... [Reply to comment]

@Acik Erna
trm kasih kak..aminnn..suka tgk akak rajin bertandang ke sini :)

HaSue said... [Reply to comment]

@ilahjy
salam maal hijrah juga buat akak ilah sekeluarga...
trm kasih kak..doa2 itu pun amat bermakna semoga dikabulkan olehNYA..aminnn

HaSue said... [Reply to comment]

@Sofea
wakil zhariff nih..trm kasih auntie...hihi..aminnn.. :)

Amie said... [Reply to comment]

e..eeeeehhhh comelnya dia dengan giginya tu... baik-baik berbuaian tu nanti jatuh...bedebab...bummm! happy birthday cayanggg Zariff... mudah-mudahan terus sihat membesar dan jadi anak yang soleh....amin...

HaSue said... [Reply to comment]

@KakAsma
trm kasih umar n kak asma...umar mesti dah besar skrg..hehe..aminn utk doa akak gak :)

HomeKreation said... [Reply to comment]

HAPPY BIRTHDAY Zhariff.... mmmmmuah2 dari AuntieRoz & Kak Liana. Ni auntie kasi angpow jer lah ya, tak sempat nak beli adiah utk dia.... semuga cepat membesar & sihat.

lemongrass said... [Reply to comment]

Happy first birthday Zhariff!
Semoga sentiasa comel dan sihat.

rahel said... [Reply to comment]

Happy first birthday Zhariff...

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Assalam Zhariff happy 1st birthday, semoga zhariff membesar menjadi anak yg berguna dunia dan akhirat.

Suka tengok Zhariffcomel tu, keletah betul dia, seronokkan sue bila tgk gelagat anak depan mata, semua pandai dan ikut apa org buat. Heheh sama gak amani, kalo ada yg rebut barang dia, rambut la yg dia tarik dulu hehe

Kjee said... [Reply to comment]

epi besdey zhariff...naper ambut tak tumbuh tumbuh? muahhhssssss

Ummi said... [Reply to comment]

Assalam Sue, Salam Maal Hijrah jgk buat Sue dan familya...Hepi Besday buat Zhariff yg semakin banyak dah pandainya tuh eh...gigi 4 btg mcm2 dh boleh gigit..gigit mama dia pun okeh...hehehhee...Moga Zhariff cepat besar dan jadi penghibur keluarga bahagia ini...amiiinn...

Rizziela said... [Reply to comment]

selamat ulang tahun sayang

AZLINA said... [Reply to comment]

Assalamualaikum Hasue..Dtg nak wish Hepi 1st Birthday buat Zhariff yg comel..Ceria sungguh wajahnya tu, bahagia bila tengok anak begini kan!
Actually akak segan nak komen walaupun selalu jugak singgah sini senyap2..hehe..

DjDayang Jack said... [Reply to comment]

Happy besday to Zhariff cayang....wah! semakin comel n cute lah. geram mek nanggarnya koh Sue, embak sitok nya...kmk nk pinjam sebeluan lok...hehe

DjDayang Jack said... [Reply to comment]

salah eja indah... "sebulan" hehe

Sheila Shafeareen said... [Reply to comment]

salam sayang nak cium pipi kiri kana dulu buat Zhariff....bby Areen pesan jgn selalu buat sepah2 yee..dan cepat belatih jln... hehhh esok suruh mama buat kek sdp tau

nur easy said... [Reply to comment]

happy birthday zhariff..;) moga ceria2 n comel2 je

tinie said... [Reply to comment]

happy birthday zhariff.... moga makin comel n tembam.... geram nak cubit pipi dia....

Ayu Safieza @ Humaira' said... [Reply to comment]

Assalamualaykumwbh Ha sue.......maaf kapal tbg x jd fly sbb hujaaaaaaaaaaan, hu3!! Ayu demam ar dah 3 hari. Semua sihat....bam bam bam si baby encem ni...selamat hari lahir yer....smg menjadi anak yang soleh buat ibu ayah..amen....

Mario said... [Reply to comment]

samat hari lahir zhariff...semoga jadi anak yg soleh...geram pipi dia...

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

Assalamualaikum sue..
selamat harijadi buat Zhariff cayang... moga membesar menjadi insan yang cemerlang n menjadi anak yg soleh d dunia dan akhirat... Amin..

geramnye akak tgk Zhariff tu sue... comel sesgt.. Muahsss...

Rozeman Bin Hassan said... [Reply to comment]

Selamat Hari Lahir..

Saya dan Isteri masih berusaha untuk mendapatkan anak.. Doakan saya dan isteri juga yer.. :)

syalinda johari said... [Reply to comment]

Happy birthday baby Zhariff.. sweet baby with his lesung pipit...macam nak gigit2 sebab dia comell...muahh...

semoga menjadi anak yang baik pada ibu bapa dan taat pada perintah Allah swt dan dikurniakan kesihatan yang baik, serta dimurahkan rezeki..ameenn..

HaSue said... [Reply to comment]

Terima kasih kepada semua yg wish besday n doakan zhariff yer..walaupun ada yg 1st time komen kat sini sy amat hargainya..trm kasih dan aminn utk doa2 kalian.. :)

Mamasya said... [Reply to comment]

Happy belated birthday Zharif.moga besar sihat ceria.
tomeinya dia senyum...

Amira Falisa said... [Reply to comment]

Zharif sangat comel..Alhamdulillah...He looks so like Upin and Ipin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...