Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, November 23, 2009

Pizza Hot

Saja2 jek nak wat saingan ngan pizza hut..hahaa..takdelah..nih saja2 isi masa lapang di hari ahad yakni semalam...tapi versi pizza orang malas laa,kan..aheh.
Sebelum nih tengok kak as ngan hana(kak ina) jek buat adunan donut tuh jadik pizza...
Nih try sendirik lak..cuma tak letak telur n ganti ngan bread improver..

Bahan2 topping lak aku belasah guna bahan yg ada dan yg agak2 orang umah nih nak makan..yg diagak bakal diketepikan,aku maleh nak taruk..
Dan untuk menambah koleksi lemak di badan,taruk extra mayonis..eheh..akuk sukakk xtra mayonis n sos cili.. :P

Nih versi takde cheese sebab lupa nak letak..ahahakk

Dah ingat nak letak tengok cam kejung lak..masih kejung lagi pun tetap parutkan jugak..ngeee..sebab bukan guna moza pun,guna ched jek :P

Namun hasilnya amat menyedapkan tekak lagi2 di kala kelaparan..hehee..yg penting semua kat umah nih sukaa sangat termasuk laa en. ayang ituu yg sebenarnya agak serewat(cerewet) nak makan pizza...
Sebab tuh kite letak jagung dalam tin ajer...x letak mix vege sebab kadang2 mix vege nih kacang pisnya tuh keras..spoil time nak makan...eehehee

*kalo rajin nanti update resepi eh.. :D
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

13 Komen Di Sini:

indahhouse said... [Reply to comment]

Salam kak hasue,
memang hot! Seme dah mula buat pizza ni. Bila la saya plak nak join skali.
gebushnya, dok telan air tekak ni. suka tgok mayo byk2 dan cheese atas piza tu. ;)

HaSue said... [Reply to comment]

indahhouse > w'kumsalam... tuh laaa,agaknya musim tekak nak makan piza kot..nanti dah sampai musim mesti nur buat gak..hihi.. ;)

Sheila said... [Reply to comment]

salam HaSue- wah g umah Hana dia hidang Piza dth cini pun hidang piza jugak sehati sejiwa yeee ni yg buat perut betambah lapo ni..x pelah dah dua rumah singah dah kenyang pun heheee..cun piza Sue...

LOVE2COOK said... [Reply to comment]

Hasue!!! nak pizza!! aiks, ada lagik ker??? mesti dah abis kan??? kihkihkih!

Mana Eyana nih??? nak cubit kuat sikit hari nih! kekeke :)

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Sheila > wkumsalam..tuh la...cam brjanji lak..hehe..cuma piza sue nih simple jek laa kak..hikhik.dah kenyang ke?baru nak ulo lagi sepotong tadi..hehe

ain said... [Reply to comment]

sedapnya sue!!! perut akak pulak tgh lapar ni!!! kalau le dekat ngan umah sue, akak gi bawak pinggan kosong.hihi

HaSue said... [Reply to comment]

LOVE2COOK > haaa..tahu takpe love...memang dah abis pon..my family suke banget..hehe

Eyana cam biasa laa love..tgk aunty love dtg dier terus nyuruk..hihi

HaSue said... [Reply to comment]

Kak ain > hah..tuh tanda2 akak nak wat piza sndirik tuh.kalo dekat lama dah anta ke rumah akak sebab terdengar pewut akak munyik.hihi

CikLiz said... [Reply to comment]

amboi, gebunya.. pizza sambut cucu ke? tapi jangan bagi chombi makan pedas2 lagi tau.. kang sakit perut lak anak2 dia.. hehehhehe..

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- said... [Reply to comment]

nmpk cedap~~ pizza kukus ade x?? hehehe

HaSue said... [Reply to comment]

CikLiz > aheheee..sambut cucen xleh piza2..kang org dlm pntg terliur lak...kena bagi kek kot..eh,kek ader telo la..haha..

HaSue said... [Reply to comment]

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- > piza kukus lom ader laa kak..nih mesti nak diet tp nak makan piza ek>hee

idafamily said... [Reply to comment]

x de resepi ke..cam bes je nk try piza nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...