Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, November 11, 2009

Kelupis

Sebenarnya aku nak post n3 lain..tapi yg keluar nih n3 lain lak..haha
Sebabnya tadi upload dah banyak pic tapi tiba2 sangkut ntah camner sampai terpaksa restart lappie nih..dah tengok balik tak ter'save' rupanya..tensi thp gaban..
Takpelah kite tengok nih dulu...ni pun x penah kuar lagi,tersimpan dalam file tuh.hehe

Kelupis nih dah cerita panjang kat SINI dan sambungan kat SINI(sila klik)
Jadi kalau nak tahu lebih2 sila rujuk kat situ ek..

Nih nak tunjuk close up 'wajah' kelupis nih untuk mereka yang tak pernah tengok dan tak pernah rasa..hehe
Kelupis nih seperti ketupat dan lemang juga,sedap dimakan dengan rendang,kari dan sebagainya.
Selain tu biasanya orang cicah ngan gula apong atau susu pekat..emm,sedap tau!rasa lemak dan lembut...
Kalau yang tak cukup lemak dan lembut tu memang tak sedap...huhu..
Jangan lupa klik SINI dan SINI kalo nak tau lebih lanjut yer...

P/s: Kepada nuffnangers,sila gunakan cbox kat bawah yer..tq! :)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 Komen Di Sini:

ain said... [Reply to comment]

ooowhhh..itu namanya kelupis. dh tengok n3 SINI tu!!! ala2 lepat n lemang gak le.

ieda said... [Reply to comment]

ermm aah mcm lemang dan lepat pulut lah erkkk

ermmm kalau lemak2 sedap lah tuh ... yummy3 ..

psssssst dikkk sedap lah lagu nieh .. sayu jerk dgr .. insaf kejap .. selalulah akak masuk sini nieh .. dgr lagu ..

yusparisa said... [Reply to comment]

akak, ni kelupis kosong eh, ada jgk yg inti sambal udang tu, sedap..hihi, tp tang daun dia mana ada kat semenanjung ni..daun apa eh utk bungkusnya?

D.O.U.B.L.E...S said... [Reply to comment]

sedapnya nampak nak pulak makan dgn rendang ayam ye...

Cik N said... [Reply to comment]

wahh boleh buat utk raya haji ti.. ;)

Watierman said... [Reply to comment]

OOO kelupis ni pulut rupenya...ingatkan kuih lopes...sama jugak lah kan except kuih lopes warna pandan hijau...oooo..apa-apa pun memang tak pernah tahu sebelum ni...tq utk ilmu yer!

Sheila said... [Reply to comment]

hai Sue yelah ingat kan kuih lopes..ape pun bila dah baca baru tahu sdp dimkn gan rendang teringinlah pulak nak rasa tekak ni....

HaSue said... [Reply to comment]

kak ain > betul tuh kak..ala2 gitu la..hehe. mekasih dah tgk SINI tuh..ekeke

kak ieda > ha'ah memang sedap..tp lemak2 nih kena kontrol sket makan eh kak..hihi..
psstt..sue pun suka lagu nih.hee

yusparisa > ha'aa nih kelupis kosong..kalo kelupis ada inti tuh kelupis berinti laa kot..ekeke..ala2 pulut panggang kan..yg tuh xyah cicah dah.huhu..kalo nak tgk daun tuh klik kat link yg akak bg kat n3 tuh eh..tq yus :)

DOUBLE S > memang sedap..makan gitu jer pun dah sedapp..hehe

Cik N > dah biasa buat ek?mmg best ni mkan time raya

Kak watie > tq juga atas respon kak watie.. :)

kak sheila > teringin eh kak..kena buat tu..tp kena bungkus ngan daun irik ler kak baru kelupis namanya.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...