Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, January 18, 2011

Semalam terima parcel..

Minggu lepas dapat sms dari Kak Rosaliza..katanya,dia ada kirim minyak YU YEE.. Betapa prihatinnya kakak ku yang sorang nih..sebab pada entri yang lepas pernah aku bagitau cari minyak yu yee untuk legakan perut baby,tapi kat sini tak jumpa lak.. Bukan tak jumpa sebenarnya,tak cari beria sangat sebab minggu lepas tu balik kampung gak.Bila balik miri hari tu,aku cari kat farmasi,alhamdulillah..dah jumpa juga. Tapi tak terlintas lak nak update sampai menyusahkan kak liza nih haa..apa pun, terima kasih akak!

Lepas tu poslaju yang tak berapa laju nih tak sampai2 gak pada waktu yang dijanjikan(patutnya selasa lepas dah sampai). Telefon pejabat pos rupanya diorang ada masalah transport..erkk..boleh jadi gak rupanya yer..dia kata minggu depan sampai kot.huhu..dipendekkan cerita,sampai la barang tu semalam.alhamdulillah..walaupun dalam keadaan yang uzur dah bungkusannya..ekeke


Besar betul bungkusan minyak yu yee nih kn..hee


Pastu kan..tak cukup nyusahkan diri belikan minyak yu yee, kak liza bagi macam2 lagi haaa..ada lak 2 pasang baju untuk Zhariff..'mekacih aunty liza'<-zhariff nyampuk. ;) Lepas tu kan,ada lagi..jap lagi aku wat tayangan amal ehh..hehe..

Oh..bukan yang ni..nih zhariff baru bangun tido petang semalam dengar bunyi kakak2 dia yang duk bising suruh buka bungkusan tu.. :P
Mekasih sekali lagi buat kak liza n suami yang sanggup pos minyak yu yee untuk zhariff dan barang2 yang lain tu yer..lebiuuu kak!
Tayangan amal akan diteruskan selepas ini..
Pergi laa ke mana2..pastu datang balik yer..muehehe ;P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam bby zhariff yang cute miut tu...geram auntie nengok ..kena gomoi ni abis merah menyala pipi yang gebu tuh...hishhhh malu akk la sue...minyak yuyi kotak besar je tu hehehe

ilahjy said... [Reply to comment]

wah untung ni..sebut jer dan seru jer mesti ada yg sampai..mcm tulah persahabatan kita..berbakti tak kira dlm apa jua terutama dlm masakan..begitu jua dgn kebajikan.. kak ilah rasa terharuu dgn persahabatn yg tulus mulus seperti ini..tumpang gumbira. minyak tu kak ilah tak layak dah..sbb tak dak anak kecik dah.. tunggu cucu jer nanti..tak gitu rosaliza dan hasue? hehehe

Sueozana said... [Reply to comment]

Salam mama Zhariff..

Ala tomey2 nyer dia. Dah buka mata daah.. Rambut cacak tu, pkai gel ke baby?? hehe! Siap bagi jelingan maut utk Tok ummi sue tuu... (Uwaa.. daku dah jadi nenek la ni? :)

Okeys, mamanya zharrif, tok ummi amek award yg dianugerahkan yer, hehe! TQ2, muahh..3x

HaSue said... [Reply to comment]

kak rosaliza:nak malu apa lak..hihi..saja je ngentri wat kenangan di masa depan..tq ye kak :)

HaSue said... [Reply to comment]

kak ilahjy:betul tuh kak..dari alam cyber membawa ke alam nyata pun boleh merapatkan siratulrahim dengan yang jauh di mata..setiap persahabatan amat berharga bagi yang tahu menilainya.. ;)

Jangankan tunggu cucu kak..tunggu anak pun boleh..hihih..

HaSue said... [Reply to comment]

wkumsalam..
zhariff x pakai gel kak..minyak rambut pun kdg2 jer pakai..tunggu cukur nanti baru ngengada nak rajin sapu minyak kelapa kot.heh.. :D
takpe,tok ummi sue dia mude lagik tu..hihi

tq kak sudi amik eh..muahh2

mokwonik said... [Reply to comment]

zhariff ni kalau tenong lama2 mcm nak iras2 darwish anak ina jepong...chumillnye...kenan org jepun kot?? hihih

mokwonik said... [Reply to comment]

sue kalau zhariff kembung boleh bagi gripe water..sedap tuh...boleh beli kat farmasi..anak2 mokwo dan mokwo sekali minum tuh!

HaSue said... [Reply to comment]

mokwo:haha..kenan org jepun?ntah..tggu mata dier beso,gitu gak ler takat bukaknya.hehe..

A'ah,memang bagi gripe water gak aritu..ada kurang sket.pastu gabung ngan minyak yu yee,baru perut dia ok.hihi..apapun tq sebab care. ;)

hana said... [Reply to comment]

eh aku nak tanyer eh.... minyak yuyee tuh halal ker tak erk?? sbb aritu mekjah bgtau aku, dier kata ader campuran ba alif ba ya... cina sensei jual obat yg bgtau... aku nih aritu sebotol beso aku bwk dr mesia igt nak buh kat darwish... tp biler mekjah kata gtu, terus aku buang... tyr dptkan kepastian dr mana2 pihak... yer la kan takut jugak tuh...

*cubit kuat2 dak zhariff sampai nanges! muahahahaa.. geramm!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...