Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, January 6, 2011

Entri Pembuka Tirai 2011 .. :)

Salam semua..semoga semuanya sihat2 sejahtera sepanjang tahun ini dan tahun2 seterusnya ya...

Dah 6 haribulan..baru nak buka tirai..hehe
Update sekerat2 x publish2 pun.hihi..padahal byk jer idea lam kepala...Blogwalking memang tiap hari..FaceBook-ing pun tiap ari gak..hehe
Nak buat entri berjadual pun tak menyempat2..ntah apa2 jer yg dibusy kan..malam2 lak terlelap awal..ihik

Cam blur plak 1st entri nih..idea berebut2 nak keluar agaknya..
citer pasal tahun baru..citer pasal dalam pantang..menu pantang..anak2 sekolah..anak2 di rumah..perkembangan semasa...menu yang best...pasal blogging..rakan2 blogger yg baru n lama..
macam2 tuu..takpe2,satu2 yer...slow n steady..
Ntah ada ke tak lagi yang sudi singgah blog bersawang nih..ntah2 dah berhantu agaknya..boleh laa suruh dak seekers duduk blog nih test jap.hee..merapu lak.

Okeh,untuk entri pertama 2011 ni..nak tayang gak kek untuk orang pantang nih haa..kek batik ceklat!yeyy..dah berapa kali ek masuk blog aku nih?sapa2 lom try harus try laa...tapi kalo tak suka manis kurangkan skit susunya ya..ala,pepandai uols lah.*wink2
aku syorkan buat kek batik nih korang guna biskut marie cap ayam..eh,bukan main2 ni..betul,cap ayam!biskutnya saiz kecik skit tu..rasanya x manis berbanding biskut marie jenama lain.kalau kat sarawak ni biasanya biskut jenama ni yang digunakan untuk buat kek lapis..pastu biskut ni kalo potong kan kaler putih gitu.dan rangup :D

Lepas tu kalau boleh tak payah patah2kan biskut tu...nanti kek nampak 'semak' n tak kemas lak..sebab kek ni kan bukan gaul2 dalam kuali biskut tu..susun lam loyang,buh adunan...pastu susun lagi..buh adunan...
Pastikan sejuk dulu dalam esbok semalaman(seeloknya) yer..tu jelah tips nak share.hehe

gambar kali ni sememeh skit sebab x sempat tunggu keras betul2 dah potong..kes semua x sabar nak makan sebab dah lama tak buat kek kat umah ni..btw,kek nih pun aku wat minggu lepas kalo x silap.hee

untuk resepi penuh kek batik nih ,leh rujuk entri aku yg lepas klik sini ok..
atau
boleh rujuk resipi asal kat sinun klik sini
(kalau dah buat hantar la laporan masakan skali)


Haa..yang nih chef kecik keletihan lepas buat kek untuk mama dia.hik hik... Baby Zhariff tertidur kat pangkuan masa dalam kereta balik dari hospital 2 hari lepas..ni latest pic of him laa kiranya nih..bak kate my sis,posing rasmi seorang baby.hehe..
Kak Rosaliza request nak tengok baby Zhariff usia sebulan ari tu kan.. ;)

P/s: Terima kasih buat ibu2 (yang melahirkan bayi 2010) yang respon pasal contest tu..insyaallah,akan dibuat contest tu nanti dalam bulan ni..sabar tau. ;)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 Komen Di Sini:

HALAMANKU said... [Reply to comment]

HaSue.. Happy new year... lah lah lah tomei nyer baby Zarff tido... he he he.. tapau kuih biskut batik tu yer ha ha ha

Nieza said... [Reply to comment]

Salam Hasue,
wah sedapnya kek batik...org dlm pantang pun rajin msk2 yer...btw comel nengok baby tido ni..geram pipi gebus tu....hehe

HaSue said... [Reply to comment]

erma:hepi nw year gak..hehe..dah abis.lmbt order :P

nieza: wkumsalm..kek ni x byk karenahnya..sbb tu org pntg pun leh buat.hihi..tq nieza

leen hussain said... [Reply to comment]

salam sue...akak pun lama tak jalan2 dapur sue nii... comeinya baby...

HaSue said... [Reply to comment]

kak leen:wkumsalam..takpe kak..sue kdg2 jenjalan kat umah org x tinggal jejak..coz umah sndiri x berupdate.hihi..tq kak ;)

Ogy said... [Reply to comment]

entry pembuka yg sgt memikat anak tekak...lama tak makan kek batik ni...sodapnyaa...

salam ziarah :)

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam sue..akk ada juga buat kek ni, tapi loyang besar pulak, sememh je nmpknya, malu la pulok nak boh n3. Tapi mmg sedap sangat.

Ala tomei2nya bby Zhariff ni, nmpk cam bby kat tenet je heheh, peluk cium buat dia, berapa kg dah bby , maunya 4.8 kg tuh semangat je nampak

hana said... [Reply to comment]

assalamualaikummmmmmmm..... nih bwk kontena nih! dlm tuh penoh loyang! hambik hambikkkkkk isi cepat!! haha....

eeeee geram aku nengok tgn ketak2 tuh! geget kang!!! bape kg tuh mekk??

HaSue said... [Reply to comment]

ogy:kalo dah lama x makan harus buat tu..bertmbh2 sedapnya..hehe..
tq singgah ye

kak rosaliza:wkumslm kak..sememeh takpe kak..janji rasa tu haa..sedap kan.hihi
wah,panndai akak teka..dekat sgt dah tu kak.hehe..ms timbang baru nih 4.9kg dah..

kak hana:waalaikumsalam wth..sapa tewww??hihih..
lor,ingatkn bwk kontena penuh berisi kuih muih n lauk pauk tadi kak..nih bw loyang kosong ape kes?haha..wat baling akak leh laa..eekkeke
dah 4.9kg kak..(baru tgk kad klinik baby)hehe..

HomeKreation said... [Reply to comment]

Salam Sue. Geyam2 tengok baby Zhariff tecik ni.... isyk geyam2 kang kuar sorang lagi... baik cabut cepat...kikiki

kak Erna said... [Reply to comment]

salam haSue..dalam pantang lagi ye.baru lepas bersalin..
jaga diri dan jaga pantang ye..
comei BB..tahniah..

HaSue said... [Reply to comment]

Along:w'kumsalam.haaa..adakah ini bermakna liana akan beradik?hihih

kak erna:wkumsalam..baru nak abis..sikit hari lg..tima kasih kak.. ;)

Naz said... [Reply to comment]

Assallamualaikum HaSue..

Salam perkenalan ye.. Wah! Dia pun ada baby lahir tahun 2010...Kita pong ada gak..2 hari lagi masuk 8 bulan..
Tomeinya Zhariff..Pipinya montel..

Nak sambal telur rebus ye..Ni ha ada bawak sikit ni.. tp sorok2 tau!Nanti kena marah makan mknn berminyak dlm pantang..hehehe..

Kita sama2 4llow dan tukar2 link ye!

HaSue said... [Reply to comment]

k naz:wkumsalam..a'aa..sebaya laa anak kite nanti kan..nanti leh join cabutan bertuah baby 2010..tp lum publish lg.tgk usha hadiah ni.hehe..

okeh2..makan cubit2an jer laa ek..sikit2 xpe kot..ekeke... tq kak naz.dah folo akak gak n nanti sue link balik ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...