Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, January 18, 2011

Teh Perisa Strawberi

Haa..nih sambungan tayangan amal yer..kesinambungan dari entri sebelum nih
Nih laa buah tangan dari cameron highland(agaknya laa) daripada kak Rosaliza sekali ngan parcel tu..
sebab apa aku wat entri asing2 sebab teh ni spesel jer bagi aku..kami penggemar teh sebenarnya..biasanya teh pilihan lipton tu laa untuk teh o,teh susu teh yang dalam kotak tu..pernah gak minum teh bunga masak sendiri tu..dari sabah kalo tak silap kakak aku beli dulu..
Sekali dapat teh perisa strawberi nih memang teruja nak mencuba..tak pernah lagi sebelum ni..
Bila dah cuba,alhamdulillah..sedappppp..dengan aromanya memikat sukma.hehe..roommate daku pun berkenan siap dengan pesanan..'nanti order lagi tau'..erkk!nih yang kak liza bagi laa,masa dia gi cameron aritu kot..'
'Ada kat supermarket sana tuu agaknya..hee'hoh laki aku nih..kang aku ajak cuti2 cameron highland lagi sekali kang haaa...
pastu dia ulang lagik..order tau!sedaplah..
So,siapa tau ada jual teh gini online?haha..

Posing dengan cawan kesayanganku..oh tinggal satu jer lagi cawan ni daripada setengah dozen..sob son T_T.Dah beranak pinak ni memang harus terima kenyataan jer kadang2 pinggan mangkuk gelas cawan pecah..
Tapi cawan biru ni memang aku sayang tau..dari tahun 1999 dah ikut ke sana sini ke mana jua kitorang dipindahkan..hee
Susah nak carik kaler biru woo..masa gi Kuching aritu jumpa gelas biru jer..tu pun rembat jugak.hee

Eh..apa lak cerita pasal cawan nih..haa,nih laa bungkusan teh stoberi nih..kalau ada kat supermarket kat sinun,nak kirim nih..serius.
Ada gak roommate aku tuh suggest,apa kata buh perisa strawberi yang untuk buat kek tu dalam teh?kot2 rasa sama ke...hehehe..ada sesiapa pernah try tak? :P

Dan tak lupa sekali,keropok ikan kiriman kak liza gak..pun kegemaran sekeluarga. Dah lama tak makan keropok ikan..memang best giler..giler jer tak best gini!hoho
Part ni plak,komen roommate aku..
'lepas ni belajar wat kopok ikan lak eh..nanti leh buat kopok ikan sendiri..kita buh isi ikan banyak2 bagi sedap..'
'ada dah resepi keropok kat tenet(terbayang resepi kopok lekor jiya)..tapi resepi keropok lekor ler..'*sengih
'Bukan kopok lekor,kopok gini ler yang..'hoh..nah amik sebijik request dr suami. hehe

Siapa ada resepi kopok gini sila laa bermurah hati suggest kat aku resepinya yer..kot2 ada yang biasa buat keropok ikan sendiri ke kan..huhu

Sekali lagi,thanks kak liza n family.. :D
*Amik amani yang comel...tarik2 tubitt2...gomol2 pipi beliauu..errkk,naaa,dah nangis! kak lizaaaaa,amani nak nyusuuuu..eheh! :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

7 Komen Di Sini:

Naz said... [Reply to comment]

Salam Sue..

Sue, di rumah kak Naz pun ada teh strawberry ni..Mmg teh ni dpt dari Cameron jer rasanya.. Akak pun adik yg beri masa g honeymoon di sana..Sedap kan teh ni..

Kaseh said... [Reply to comment]

kat jusco ada jual yang.. tapi mahal sikit ler .. rasa sama jek.. ada perisa raspberry gak....

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam sue...akk beli kat CH ari tu, suka akk sue n famili suka ngan teh tu....heheh umah akk baru je abis perisa lemon n stroberi..nak kena cari lagi ni...best dari jaug pun dah bau teh ni kan...dan semoga persahabatan kita berkekalan hingga ke annak cucu hehehe

Aiydalela said... [Reply to comment]

tak minum teh :)

ummi_khalish said... [Reply to comment]

teh adlh mnmn kegemaran org arb..mcm2 prsa ada kak kt cni...tpi dil krg mnm teh sbb bf baby...jnama hmad tea popular d cni...kt m'sia ada kn?tpi mhl..mcm perasa ada..cubalh..kt egypt ni mrh je...rse nk bw blik byk2...:-)

inaku79 said... [Reply to comment]

tak penah gak ni minum teh berperisa. mesti harum jer baunya kan? rasa teh tu ada beza tak?
pasal keropok tu kan ada kawan yg familynya buat keropok dia cakap sama jer mcm buat keropok lekor tu. cuma kena buat saiz besar sbb lepas dh rebus tu nanti nak kena hiris nipis2 kemudian jemur. orang jual keropok plak ckap kena jemur smpai betul2 kering klu tak nanti keropok tak berapa nak kembang bila digoreng. itu la sedikit sebanyak pengetahuan pasal keropok ni....hehehehe

shah-kayrul said... [Reply to comment]

sian kita..tak blh minum teh strawberi coz tiap kali minum mesti pening....tapi bila g cameron rajin plak memborong...selalu borong bagi kat mertua jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...