Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, January 14, 2011

'Sesiapa yang baca ini jangan beritau orang lain'

Masa sekolah dulu korang duduk asrama ke harian?
Aku pelajar harian dari form 1-5. Tak sekolah tinggi2 pun,gayat katakan.
Tapi dalam pada harian tu ada juga kadang2 pergi asrama ni,ikut kawan2, kejap2 jela..
Sempat gak la tengok kat asrama tu macammana kehidupan harian mereka kan..nampak seronok jer,mesti tiap masa ada kawan untuk teman bercerita..kalau nangis2 tension mesti ada kawan2 akan datang pujuk. Tapi mesti dalam masa yang sama,mesti ada musuh gak..hehe
Tapi paling menarik masa tu kalau tengok peralatan harian diorang..contohnya baldi. Ada tu yang tulis 'TOLONG JANGAN CURI' . Sungguh bersopan ye..pencuri pun agaknya bila dah baca tu,'oh..dia tak suruh curi..' pastu letak baldi tu balik.hehe

Sama kes dengan anak bujang aku nih..hish!budak2 sekarang ni lelaki pun pandai bergosip ko. Macam2 betul laa..ops!aku tak boleh bagitau orang lain sebab aku dah baca.. :P

Betulll...tak caya?meh zoom in sikit. Aku ni kan jujur...huahua..
Kan?kan?Entah apa2 laa guna dia tulis benda2 gosip nih...Ingatkan catatan pelajaran ke apa..hadoii laa.cuma aku tak sure,gosip2 nih tahun ni atau last year punya.. Ala,bukan gosip artis pun. Pasal kawan2 dia laa tu..
Yang jumpa buku ni adalah si kecik Yana..tu yang contengan merah tu hasil seni beliau laa tu.

Lepas conteng,suka buat muka tak bersalah!

Satu lagi,pernah tak anak2 korang buat sesuatu yang buat kita nak marah lepas tu konfius nak marah ke tak..nak marah ke tak..?? Aku selalu. Kadang2 nak marah jadi tersenyum simpul(sebab nak tahan gelak) dengan karenah anak2 ni. Bukan tak cukup tegas..eh,memang pun tak cukup tegas kot?hehe..
Yela,contoh laa dak kecik yana nih..kita kata jangan main minum kat ruang tamu..tumpah nanti. Sekali betul2 tumpah. memang nak marah tapi sebelum kita bersuara dia dah kata..'haa,dah tumpah mak..ambil kain lap,k...ambil kain lap..nana lap dulu'sambil berlari ke dapur mencari tuala nak lap air tumpah.' Nafsu nak marah pun dah terbantut tau!huhuh
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

18 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam Sue..sama lah ngan ank2 kat umah ni..jgn minum kat luar kang tumpah..tak abis ckp dah tumpah...laju je amik kain atau tisu buat lap hehehh..

Faizah Salleh said... [Reply to comment]

alaa..cutenyaa, btw i'm still single :)

::ienafazlyna:: said... [Reply to comment]

ahahah..budak2 memang kelakar kan..ape yg larang tu die buat..bile dah buat salah, cepat2 cover..huhuhh

Anna Qawina said... [Reply to comment]

hehe..macam2 budak2 ni kan,, ank sulung saya darjah 1 thn lps, dia dapat note book ayahnya bg..sekali bukak dalam tu dia tulis pa tau? Esok nak bawak bekal blablabla..macam dia lak yg masak..hihi..
lg 1 dlm notes tu dia tulis..:Haikal, daniel, Ariff..(bdk2 kelas diala)..harini nakal sgt..sya bosan dengar.." hikhik..
pst..: nak marah tetiba jadi senyum, tahan gelak pun ya..kerenah ank2 yg pelbagai..jgn tunjuk kita senyum sorang2 udah..kihkih

Mas said... [Reply to comment]

wakaka..bebudak ni kekadang buat kita tak kering gusi kan....
nak marah pun tak jadi....

HaSue said... [Reply to comment]

Kak rosaliza:wkumslam kak..hah,tulaa..sibbaik pandai lap sendirik.tu pun kite tolong touch up balik baru bersih..yg penting tau tanggungjwb ok la tu.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

Faizah:phewiitt..hehee

HaSue said... [Reply to comment]

iena:betul2..sibbaik pandai cover..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

Anna:hahaa...dah jadi diari lak tu..hehe.kire ok lagi dr gosip2 ntah apa2 tu haa..betul tu naa,kena tunjuk tegas dpn anak2,wpun sbnrnya x tegas mana..ngee :P

HaSue said... [Reply to comment]

mas:tu laa..kadang2 terpaksa paling arah lain dulu baru sambung marah balik.hehe

izahdaut said... [Reply to comment]

haha..sue sama kes la aku pun..nak marah pun tak jadi.aku kalau marah mula dengan mengucap dulu, aku start je lailaha..dia dah sambung dah..haillallah..dia tukang sambung.aku nak marah pung..ishh ah marah jugak lah..ikiki...

~K Ham~ said... [Reply to comment]

kita akan merindui zaman kecil anak2 kita bila mereka sudah dewasa nanti...

Kaseh said... [Reply to comment]

wakaka tgk muka si kecik tu yg tak tahan tuh..betol2 muka tak besalah..hehe kiut jekk

ima said... [Reply to comment]

assalam sue...anak2 memang selalu buat kita berbagai emosi...marah tersenyum,ketawa dan sedih pun ada jugak..

HaSue said... [Reply to comment]

izah:haha..lawak kn bebudak nih.cam anak aku dier x sambung..tp kalo kakak dia buat salah,dia ikut cam aku istighfar..'astaghfirullah hal azimmm..'.tau je laa pelat dak kecik bcakp,belum tentu betul tu.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

k ham..betul tu kak..kdg2 terasa cepat jer mereka mmbesar

HaSue said... [Reply to comment]

kaseh:memang banyak kerje jek dak kecik tuh.

HaSue said... [Reply to comment]

kak ima:w'kumsalam..a'ah kak..sebab tu sunyi jer kalau anak2 duk kpg..karenah mcm2 tu laa sebnrnya penghibur hati kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...