Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, April 17, 2012

Psstt!! Cuba teka apa itu..

Oklah,aku bagi klu. Klu pertama, makanan.. klu kedua adalah kek.. kalo korang tera..cuba teka kek apa? hahaha..giler kejam punyer teka teki...
Baik,aku bagi klu ketiga, kek ni sedaappp!!! :P

oklah,kalau tak dapat teka nama kek,cuba describe apa benda kat kek tu ke..bahan2 yang diperlukan buat kek ni ke.. orang yang share resepi ni kat aku adalah dilarang keras menjawab..ekeke
Haa,jawapan yang paling best dan jawapan terdekat serta menepati citarasa jawapan yang aku nak akan dapat hadiahnya..hadiahnya adalah: aku akan share resepi kat blog ni..hahaha..

P/s:sebenarnya terpaksa keluar atas urusan penting nih.. jawapannya akan menyusul di entri seterusnya..hii.. mana tau ada yang jawab best kan,aku baik ati nak bagi hadiah gak..haa.. :D
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

22 Komen Di Sini:

Asyifa Mustaffa said... [Reply to comment]

Salam sis...

nak try la teka...hehe...apam indon kut....:)

izahdaut said... [Reply to comment]

kek lumut lapis.. kek karemel belang2 hijo.. eh sapa share resepi kek ni ngan ko ek? ke kek breadcrumb? hahahahhaa... cam nak kantoi ni. anna? ni kek ko share tu ke?

Sheila Shafeareen said... [Reply to comment]

Hai sue hehhe main game teka npk pepagi ni...jwbpannya kek tu akk nak jugak wakakkakakka....

tun_telani said... [Reply to comment]

morningg!!!!!!!!!!!!!!!1111 xtauu!! yg pasti kek tu ad lapis2. akler hijau so ada yg rasa pandan kot. hihi

kakna said... [Reply to comment]

buat saspen lak..
sekarang ni tenggah hangat dengan apam indon.
biasa la.. sabah, serawak kalau tak melapis.

Anonymous said... [Reply to comment]

nak cuba2 ,

aper ekk ... klu kek ...??
nak cuba jawapannya ...
kek suji pandan bersama kelapa parut ... mengarut jer jawapannya ...
mmg serius x tau ...

dahlia .

Watierman said... [Reply to comment]

Assalam Dik Sue...Kek Lumut berlapis....hahaha asal hijau aje lumut kenapa tak rumput erk!!Kalau letak nama baru...kek lapis rumput carpet.....!!!!!

DjDayang Jack said... [Reply to comment]

KEK LAPIS EVERGREEN! ahaksss

KakAsma said... [Reply to comment]

Sue,
kek lapis lumut ada cisss...
kalau betul meh pos tuk akakk..dapat suku jadi ler.!!!

HaSue said... [Reply to comment]

Wahhh... :-D

HALAMANKU said... [Reply to comment]

Salam..Ha Sue sabo jek tau.. ha ha ha adeh.. tergaru2 pala nak teka.. bab tang buat tak tere tang makan kek yang terre ha ha ha.. Kek Lumut eh.. kek lumut lapis putih.. ntah lah yang penting nak rasa dulu ha ha ha ha

Adry@Daun said... [Reply to comment]

As salam HaSue,
Saya ni kalau kek tak berapa nk tau st namanya tp nk teka jugak ni. Kek Lapis Lumut....jawapan yg ditiru bulat2 dr org kat atas tu..hehe..

Zaliedana said... [Reply to comment]

Kek karamel pandan ke kak sue oi,kalo xpon kek slice cis versi marble pandan,haha..Ermmm malaih la nak teka,meh nak rasa dah la nmpk moist gila tuh..

Mas said... [Reply to comment]

kek lumut lapis...........
nnti kasi aku 1/2 loyang..

MeknaBlog said... [Reply to comment]

Nak teka jugaaa..nak teka juga...kek lapis cheeseee....

anymz said... [Reply to comment]

adeh..ada hadiah tak ni sue?..kalau teka je,takde hadiah tak best lah..kurang2 pun ada hadiah kek ke,pasu sarawak ke.hehe
meh akak nak try,kek velvet ke sue?..ke kek lumut?..
huh!maleh dah nak teka,baik gi jln2 dgn dak zhariff..
alololo...tahun ni tak dpt kle sana lah sue...insyaAllah thn depan,..tahun ni ada perkara penting nak buat..nnt akak update le bg tau ya..huhu

Shahriah Abdullah Novelis said... [Reply to comment]

Salam Hasue.. tak nak teka cuma nak mintak sikit bila dah di bongkarkan apakah kek yang nampak sungguh menyelerakan tu hehheehe

mokwo® said... [Reply to comment]

kek PAS...hahaha..pilihan raya dah dekat!!! nampak moist banget!

Qasey Honey said... [Reply to comment]

alamak nk main teka2 dlu ker ni...kek ape la tu ekkk??? xsabo pulak nk tahu...cepat la sikit pecahkan rahsianya tu...hhehe

HomeKreation said... [Reply to comment]

Nampak macam Kek Kelasi Mabuk - betul ke...? Dah lama Along cari resepi nya tapi xda org nak share.

Ryo Azhar said... [Reply to comment]

aku mcm kenal je kek ni...

Bukan kelasi mabuk ke nih?? Taun lepas dah buat..... dalam ramai2 seopis tu try, aku je yg menjadik tau..hahah

Sape share resepi ni kat ko?huhuhu

MaSalykitchen.blogspot.com said... [Reply to comment]

kek klasik mabuk.....kat tgh kek tu ada rasa2 limau kasturi....(mengunakan juice limau kasturi)....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...