Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, December 10, 2009

Ayam Goreng Berempah

Ayam goreng antara peberet menu anak2 selain dari telur goreng..betul tak?
Kadang2 masak itu ini begitu begini..tup2,nak jugak telo goreng..huhuu...
Kalau sekali sekala takpa jugak ekk...tp telo memang selalu jadik penyelamat di kala itu jelah anak2 nak makan...bahkan kita yg besa nih pun suka telo goreng..lagi2 kalo kena ngan selera masa tu..

Ayam goreng nih resepi adaptasi(cewah) dari resepi2 dr sebelum nih dan ikut suka sendirik jek...
Pastu try buh jus limau nipis kak nor style..memang enak banget..kasi terangkat gitu..hehe

Kira buh semua bahan2 berempah dan tak rempah dalam nih..
Perap lak lama2 sket dalam esbok..yumm2

Nih nak tuka pinggan ngan Sue kat teratak impian beliau tuu... tapi terkejut lak nengok ada ayam kfc..kekeke...takpe laa sue,kfc pun kfc laa,janji x kena saman..hahaha

*Entri nih tertunggak lebih dr 30 jam kot sebab semalam memang takleh connect internet langsung...macam chombi hilang anak jap..hehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Komen Di Sini:

LOVE2COOK said... [Reply to comment]

Ting~tong...Sue, tolong bukak pintu nih! Love nak masuk makan ayam goreng berempah tuh! Adey, sedapnyaaaaaa! Pagi2 dah terliur tau! ;)

Dah cubit Eyana dah! hihi! ;)

kak rosaliza said... [Reply to comment]

salam sue...., akhirnya keluar gak n3 ni, setelah melalui proses pertapaan dan pemarapan yang lama hehehe. sedapnya ayam rempah sue ni

POSH76 said... [Reply to comment]

my fav ayam goreng ni sodap.....terasa sampai ke isi

kli2k KLIA

ME's Delight said... [Reply to comment]

sedapnyer..E x pernah2 lg cuba buat ayam goreng berempah..sue guna resepi kt myR ke ciptaan sendiri??teringin gak nk try..maybe some day..hehehehkalau duk dekat2 aku dh gi umah sue ni..

Watierman said... [Reply to comment]

Akak..dah beberapa hari ni..asyik nampak ayam jer....walaupun sedap di mata..namun..nak wat cam mana tekak akak allergic betoi dengan ayam!

Minggu depanlah pulak buat menu cam ni!!

Sue @ Nenie said... [Reply to comment]

Salam....

Betoi tu Sue,kadang2 hari-hari masak lauk bagai...Tapi sesekali masak simple cam ni pun best gak..lagi-lagi kena ngan nasi panas...

Azmiezas said... [Reply to comment]

Sedapnya, ayam goreng berempat itew..nasib baik dah kenyang..

Azmiezas said... [Reply to comment]

Salah eja la pulak..."berempah" dah jadi"berempat"

HaSue said... [Reply to comment]

LOVE2COOK > sila2 laa masuk love..tapi ayam dah abis..hehe
eyana x sempat larik ek..hihi

kak rosaliza > gitu laa nampak gayanya kak...hehe..mmg sedap jek ayam goreng kan :)

POSH76 > yeke..meh laa makan..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

McE > sebenarnya sue campak segala rempah yg ader dalam stok jer E..resepi main ingat dalam paler jek...kira ingatan dari resepi2 sebelum ni dan dicampur jus limau nipis stail kak nor..hehe...

kak watie > wohh,akak alergik ngan ayam ek...nanti minggu depan tu anta ke sini seketui eh kak..hehe

Sue@ Nenie > wkumsalam..kalo pekena ngan nasi panas2 mmg ngam jer kan..hehe

Azmiezas > hehee..ayam goreng empat sekawan pun sedapp.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...