Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, November 13, 2009

Popiah Nestum

Popia?? Popiah??mana satu sebutan yg biasa kita sebut?
Aku lebih kerap sebut popiah..eh,popia pun kerap gak..ahak
Tak kisah laa popia ke..popiah ke..ia merujuk pada makanan yang sama..hehe

Kali nih try buat popiah..try letak nestum+gula+coffeemate..
Sedap juga...tapi aku prefer yg Popia Nestum Horlicks(sila klik untuk resepi)

Lagipun..mungkin sebab aku guna kulit popiah jenama nih

Best tau kulit popiah nih(iklan jap) Nak bukak pun x mudah koyak..ala2 fleksibel gitu..
Bukak sambil pejam mata pun takpe..hehe

Dan ia dah sedia sedap...makan gitu jer pun kulitnya dah ada rasa..memang sesuai nih untuk popiah goreng(sila klik untuk resepi)
Tapi kurang sesuai untuk popia nestum...rasa masin2 sket lak..tapi sedap gak laaa
Mungkin sebelum nih biasa guna kulit popia yang rasa memang plain jer..so rasa nestum,gula dan horlicks atau perasa tambahan yg diletak tuh senang nak sebati..hehee
Apa2pun memang best tau kulit popiah nih..kalo nak buat popiah goreng atau samosa elok beli tuh jer..ehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

13 Komen Di Sini:

surisarawak said... [Reply to comment]

wahh..sedap n ranggup, bila mkn sik mauk udah..nyam3...kmk suka giler..

fzi said... [Reply to comment]

Salam sue....
Wah...ni pestaim akak dengar dan lihat popiah nestum ni sue...boleh try buat ni...lain dari yang lain... :)

E-na Zarina said... [Reply to comment]

resepi baru ni..tapi kat sini x jumpa pun kulit popia...hu huuu

HaSue said... [Reply to comment]

kak surisarawak > nang sedap dimakan sambil tgk tv.hehe

kak fzi > ye ke kak?leh cuba tuu..akak klik kat link tuh untuk resepi yer :)

E-na Zarina > takde eh?kena buat kulit popia sendiri kot..hihi

Sheila said... [Reply to comment]

hai Sue...raya kemarin ade buat tapi x sempat raya pun dah kena sental...pakat ramai gulung tp utk raya haji ni mls buat..ambik yg Sue punye lah boleh heheheheee

Watierman said... [Reply to comment]

Akak tak pernah wat ni atau makan pun..jakun nya Akak!!!

Ann said... [Reply to comment]

sue...krup krap krup krap...dengar sampai Aloq Staq ni ha...

buat tuk Raya HAji ker?

HaSue said... [Reply to comment]

kak sheila > haii kak..ahehee..amik kak..amik gambo jer ek.ngee

kak watie > ye ke kak?nampaknya akak tak kesorangan tuh..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

Ann > wohh...nyaring jek bunyiknya tuh ann..ekeke.. mana plak wat tuk raya haji..buat tuk makan2 tgk tv jek..tmbh berat badan yg dah berat nih..hehe

ain said... [Reply to comment]

rangupnyaaaa!!!!

indahhouse said... [Reply to comment]

Salam kak hasue.
ni first time dengar popiah nestum.
nak try...! ;)

HaSue said... [Reply to comment]

kak ain > abis laa kak ain dah makan..hehe

indahhouse > w'kumsalam..yeke?gi try lekas..hehe

maiyah said... [Reply to comment]

alahai mmg peberet popia ni yg goreng tu lagi marii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...