Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, November 19, 2009

Chombi Di 'wad Bersalin'-Updated!!

Gambar nih aku amik pagi tadi,dalam pukul 11 gitu.aku tengok berattt sangat dah si chombi nih bawak perutnya yg boyots tu...selalu bila panggil nama tuh ia akan berlari2 riang ria..tadi cuma berjalan jek..hehe..
Bila aku tengok dekat2..perutnya tuh dah..tengok kat gambar sebelah atas tuh..dengan jelas nampak 'benjolan' kan..ada 'kepala' kat situ...
aku rasa perut chombi..kemain rancak 'mereka' menendang2..ahak
Rasa geli2 pun ada pegang perut kucen nih..tp bila lama2 rasa besh gak..hahaa...

Sekali lagi sediakan kotak(wad bersalin untuk dia..) Mula2 tadi macam hari tu jugak..tapi baru jap tadi nih..ia masuk sendiri dalam kotak tuh...dan nampak dah bersedia untuk meneran..
Baru jap aku jenguk air ketuban dah...ehem..korang nih geli ke?hehee
Nanti aku laporkan situasi chombi terkini..

P/s: Bukan selalu org buat liputan kucing beranak tau..haha..

Ehhh..chombi sedang berusaha meneran tu.pushh chombi pushhh!!..tarik nafasss...hembuss...
Berapa ekor agaknya anak chombi kali nih..sama2 kite nantikan...ehe


UPDATE!!!

Ada juga rupanya yg ternanti2 update terkini pasal Chombi nih..orang sibuk tayang baby sana sini..aku sibuk gak..tayang baby kucen..hahak..x kesah laa ekk..baby jugak..ngeee

OKlah,meh layan gambar terkini semasa di 'wad bersalin'..ahak

Gambar2 terpaksa ditapis takut2 ada yang tk sanggup tengok lak kang..hehe

Tengok tuuuu..baby pertama dah keluar laa..dalam pukul 1.20..kuar2 jer aku x tau sebab terus menyusu..masa nih chombi rest jap..amik tenaga sebelum meneran lagi..lama gak Chombi rest dekat setengah jam kot..

Jururawat bertugas..sebok gak nak tengok kucen beranak..aheh..sibbaik Chombi x malu2 kucen

Ehhh,dah 2 ekor laa...lahir dalam kul 1.55 kot..tak pasti sebab tunggu gitu2 jek..kali nih macam kaler hitam jek ekk...yg lepas2 memang tak miss anaknya mesti ada kaler hitam sebab laki Chombi nih hitam..hehe

Misi nih lagik..nak juge interprem kan..

'Sayanggg anakku..'agaknya gitu laa perasaan chombi masa nih..siap peluk anaknya yg baru lepas dibersihkan..terharu aku tengok..hukhuk

Misi nih ngah suruh chombi teran lagi agaknya..dah lantik jadik bidan junior..haha..tengok laa misi nih pakai skirt tau..hikhik..makin kemetot nampak anak aku pakai skirt.. :P

Haaa...yg ke tiga dah keluar laaa..lama gak lepas yg kedua,aku x tengok jam dah..aheh...
Yg maner?Yang tengah tuh haaa..yg tu laa ke-tiga..apakah 3 jer anak Chombi kali nih? Sebelum nih memang 3 jer estimate anaknya..hehe..

Ya!nampaknya hanya 3 ekor anak Chombi kali nih..sori kak rosaliza,tekaan akak salah laa..ijah/ika pun salah gak kann..hehehh..Jadi,tekaan aku bahawasanya anak chombi kali nih 3 ekor lagi kat entri nih(sila klik) adalah betul...sapa nak bg hadiah?akuuu jugakk...ahahaa...

OK..sekarang waktu melawat..

Inilah Chimo..(nama nih Dygjack yg cadangkan dulu)hehe..satu2nya zuriat chombi yg tinggal sebelum melahirkan nih tadi..kali nih Chimo dapat 3 adik lagi..yeyyy!Chimo jangan buli adik tau.. :P

Dah selesai bersalin..(tak sempat buat air milo chombi dah terlelap :P) Perut chombi x kempis2 lg..kena pakaikan bengkung nih..ehehe
Nampak tak anak Chombi yg kaler hitam tadi dah kering bulunya nampak kaler kelabu seperti Chimo lak kan?Yg seekor tuh seakan kaler cream dan yg seko nih kaler oren..

Tahniah buat Chombi dan Chimo atas kehadiran 'ekor2' baru..ehehe...

Note : Kalau nak tengok anak2 chombi sebelum nih leh tengok kat SINI(sila klik) cuma versi anak chombi seterusnya tak di entrikan.. ;)

Note lagik: Kalo rajin aku amik gambar rupa paras diekor lak yer..pada sapa2 x suka kucen tuh sila skroll n3 lain ek..heee... Apa2pun tq pada kawan2 yg kerana bg support kat Chombi..hihi
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

26 Komen Di Sini:

K.Nor said... [Reply to comment]

humm... mak bidan nih.. ingatkan bidankan org jer..hihihi

kak rosaliza said... [Reply to comment]

salam sue...chombi dh bersalin ke...hehhe tak dpt la akak hadiah. Sue ni gunting, air panas kain bersih utk kerja memotong tali pusat nnt ya. selamat berbidan ya,,,,tq sue bg laporan terkini hehehe

Cik_Sue @ Nenie said... [Reply to comment]

Wa ha ha ha...Tergelak plak baca n3 sue kali ni...

Tak dapat bidankan orang,bidankan kucing pun jadilah ya...?..

Dah selamat ke Chombi melahirkan anak2 bulunya...?..

Selamat jadi nenek untuk cucu-cucu bulu ya Sue...

Jieda said... [Reply to comment]

Pernah gak sebenarnya tengok kucing beranak.Masa arwah mak yang jadi bidan.Hisshhh...tak sampai hati nak tengok huhuhu

CikLiz said... [Reply to comment]

Cik HaSue, cikliz tertunggu2 sambungan Chombi ni (sbb cikliz pun suka kusheng). Cepatlah bagi full report.. cikliz dah biasa bidankan kusheng ni sebab kusheng2 cikliz jenis kusheng siam yg lebih pentingkan kecantikan dari anak2 dorang.. hampeh betul!!

Sheila said... [Reply to comment]

sian dia bawak perut dah x larat uuuu...sediakan tpt ibu n ank2 nya nnt yeeee

Yours truly said... [Reply to comment]

salam perkenalan
terblog hip hop...:-)

chombi ni sama je color cam kucing saya.. mesti anak2 dia comey..tahniah..

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Nor > Terlebih excited nih kak..maklum laa,dah lama x nimang baby baru..hihih

ain said... [Reply to comment]

wahhh...dh dalam labour room dah...??? sape jd gynae ni..?? sue ke..????

HaSue said... [Reply to comment]

kak rosaliza > amboi kakk..complete ngan air panas segala tuh..kalo akak dkt lama dah suruh akak wat keje membidan..cam pakar jer tuh.ekeke..

HaSue said... [Reply to comment]

Cik Sue@Nenie > dah selamat semua kot..hehee..kalo bidankan org kalo bukan terpaksa tak payah pun takpe..ehe kalo terpakse lain cerita..ahak

HaSue said... [Reply to comment]

Jieda > tak sampai hati ke tak sanggup nih?hehhee

POSH76 said... [Reply to comment]

ala la tomeinyer dia...mesti anak2 tuceng tu comei like mummy

surisarawak said... [Reply to comment]

dh kuar ke cucu tu..lamenye dok lam labuor room tu...hehe..

HaSue said... [Reply to comment]

CikLiz > haaa..tuh baru kuarkan full story tuh.sila baca dengan penuh perasaan yer.ehehe..kucing siam tuh kire kucen banda..suka melaram kot..ehehe

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Sheila > lom dipindahkan ke wad selepas bersalin kak..nanti dah redi sumer baru pindahkan..hehe

K.Nor said... [Reply to comment]

tahniah nenek kuchen...awal ya perturunkan ilmu kat liana hehe.. agak2nya nanti anak dara tu bidankan apa lak.. gajah ke hippo? hihihii

HaSue said... [Reply to comment]

Yours Truly > sama ke? leh jadik geng kucen dioekor tuh.hehee..mekasih yer.. :)

kak rosaliza said... [Reply to comment]

sue..akak tak layak jd bidan..tgk darah je dh nk pitam hehehe. Selamat 3 ekor anak chombi, comel2 pulak tu..boleh jadi nenek angkat tak sue...mlm ni jgn lupa barut tu...nnt tambah boroi lg perut chombi tu hehehe

maiyah said... [Reply to comment]

hehe jdi bidan plak si kecik tu, mesti keadaan cemas sekejap.. pas nih bidan kecik tu bleh mngurut tucing tu

Azie said... [Reply to comment]

EEEEEiiiiii...kita pnh tgk kucing bersalin...adehhh seksanya...chombi tak pusing2 ke dlm kotak tu???eiii terbayang dia nk kuakan bb dia kan xde bidan smbut tau2 kua sendiri jer...tahniah ya jd 'mak angkat' pd bb chombi :)

indahhouse said... [Reply to comment]

Salam kak hasue,
dari kemarin saya dok tunggu. heheh. 3 ekor ya kak? tahniah to chombi...!

Jieda said... [Reply to comment]

HaSue..tak inform pun jantinanya

Watierman said... [Reply to comment]

Alhamdulillah dah selamat semuanya ...panjang bulu anak si Combi tu kan Sue...Akak memang bidan kan terus kucing Akak ...kena potong tali pusat lagi....sebab dia tak makan uri nya ke apa..macam kucing2 biasa....first time ...dulu Akak menangis terketar2 siap called mummy Akak bekas jururawat desa...tanya nak kena wat ape...lepas tu Akak dah pandai dah le...!

ieda said... [Reply to comment]

alahai dik ... terharu nya tgk adengan bersalin tucin kesayangan sue nieh .. alhamdulillah semuanya sihat erkk ... huhuhu walau akak x suka tucing2 .. tapi biler tgk nieh .. rasa terharu sbb binatang punnn sayangkan anak ...

inikan pula manusia .. teringat perempuan2 otak setan yg sanggup buang anak hidup2 .. ya allah besar betul dugaan mu di akhir zaman ini ... huwaaaaaaaaaaaaaa sadis2 nie ..

HaSue said... [Reply to comment]

kak ain > chombi selfservice jek kak..hehee..itulah hasil meneran tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...