Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, November 7, 2009

Laksa Sarawak

Siapa tak pernah makan laksa sarawak..sila angkat kibod!
Ada..satu..dua..oowohh!ramai gak angkat nih..
Rugi la jika u olls dah rasa laksa lain tapi lum rasa laksa sarawak..haks
(kena promote lebih sket takut kena buang negeri)huhuu.. :P

Lamaa dah tak makan laksa sarawak nih..
Letak apa yang ada dalam stok..dengan brokoli skali masuk sebab sayang lak hampir2 kehabisan klorofil rupa gayanya..aheh

Nih rupa laksa sebelum direndam ngan kuah..hehee..

Tengok dari posisi nih lak sebelum dijirus ngan kuah panas2..hehe


Dah dijirus pun....leh berenang2 'korum2' kat dalam tuu.


Suka letak cendawan hitam nih lebih sikit..heheee..isi ayam goreng,telur goreng,udang,telur rebus,brokoli dan letak je apa nak diletak..yg penting ada apa tau..

Haaa..inilah yg pentingnya...belacan + limau + cili api... Sedappp wooo makan ngan laksa..iskhh2..
Kalau berkesempatan cubalah yer.. rugi tak cuba laksa sarawak :)

P/s : Kak rosaliza angkat kibod paling tinggi tadi kan..meh laa rasa semangkuk kak..hehe


Nota: Takziah buat Kak Ana @ Waheedeana77 atas pemergian ayahnya pada 7hb November 2009 jam 10.30 pagi. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang² yang beriman. Al-Fatihah... [sumber berita dr blog JIYA..tq jiya.kopipes je nih]
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 Komen Di Sini:

K.Nor said... [Reply to comment]

sue, akak dah angkat keyboard tinggi2 dah ni.. mmg tak pernah makan nih.. bila sue nak bg akak rasa laksa tu?

ain said... [Reply to comment]

sue..akak pun dh angkat kibod ni sama ngan kak nor. mcm kak nor gak, bila sue nak bg akak rasa laksa swak ni.hehe

Azura Suhaimi said... [Reply to comment]

Salam sue, pekabar? Akak pun lum penah rasa la sue...bila nak belanja akak laksa sarawak nih...dah terliur tgk nih huhuuuu sedapnye!

ima said... [Reply to comment]

salam sue...kak ima pun belum pernah gak!!!

maiyah said... [Reply to comment]

tak pernah mkn tapi udang2 tu betul2 mngancam

CikMin said... [Reply to comment]

akak angkat perut tinggi2...sampai hati ko tau sue..nape la tak tayang lepas akak banak ke..ni akak dah terliur nak makan laksa sarawak...ishhhh...akak nak lari jauh2 la..majuk dah ni...

indahhouse said... [Reply to comment]

Salam kak hasue,
saya angkat kibod nih! tak penah makan dan tak penah buat. huhu. mesti sesedap gambar nih,kan?

HaSue said... [Reply to comment]

K Nor > aaa..tinggi sikit angkat kak,x nampak tadi.hehe..akak lom rasa ke?alahai..nih nak bagi rasa laa ni..brp sudu nak kak?hehe

kak ain > kak ain angkat kibod lagi tinggi dr kak nor tuh..ekeke..nanti kongsi2 ngan kak nor laa ek.hehee...

kak Azura Suhaimi > wkumsalam..sue sihat..akak ok tak?cam tau2 jer sedap nih kak..hehe..kalo mai sarawak nih leh belanja kak.. :D

kak ima > akak tak angkat kibod pun!kalo guna laptop angkat lappie tuh tinggi2 gak..ehehe...

kak maiyah > terang je mata akak nampak udang ek..hihi

CikMin > mak aiii,tinggi menjulang dah ck jr kak min angkat tuh.aloloo..jangan la majuk kak..nanti sue suap skali ngan ck jr bleh?heheee...rempah kali nih ader iras rempah ubat utk berpantang tau kak..byk tul rempah diguna agaknya.hehe...dah2,jgn majuk eh..

indahhouse > wkumsalam...dah angkat tinggi2 lom tuh?hehe..sebenarnya lagi sedap dr gambar nih.gambar nih makan tak sedap mana pun..hee..gurau jek,jgn mrh noor :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...