Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, February 7, 2010

Mungkin esok giliran kita..

Salam semua..
Comel,kan?Kenal tak dengan Ammar ni? Aku pun x kenal..tp 2,3 hari ni memang ammar sering dilihat di dada2 blog rakan2 nuffnangers yg prihatin..
Nama penuhnya Ammar Danish...usianya baru 2 tahun. Tapi di usia muda ni dia dah diuji dengan ujian yg amat berat..bayangkan susu dimasukkan melalui tiub ke dalam perut kecilnya.. tak sanggup aku tgk lama2..

Kata ibunya sejak dia lahir ammar mmg ada heart defect ... yg dipanggil PDA ...
tp sementara itu doktor kata walaupon salur tu x tutup (PDA), ia takkan mengganggu kesihatan ammar..
Jadi doktor kata boleh jadi ia tak boleh tutup sendiri dan pembedahan perlu dilakukan segera..

Saat orang memerlukan bantuan kita tak semestinya kita tidak dapat bantu..walaupun dari jauh.
Bukan perlu jadi jutawan baru boleh membantu orang susah kan..

Bayangkan keluarganya memerlukan RM15,000 dalam masa yg singkat iaitu sebelum 22/02/2010 ini..

Kalau kita letak diri kita dalam situasi mereka pasti amat tertekan..
Kecuali lah kita dari golongan jutawan kan..
Marilah ringankan beban mereka..walaupun tak banyak, tapi ia tetap menambah jumlah wang untuk kos pembedahan tersebut..

Segala wang bantuan boleh di bank-in ke akaun ibu Ammar Danish..kalau nak baca kisah ammar,boleh ke blog ibunya >> Ibu Ammar(klik)

Azmaniza Mohamad Kamal - 514093114912 (Maybank)

cepat2 save no akaun ni dalam handphone dan boleh laa singgah kat mana2 maybank bila2 masa ye.. Tima kasih sebab sudi baca entri ni...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

9 Komen Di Sini:

ain said... [Reply to comment]

akak ada bc kisah ammar kat blog cikmin. Insyaallah, sama2lah kita bantu mana yg termampu!!!!

HaSue said... [Reply to comment]

kak ain > diharap makin tersebar kisahnya makin ramai sudi membantu kan kak..

♥LOVE2COOK♥ said... [Reply to comment]

I'll do my part too. Tks for the info Sue. Love takleh duk tenang satu tempat seeing kids suffering like this. So pity, imagine the trauma Ammar n family going thru. Hmmm :(

ima said... [Reply to comment]

insyaallah..mudah-mudahan ammar dapat dibantu...

maiyah said... [Reply to comment]

insyaALLAH.. sedih tgk pic dia

MamaFaMi said... [Reply to comment]

Sayunya baca keperitan Ammar, baby yang masih bersih ini. Mama dah tepek gambar dia kat penjuru kanan atas blog mama. Kalau boleh, biarlah lebih ramai yang tampil ke hadapan untuk membantu. Semoga keluarga ini dipermudahkan segala urusan dan Ammar kembali sihat... amin. Thanks Hasue sebab brought this matter up.

surisarawak said... [Reply to comment]

salam semua..
jom ramai2 letak2 ribbon 'blogger we care'utk adik ammar di blog masing2.kita nuff utk adik ammar....
sebagai seorang ibu,saya faham dgn nasib ibu ammar kerana saya juga pernah mengalami situasi yg sama.

HaSue said... [Reply to comment]

LOVE2COOK, kak ima,kak maiyah,mamafami n kak surisarawak ; Terima kasih atas respon semua yer.harap dapat dipanjangkan kepada mereka yang belum tahu

Asz said... [Reply to comment]

salam sue .. terima kasih kerana sudi utk membantu Ammar ... moga sue & family diberi ganjaran yg terbaik olehNya ... Amin! take care ya ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...