Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, January 8, 2011

Ikan Tenggiri Goreng

Tenggiri ni sedap masak apa pun kan..
masa dalam pantang selalu kena elakkan makanan berminyak2 ni..tapi ni dah hujung2 pantang belasah jer.. makan dengan bubur nasi pun layan..

Apatah lagi guna kunyit hidup untuk bahan perapan..berbanding kunyit serbuk pastinya kunyit hidup lebih sedap.. =)

note:sakit jiwa raga aku tengok bingka ubi kayu umah kak noorma terliur yang amat.. =P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 Komen Di Sini:

Nieza said... [Reply to comment]

salam hasue..apa khabar org dlm pantang?..mkn lauk ni dgn nasi panas2 lak sedap ni..:)

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam Sue..akk pun terasa lemak2 manis ikan tenggiri ni..maunya bertambah mkn nasi ni...tapi org pantang takleh tambah tau..curi2 tambah takpe heheheh

Diyana said... [Reply to comment]

Ya ALLAH kak, sedap lalu jak rupa!

~~zAnAfAhMi~~ said... [Reply to comment]

mak mertua akak suka goreng ikan dgn kunyit hidup, sedap...tp akak malas nak guna kunyit hidup, tgn kuning2 la....hehe...

Sofea said... [Reply to comment]

zanafahmi..nak elak tgn kuning masa gaul ikan tu..masuk je ikan @ ayam dlm plstik tabur garam, kunyit ..ikat plastik..goncang2kan.Cuba la,tgn gerenti bersih..!

Hasue..akak selalu gak goreng ikan tenggiri ni..anak2 suka sgt..time nak mkn baru goreng..mkn panas2..mmg best..lagi satu mesti ada sambal kicap (cili padi + kicap)

HaSue said... [Reply to comment]

nieza:wkumsalam..kabar baik je nieza..mmg sedap ni..ikan panas nasi panas..berselera ler jwbnya.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

kak rosaliza:wkumslm.. haha..nak tmbh apa salahnya kak..takut sembelit lak kang..hihih..tapi masa pantang memang prefer makan bubur nasik dr nasi..pun utk tambah susu badan kan kak.. ;)

HaSue said... [Reply to comment]

Diyana: bukan rupa jak..rasa pun nang sedap.hehe..

HaSue said... [Reply to comment]

kak zana:kalo taknak tangan kuning, kena guna sarung tgn plastik tu masa kupas/kikis kunyit tu la agaknya kak.hehe..pastu masa nak gaulkan ngan ikan guna kaedah kak sofea kat bawah ni haa..atau terus guna sarung tgn je.hehe..sue lak,buh atas ikan pastu goncang cam chef buat stir fry selalu tu haa..cuma bukan dalam kuali jer..dlm besen ker..xyah gaul ngan tgn pun..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

kak sofea:tq 4 the tip kak..best2.

betul tu..sue tunggu hb balik dulu baru goreng..nanti kalo goreng dulu hb lambaat balik,sejuk lak x sedap ler..hehee..sambal kicap mmg selalu jadi penambah selera kan :)

Mas said... [Reply to comment]

sue, mas masa pantang pun makan tenggiri..tapi bakar...sedappnya tengok tenggiri goreng tu...wat sambal lagi sedappp..he..he..
sabar sue, mas pun terliur tengok bingka ubi kak norma tu..he..he..

Naz said... [Reply to comment]

Salam sue.. Dlm pantang, masak simple2 je kan.. senang.. Lagipun bnyk yg x bleh mkn dr yg bleh makan..
Cepat2 sihat ye!

kak Erna said... [Reply to comment]

Hasue..sabar ye..jangan makan dulu ubi..segala jenis ubi..angin..

HaSue said... [Reply to comment]

mas:colek ikan tenggiri pernah try x?cam sedap jek kan

HaSue said... [Reply to comment]

kak naz:betul tu kak.. kalo ada org jaga sepenuhnya mmg best..apa kan daya,keluarga masing2 bw diri skrg.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

kak erna:aa..tu laa pasal.. sibbaik dah nak merdeka.tp org kate paling elok lengkapkan 2 bulan elak mknn berangin2 nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...