Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, November 10, 2009

Dodol Labu

Kakak2..adik2...ini dodol labu..
Pada semua yang tahu,ni nak bagitahu....kite ni jakun,baru pernah makan laa dodol labu nie..ehe.. jangankan nak buat sendiri..makan pun baru pernah kan..ahak
Dodol nih pemberian kuarga angkat kat sini..aritu kite bagi diorang labu yg giant tu,dibuatnya dodol...so bagi seketui nih nak bagi kitorang rasa...

Rasanya tak pejal sangat cam dodol biasa tu..lebih lembut sket
Rasanya manis(of coz laa kan) dan cam dalam gambar nih laa..leh imagine kan...
Hari tu tanya anak yang buat tu,camner buat dodol labu...dia kata cam buat dodol biasa,gula..santan..telur..(eh yeke dia sebut telur ek)yer laa dik,tapi sukatan tu kena laa tau gak kan kalo beria nak buat.hehee...
Sapa2 yg pernah buat sendiri tu meh laa share resepi..bukan nak buat sangat pun,tapi suka2 nak tau kot2 nanti teringin nak buat sebab labu2 giant pun ada lagi dalam stok.hehe


P/s: Tima kasih pada yang tinggalkan komen pada n3..kite dapat bace dan suka baca tapi lum dapat reply..kadang2 lambat reply sori yer..mungkin server wat lawak masa tu.view nya tak abis kuar sampai petak komen..huhu..server ku ini manja sgt,kurang lasak..huhu..pagi nih pun sempat buat lawak gitu.. :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

7 Komen Di Sini:

Watierman said... [Reply to comment]

Tq Sue...ni first time akak tahu...pasal dodol labu....!

LOVE2COOK said... [Reply to comment]

Haha, Love pun baru baca Dodol Labu!!! kekeke ;)

Mana Eyana nih??? Asyik lari je dari Aunty Love! :)

ain said... [Reply to comment]

akak pernah dgr gak dodol labu ni. tp lum pernah try!!

Fiza Nordin said... [Reply to comment]

1st time tau pasal dodol labu...mesti best ni...akak mmg suker makan dodol...klu yg liat & melekit2 tu lagilah suker!

HaSue said... [Reply to comment]

Kak watie > sama2 kak.. :)

Love2cook > haaa..ader gak geng jakuns rupanya..haks...eyana buat2 tido,takut aunty love cubit.ekeke :P

kak ain > kalo terserempak,kena try tuh kak..hehe

kak Fiza Nordin > akak pun suke makan dodol eh.best kak..bg penggemar dodol la..kite nih jer kurg sket kot..heheee..dudlu hb beli dodol biasa(gula melaka),dodol pandan dan dodol apa lg satu eh..lupa lak..lama baru abis duk dlm peti sejuk..hihi

surisarawak said... [Reply to comment]

iihh.. meleleh ailio..tingin nyer..huhu..

maiyah said... [Reply to comment]

yelah nmpak sdp dodol tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...