Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, December 3, 2009

Salam Kembali.. :)

Mekasih byk2 eh wat kawan2 lama dan baru sudi singgah n tinggal mesej..semua dah dibaca tak tinggal satu pun termasuk iklan..hehe..
Buat kawan2 yg x tinggal mesej pun mekasih gak sudi singgah kat sini ye...
Nuffnang clickers..nanti try jejak iklan korang lak ek...tq byk2 wat yg ari2 muncul tu..tq
Sori ler kalo ader yg tertanya2 ke mana kite nih menghilang ke..kalo2 ader yg windu kite ke...hihiii... :p

Aritu ingat leh wat lintas langsung bersiaran dari kampung...tapi sibuk jalan2 carik makan ke sana sini.. Raya aidiladha bukan sambut beria pun ..sekadar gitu2 jer..tak cam aidilfitri. :)
Baru sampai dr kampung petang tadi..perjalanan amik masa 7 jam tu..ala2 org balik oberC jek kan..cuma kite pakai jalan darat gitu..dan ikut suka jek nak singgah mana2..tu yang wat lambat tuh.hehee

Kot2 ader yg tertanya2 gak apa aktiviti masa kat kampung, meh nak citer sket..
Sempat jugalah kami sekeluarga tengok wayang sama2..lama dah tak tgk wayang wo.. ngan dak kecik nih skali ikut..sibbaik x meragam banyak masa tu..(nyaris dia tarik rambut penonton kat depan kitorang..huhu)
Nih saja nak tayang gigi sulung orang nih..hahaa...dah 'tua' baru tumbuh gigi.. tak kesah laa ekk.. :)
Tu haa....gigi dak kecik nih yg semakin rajin 'mengemas' umah..adoyaii...leh kuwus kalo selalu ngejo dak kecik nih kat mall cam aritu..maklum laa,orang dah terer guna kaki..lajuuu jekkk...lotih makcik..huhuhh

Selain tuh gi lepak2 kat pantai..budak2 amik kesempatan main air laut..(x bawak kamera lak sbb x plan nak gi pantai)
Pastu gi kenduri orang kawin..gi window shopping..gi dating..ahak :P
Di samping aktiviti2 tu of cos laa ada aktiviti makan2 kan...sempat gak gi layan mi goreng basah(mi basah) peberet tuu..pastu carik waffle...ngunyah crepes mcm2 inti..macam2 jek laa nak nambah berat masa cuti nih..haaa,balik dari kampung nih baru laa insaf balik kan..hak hak :P
Pasnih kite diet balik....yeke?heee

Nengok2 masa sampai tadi takut gak apa2 jadi kat chombi n kids kan...
Maklum laa diekor ditinggalkan kat dalam bilik mandi jer dengan suasana yg boleh dikatakan selesa dengan bekalan makanan dan minuman segala..
Nak tinggalkan kat jiran,dia pun balik kampung haritu... Nak letak kat luar,takur sejarah berulang kembali..ohh,x sanggup lihat kehilangan anak2 kucing cara sadis sekali lagi..wpun kucing zalim tu takde lagi..huuu
Nampaknya anak2 chombi dah buka mata...tapi susah nak amik gambar 'budak' 3 ekor nih sebab asyik nak nyusu jekk..huh
Banyak amik gambar tapi nampak 'bulu' jek x nampak muka..hehe..yg nih jerlah kite tyg ek..

Oklah..cam dah banyak jek membebel..asal muncul kat blog jek wat 'cerpan'...hihih..
Ada sapa2 nak tolong kemas umah?fuhh..esok jerlah kite sambung ekk..heee
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

19 Komen Di Sini:

kak rosaliza said... [Reply to comment]

Salam sue.....dh besar ya anak2 chombi,cute je ketiga2 ekor tu. bestnya balik kampung kalo g jenjalan gituu...♥ dak eyana pun bertambah jelita, lebih2 lagi giginya dh kuar, pas ni habis laa di gigit2.

CikMin said... [Reply to comment]

salam sue..rindu tau kt laksa serawak...eh silap..kt sue ler..hehehe...xpe lambat tumbuh gigi lambat la cabut gigi tu kan..

K.Nor said... [Reply to comment]

sue!!!! windu ler.. eh biru mata anak tucing tu ya..

geraugebang said... [Reply to comment]

mahal tu ada gigi satu.

maiyah said... [Reply to comment]

hehe gigi satu

hana said... [Reply to comment]

pas nih ko main geget2 mak ko yerk liana! kekekekeke

LOVE2COOK said... [Reply to comment]

Wow, congratz on Eyana's new tooth! Ala, takpe klu tumbuh gigi lambat pun, no probz...! lagi kuat nanti..that's wat my grandma used to say! hehehe! ;)

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Rosaliza > tuh laa kak..dah besar sket tp lom ader nama lg.hehe

CikMin > rindu laksa sarawak eh kak..lom abis pantang xleh makan lagi tuu..kang sakit pewut dak faheem tu..

kak nor > windu akak gakk tauuu..ha'ah kan,cam biru..tp x tau laa lama2 nanti biru ke x..hihi

kak geraugebang >hihi..tuh laa..susah sangat nak kuar gg sulung tuh

kak maiyah > yg kedua baru nak menyusul..hehe

hana@kak ina > liana tuh anak alongroz laa kak..hihi..liana dah byk gg kot..darwish kang tumbuh gg geget mama dier kaw2..ekeke

LOVE2COOK > thanks love..tu la,it's ok laa kan..better late than never..ekeke :D

ME's Delight said... [Reply to comment]

hehehe..sue..kita masuk..tp x tau nk komen ape..lama gak sue x update...selamat kembali!!!

Watierman said... [Reply to comment]

Tak pe Sue gi cuti2 rehatkan minda dan badan dan kualiti time dengan family.....welcome back!!

Azura Suhaimi said... [Reply to comment]

Salam sue, balik kg ye? Comenya anak sue leh kwn ngn anak bujang akak yg suka ghak kemas umah nih hehee

CikLiz said... [Reply to comment]

Cik Sue, welkembek! Lama gi bertapa ye.. alahai kiutnya gigi si cinonet tu.. Cikliz punya Adib tu, umur 6 bulan dah ada 4 batang gigi.. sekarang dah setahun sebulan, dah ada 10 batang kot!! tapi dok kengkang2 jalan jatuh.. adoi, bila la nak pandai jalan nih??

Jieda said... [Reply to comment]

patut la lama tak update.gi jalan-jalan rupanya.comelnya anak kucing tu

AbbotCottage said... [Reply to comment]

hahh haku hengatkan ko dah xjumpa jln balik ghumah. Jumpa ehhh, pokk montot Sue. Nanti nak soh dak kicit tu gigit montot mak dia. Muehehehe ko jejaga Sue, anak ko tu bersekongkol ngan haku. Weiiiiiiiiiiii cantiknya anak kucinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!! Bak ler sekorrr..aduyaiiii dah ler aku ni taleh tgk kucin. Payerr Sue!! payer!!

ieda said... [Reply to comment]

alah tomeinya si tecit tuh .. dah nak ada gigi haaaaaaa

jaga2 .. lepas nieh gigit org lakk ... heheh sbb dia gatal gusi tau ..

hans said... [Reply to comment]

tgok wayang citer apa ari tu?
new moon?

POSH76 said... [Reply to comment]

windu nak tngk makanan kat blog ni

tomeinyer baby nak tumbuh gg tu...

klik2 AVATAR hepi weekend

blogresipi.com said... [Reply to comment]

Salam Kak Hasue,
Alahai tomei nye ade gigi dah.. umur si keciit dah berapa ni kak?

HaSue said... [Reply to comment]

McE > hehe..thanks E.. :)

Kak watie > tu laa kak..best kan ade peluang spend time ngan family :)

Kak Azura > yeke?ade geng dah tu..hehe

Cikliz > tak lama lagi ader laa nak dikejar tuh.hehe

Jieda > nak sekor ke?hikhik

Abbot > anak aku tuh xnak bersekongkol kecuali ko nyanyi lagu ikan kekek utk dier..ekeke..wehh,apa men payer2 nih.sibbaik smpt elak..ngeee

kak ieda > memang gatal jek gusi dier skrg kak..meleleh manjang air liuq.hihi

hans > nengok citer 2012...new moon x prasan lak ade tayang ke tak aritu..ehe

posh76 > tuh ler...lama x nampak sis kat sini.tq2

blogresipi.com > wkumsalam ijan..umur dier dah 14bulan ijan..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...