Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, January 24, 2011

Cendawan & Baby Kailan Goreng Sos Tiram

Dah hari Isnin pun..
Agak2 ada yang tahu kenapa aku tak update blog hujung minggu baru2 ni..Tak lain tak bukan line tenet yang amat teruk melanda..
Dan rasanya bukan kat area ni jer..huhuu..ni pun masih belum dalam keadaan yang sepatutnya..adeh

Sebelum apa2,nak juga ucapkan Happy Belated Birthday buat Kak Rosaliza yang menyambut ulangtahunnya semalam..Semoga segala kebaikan dunia akhirat yang dihajatkan akan menjadi milik akak..Dan diharap persahabatan alam maya ke alam realiti ini kekal sampai bila2.aminn..

Kailan..ada beberapa jenis kan.. Yang biasa digoreng sos tiram ni,yang kecil2 ni ha..kalau kat sini biasa digelar baby kailan. Tak hidup rasanya kalau tanam kat tempat kita nih..Kalau yang keras dari batang ke daun keras2 sikit tu panggil daddy kailan jer..yang tu biasa leh hidup seperti sayur lain kalau kat tempat kita ni..nama lain bagi baby kailan ni baby sprout eh?? nama lain??ada tak?sayur hijau?kehkeh..betul gak kan. ;P

Biasanya aku masak baby kailan nih digoreng solo jer dengan sos tiram.
Kali nih aku gandingkan berduet dengan cendawan tiram..
Rasanya memang tip top....dah laa memang aku hantu segala cendawan..heee..

Sesuai sangat untuk hidangan ngadap nasi ayam..


Cendawan tiram ni siapa2 yang biasa ternak tu mesti best kan..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Komen Di Sini:

♥LOVE2COOK♥ said... [Reply to comment]

Wahhhh sedapnya sayur tu!!! Hubby sll cook something similar for me!!! :D

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

salam sue....tq atas ucapan dan rose yg comel tu.

akk tgk sayur bby kailan ni terus rasa lapar je. Sedapnya ratah2 gitu ..

HaSue said... [Reply to comment]

Love:really?maybe we do hv something common as well.. ;P

HaSue said... [Reply to comment]

kak rosaliza: wkumslm..sama2 kak.. =)

memang sedap ratah gitu jer kak..suke banget nih.hehe

Mas said... [Reply to comment]

sue, klu mas...ratah macam tu pun sedappppp...

Deliah's Deli said... [Reply to comment]

salam sue..sy pun suka cendawan..nak2 klu mkn camtu aje :p~

Kaseh said... [Reply to comment]

ohhh saya saangat sukaaa baby kailannnn....

HaSue said... [Reply to comment]

Mas:betul laa mas...ratah gitu jer xyah makan nasik!hehe

HaSue said... [Reply to comment]

Deliah:wkumsalam...sedapkan cendawan2 nih..suka sgt!hehe

HaSue said... [Reply to comment]

kaseh:sama ler kite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...