Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, June 9, 2009

Sedapnya Apam Balik Ini..

Sesambil cuba2 merayau gi umah kengkawan nih..
Saja2 jer letak n3 apam balik nih..
Nih bukan aku bukan aku yg bikin...tp beli kat pasar tamu gak..

Dalam banyak2 apam balik yg pernah aku makan-tak kira laa buat atau beli...
Belum dapat menandingi apam balik nih..
Setiap kali balik kampung x miss membelinya..
Ramai yg mengakui keenakan apam balik nih.
Kat pasar malam tu lum rasa lg yg sesedap nih..(selera kitorg laa eh..)
Nih beli untuk brekfes semalam...(maklum,duk kpg nih..jrg2 pegang senduk.hee)

Tengok lah intinya tu...rasanya tak tau ler nak xplain..creamy n yummy gitu..emmph


Iyerr...sedapp..tp memang takleh makan byk2 time diet nih..huuu

Tak rasa sangat bikarbonat dalam tu,tp rasa gebu n lembut jek..
Kombinasi adunan tepung dan inti yang sungguh mabelesss..!

Sapa ader resepi yg sesedap nih...jom laa share...hihii

P/s: Tak beli lagi tmpat bakar apam balik tembaga tuh..sebelum nih bakar guna kuali biasa atau nonstick..x sesedap ituu..huwaaaaa...
Ija..!(nama yg jual apam balik tuh)ko bila nak share resepi nih..huahuaa

Note:Segan nak tanya resepi kat org bisnes..kan? :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 Komen Di Sini:

blogresipi said... [Reply to comment]

Alahai nampak lemak berkrim gitu apam nie... bestnye!

HaSue said... [Reply to comment]

blogresipi: tuh laaa..nmpk berkrim jer kan..tu br nampak..lom rasa lagi.hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...