Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, June 24, 2009

Apam Senyum

Say Ciiiisss...hehee..merahnyaa mak ngahhh!!ahak


Sebelum nih selalu buat apam senyum resepi yg x pakai air soda,so agak berbau telur gak ler..
Yang nih ok jerk..sedap n lembut.yg paling best,bahan2 n cara membuatnya simple ajer.. Tak ada bau hanyir telur pun!besttt

Resepi dari rokayah di Myresipi..thanks!


Bahan-bahan ( 30 biji )

  • 3 biji telur
  • 1 1/4 cawan gula
  • 1 sudu makan ovallete
  • 1 cawan air aiskrim soda
  • 3 cawan tepung gandum

Cara-cara

  1. Pukul telur, gula dan ovallete sehingga kembang/gebu.
  2. Masukkan air aiskrim soda, dan pukul lagi.
  3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit. Dan pukul rata.
  4. Masukkan ke dalam paper cup dan kukus dalam 10 -15 minit.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 Komen Di Sini:

pB said... [Reply to comment]

sodap nampak

kaler pun lawa

~Firsya~ said... [Reply to comment]

waaa,sedapnye...

Nor said... [Reply to comment]

amboi manisnyer senyuman apam dia.. berseri dgn lipstik kaler merah tu.. :)

blogresipi said... [Reply to comment]

Cantek apam merah nie... jelas senyumannye.hehe

Softtouch [Hanim] said... [Reply to comment]

cutenya apam tu, warna dia pun cantik merah. Nama dia apam senyum yer?xtau plak namanya cam gitu...sennag je ek buat apam..maksud sy xdelah rumit sgt mcm buat kuih raye tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...