Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, January 8, 2011

Sarapan orang dalam pantang

Tak lama lagi nak habis pantang dah yakni 44 hari lepas melahirkan. Baru sekarang lebih kerap memblogkan diri semula..sebelum2 ni malas amik pic gambar2 masakan sebab biasa2 jer rasanya pastu bila fikir balik apa salahnya benda simple pun boleh kongsi juga kan..

Nih antara menu sarapan yang pernah aku telan sepanjang tempoh berpantang.

Nasi Goreng Nenek


Nasi goreng gini selalu arwah nenek aku masak dulu2..takde cili,tu yang nampak pucat jer...buh sikit lada hitam n lebihkan bawang putih..nampak tajuk entri ni? ;P


Roti Bakar Mentega Bergula (semua bhn2 disebut kat tajuk menu.hehe)

Roti bakar gini anak aku (banglong) suka buat n suka makan..guna marjerin planta memang sedap!


Tayang mug Avon lak yg lebih..hehe.. Nih minuman Oat+Nestum+Susu

Minuman favourite aku masa dalam pantang. Sebenarnya yang benar2 pebret tu dari jenama super yang 4 in 1 tu haa...pernah minum tak?sedap..dan disamping tu aku rasa ia juga membantu pengeluaran air susu untuk bayi. Dulu masa berpantang anak ketiga pun minum ni juga..sampai habis kadang2 tu stok kat kedai kitorang beli. ntah kenapa diorg tak jual banyak2..ke memang laku?selalu kalau jumpa memang 4,5 bungkus jer. Lepas tu tak semua supermarket ada jual..yg penting peketnya kaler biru tu yang sedap mata aku memandang. lupa nak snap gambo.hee..

selain tu,boleh juga layan mihun sup,mee sup dan sebagainya masa dalam pantang ni..takde laa seksa sangat sebenarnya..paling best kalau ada orang yang masak untuk kita di awal pantang tu kan. ;)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

11 Komen Di Sini:

Anna Qawina said... [Reply to comment]

hmmm..bila nak abes pantang ek..hihi..tak sbo nak mkn segala..nak buat segala..nak nak nak..segala2 yang tak dapat time pantang kan..huhu

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam sue..mmg pun pantang ni bukannya semua tak leh mkn..cuma nak kuar jalan2 tuh yg payah sikit heheh... mcm akk pun selalu mkn roti bakar heheh....dah hujung2 pantang tu dh mcm tak pantang dah heheh..yg sejuk sapa la ni tak mkn lagi

Mas said... [Reply to comment]

sabar2 sue...nnti dah abiss pntng boleh enjoy balikk..he..he..
baby mcm mana sue....sihat...mak baby pun sihat ke....

HaSue said... [Reply to comment]

Anna:uishh..mana ade..kite tahan godaan naa..hahaha..padahal thn diri dari melihat menu yg sedap2 takut tergoda..kekeke :P

HaSue said... [Reply to comment]

kak rosaliza: wkumsalam kak..betul laa kak..org selalu bygkn waktu pantang ni waktu kena 'jail' sue ketatkan pantang 3 minggu pertama jer..3 minggu terakhir ni longgar sikit.tp mcm akak gak laa..makan sejuk2 tuu lum gak.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

mas:sabar yer mas?ada bawak kek tak?hihi..sihat je,alhmdulillah..tq.mak baby lagi sihat mas..takut terlebih tembun pun ader.hihi

Noorma Ismail said... [Reply to comment]

Salam dik...waaa,,,dh nk merdeka yer..baby Zhariff apa kabo? sihat?? rindu dengan foto2 kek mu

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

akk bf ngan sekuk tawar hup seng je sue cicah air milo, luka dh sembuh, darah dh kurang, berani sikit mencuba mkn2 yg tak berbisa hehe

HaSue said... [Reply to comment]

k noorma:wkumslm,baby sihat kak..kuning pun rasanya dah ok tu.. rindu gak nak mengekek nih..dlm pantang ada gak ler smpt mengekek.hihi

kak rosaliza:sedap tuh biskut hupseng..tp kalo kitorg biasa cicah teh o panas cap lipton baru ngam kak..haha...cukup ngan brand skali tu.heheee..

hana said... [Reply to comment]

woooo kiranyer takde la pantang sangat eh? tp aku kan klu kene jaga ngan mbah aku (nenek aku la hihi) mak aihhh rasanyer leh kene sebat ari2 sbb langgor pantang! hahahaha..... zhariff wat per??? main ping pong er? muekekeke

HaSue said... [Reply to comment]

kak hana:tuh kalo 3 anak tiap kali pantang kena sebat mau berparut tuh kak..akaka..sendiri mau ingat laa kan kak,masa pantang nih kalo langgar yg betul2 pantang,rasakan habuannya.hahaa...
zhariff ngah zzzz..main ping pong lam mimpi.hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...