Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, January 11, 2011

Kek Horlicks Marble [Kukus]

Nih buat masa hujung2 pantang hari tu....saja2 lepas gian 'mengekek'.
Tapi malas nak mengentri..
Buat pun zup zap zup zap jer....tengah2 syok me'marble' tu,Zhariff dah 'ngaaa...nggg ngaaa..ngaaa'(pesen nangis alaf baru)
Pulak tu abanglong ngah main beskal n kakak gi main ngan geng2 dia..nak harap kakak kecik tu,lum boleh harap lagi..lagi menangis ada..sibbaik buat kek nih tak lama..heee..

Kalau dah hujung2 pantang tu..let say after 4 minggu gitu aku memang tak pantang sangat makan kek(ada telur)..cuma takde laa makan beria2 sangat...tapi kalau telur direct makan gitu jer aku masih boleh elakkan lah..macam telur goreng ke,telur rebus ke..taknak laa jugak.. Kakak ipar aku selamba jer tak pantang telur..katanya janji masak dengan halia.. Aku rasa masing2 pandai sukat kat badan masing2 lah ye..senang cerita. Pantang larang orang tua sekadar panduan sahaja..kan?ke ada yang tak setuju? hehe

Berbalik kepada kek..kek nih perisa horlicks dan lembut jer... tambahan lagi guna mentega golden churn..pastilah sedap macam kek kukus lain gak..pastu tak ikut resipi sangat..main campak bahan yang ada ajer..sibbaik sedap(puji ikhlas kat diri sendiri nih..haha)
kek basah2 memang laju sikit habis kat rumah ni...plus,oven aku buat hal la pulak sekarang..tak ada aktiviti membakar2 laa sehari dua ni..
ada sapa2 nak belikan oven baru?ngeheheeee ;P

P/s: Jangan mintak2 ye,kek ni dah lama abis... =D


*my roommate balik arini dari Miri..yeyehhhhh.. ;)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Komen Di Sini:

:.Noor Zaleha Jaafar.: said... [Reply to comment]

Salam Sue..nmpak sedap kek kukus ni..kalau boh Horlicks pasti best punya.......selamat dah berpantang ke??? apapun still kena jaga kesihatan tu...jgn makan laksa lagi ye..smpai setahun.take care..

Mas said... [Reply to comment]

sue...cantik la kek tu..nmp lembab dan lembut jer....
dah abiss ke kek tu...mas balik la..

Ummi said... [Reply to comment]

Salam Sue, waaaaa nmpak sedap...kukus2 ni i liiikkeeee..hehe, nnt nak try gak laa kalau free...thanks kongsi ye Sue..

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam sue..nmpk sedap n menarik kek ni..tentu harum bau horlick kan...akk telan air liur je lh hehehe..zhariff bt apa tu

izahdaut said... [Reply to comment]

sue...ye ke ko makan sikit sue..haaa..makan sorok sorok dlm lemari tuuu...akak aku slalu cakap kek org srwk la the best..kalau kata kek holik memang rasa keholikannya tu..nanti aku nak try jugak la kek2 sodap ni

Anna Qawina said... [Reply to comment]

heh...lepas gian ngekek le nih...ke lps gian nak mkn kek hihi

HaSue said... [Reply to comment]

kak norli:wkumsalam...mekasih kak...hah?laksa?setahun?adehh..laksa mana ni kak?hehe

mas:eh?dah balik mas..x sempat nak jawab kek dah abis.hikhik ;P

HaSue said... [Reply to comment]

kak ummi:wkumslm kak..sama laa citarasa kita suka kek kukus2 ni.hehe

kak rosaliza:wkumsalam..bau sederhana horlicks je kak..tapi sedap.lembut jer.. ;) zhariff ngah 'ngaaa..ngaa..' nak mandi..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

izah: masa reply komen ko 'hang' lak komputer aku.hehe..
zah,bukan kata org makan sikit2 tp kerap ke??ooh,tu utk org hamil ek..ekeke... wah,best laa kakak ko zah..aku sbg org sarawak terpaksa laa perasan jap.haha..kimsalam ngan kakak ko ek..hee

Anna:aik!mana tau nih?haha.. kek2 kukus nih peberet hb..apa salahnya bininya tumpang skali..hee

mokwonik said... [Reply to comment]

sue..mokwo tak larat nak klik daa..resepi nye memang tak dek yekk! bertuah tul mak budak sorang nih...makan tak hingat org tul!!! ke resepi dia sue dah published before this?? huwaaa malasnye nak carik!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...