Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, June 11, 2009

1st Time Jumpa Blogger

Salam..
So sorry....x sempat2 nak ngupdate blog di siang hari td..Pagi tadi,pergi rumah sedara agak jauh yg suaminya meninggal dunia petang semalam..Al-Fatihah..
Sebelah petang lak wat kek untuk my nephew sempena besday yg ke 7.
Lepas tuh meronda2 kampung tengok perkembangan persekitaran kan..
Dah tu sempat la riadah main badminton ngan adik2 n anak2..
Keluar gak peluh di badan..tak ler sempat lemak2 duk berkubang dalam badan jer ekk.. ;)

Malam lak baru bergegas nak wat topping kek tadi..n terus sambut besday kecil2an..
Seronok jer dier.hehe..(wpun kek aku buat tuh simplee jer..uhuu)

Semalam lak langsung x sempat nak update...'bz sket'..eheee

Ok2,sebelum melalut jauh2..meh bace n3 hari ni..BACA tau..jgn tengok gambar jer..kang x paham.. :P (untuk yg sudi ler nih..hehe)
Dah bace tajuk?Haa..Blogger yg dimaksudkan tak lain tak bukan,JENG3x..CtZura tuu...geng ngendeng ke umah2 orang di alam maya nih..heheee..

Sebenarnya kan,ada kisah gak nak jumpa ct nih..hihi..
Tapi dipendekkan cerita...memang nak kejutkan dia tahap orang terpijak lipan di kala subuh gitu laa..
Tak plan pun nak jumpa dia semalam sebab mulanya nak gi Miri hari ni.'(khamis 11/06)
Tapi my older sis minta jemput plak semalam..so,'kitorg' amik kesempatan nak terjah umah ctzura nie..
Yang sebenarnya,husbnd dia adalah bekas guru adik aku yg dahulunya student kat situ..heheee
'Kitorg' yg aku maksudkan tuh dgn adik aku skali ler...
Adik aku pun setuju jer bila aku pakat2 nak gi umah bekas guru dia nih...

Ngikut cerita my youngest sis nih, hb ct zura nih bkn saja bekas guru...tapi bekas 'bapa angkat' skali ngan ctzura jd 'mama angkat' masa program sekolah aper eh ct?ader kannn?
Ntah ct ingat ke tak lagi...hehe
Pastu adik sue kate,diorg memang 'ibubapa yg baikk' ngan 'anak' dier..
Cuma 'anak' diorg nih segan skit ngan 'ibu bapa' dia..ekekeke

Mula2 nak terjah jer terus,tp sian lak kang ctzura terperanjat beruk kan..kena kencing manis ke ape ke..
So bagitahu gak,nak singgah jap sekolah tempat hb dier ngajar..
Dia tak sangka kite serius kot...(ekeke)
Sekali betul2 nak pergi kan...mana laa dier sangka aku dah tau tempat dier tinggal tuh..
Sedangkan yg nak melawat dia n hb nih 'anak' depa sendirik...ahaha..

Alamak,dah panjang ke cerita aku nih?takpe2,bukan selalu cerita pasal gader2 ek..
Asyik tengok org jer gader2 kan...hihi
Dah sampai umah baru kol ct...dia terperanjat jugak wpun dah dibagitahu tuh..
Dia tkejut bukan apa,kot2 laa baru nak tanya direction ke hape kan(agaknya laa)...skali dah duk halaman umah..tau plak tmpt ekkk..(rupanya adik aku bgtahu)heeee...

Tunggu duk tunggu ct turun nih saspen gak..kot2 dia pengsan ke apa kan(kenyataan terlampau)
Alhamdulillah..tak pengsan.
Cuma masa tuh dia terkujat gak kot tengok 'surprise' yg aku 'bawak'
Anak diorg dah besarrr dahh..hehee..

Ct nih tinggi sikit dari aku...manis n cool orgnya tauu..bila senyum,lg tambah santek tau...
Kira kalo masih sekolah leh jadik geng bas sekolah laa kitorg rasanya..hhihii..
Hb dia pun sporting gak..Yerlaa,umah kena terjah nih kena byk2 bersabar laa ye cikgu..ngee
Anak2 ct mula2 malu2...then si adik(amar) dah panas enjin,
tp si kakak(Alya) tetap cool n wat muka tak bersalah jer..hehee

Jom tengok aksi2 kat umah ct nih..yg penting,layanan tetap tip top ok..heee

Tengok 'spiderman' mulanya malu2 siap tutup muka..si kakak cool...baca buku tuh..
Haaa...'spiderman' dah jinak dah..hihi..tuh ngah pujuk c kakak(alya) duk dekat,tp dier tetap wat muke x bersalah..ekeke..c kakak(Amylda) ngah sipu2 jer tengok kawan baru..hehe.Eyana si kecik lak kate,'aku ikut jerr...'


Posing jap ngan anak2..oops!silau lak ehh...heee.Ingat nak pinjam topeng spiderman adik Amar...(ader laaa,mcm sorg blogger tuh..ekeke)maklum ler,aku nih kan pemalu orgnyer...wihihi :P
Eyana masih kate..'aku ikut jer..'

Cantik kan umah ct nih..pandai dia hias..macam bukan duk kuarters kerajaan..Bleh byg dah dia makeup umah dier kat kota tinggi tuh kang..ehehe..
Nih anak bujang aku...Banglong..muke dah keletihan jer..huhu..skali lagi eyana kate...'aku ikut jer..'

Hihii...tengok aksi adik(amar),dah mula bermain ngan bglong n kakak(amylda)
Ntah apa benda mainan si amar nih..kalo tengok lama2,lain mcm plak rupanya..kehkehkeh..tuh tangan kakak(amylda)..hehe

Nih plak aksi kakak(alya) ngah nyorok belakang mamanya..hehehee
Akhirnya nak gak dia berpaling setelah dipanggil berkali2 supaya posing depan kamera...Comel jer kan!
Ok..kandid2!iskhh2...blur plak adik aku amik gamba ekk..xper2,kebetulan plak kitorg dua2 nih pemalu orgnya..kikiki
Susah2 jer ct sediakan hidangan untuk santapan kitorg petang tu tauu..Siap sediakan minuman panas dan sejuk...air laici sedap jer lalu kat tekak,wpun baru lepas melantak aiskrim kat mall..hehe
Anak aku dengan muka x malunya nyaris2 abiskan keropok ct..(eh?abis kot..ekeke)

C kakak(Alya) nak juga ambik gambar kenangan ngan kawan sebayanya c kakak(Amylda)..sebelum berlari semula ke belakang mamanya...hehee..

Sesi amik gambar..ekekek..ct plak tunjuk bakat melentikkan jarinya..hehe
Tengok model sampingan yg melekat belakang ct tuh..hihihi
Nih nak balik dah..kelihatan si adik dengan wajah cerianya dan si kakak(alya) merenung muka si kakak(amylda) dengan sepenuh perasaan..baru nak panas enjin kot..hihih
Model sampingan kali nih, hb ct...yg x nak masuk campur urusan bdk2 nampaknya..hehe

Sebelum balik,singgah jiran bawah ct..bekas guru adik gak...dah cam beraya lak kitorg. Ingat nak singgah depan pintu jer,tp wife dier siap wat air dah..nyusahkan org betul laa kitorg nih..huu..Tq byk2 wat suami isteri nih juga.. :)

Tak sempat amik pic byk2,nih gambar baby Cikgu Onn tu..7 Bln.. Eyana kate,'kali nih kena posing baik punyaa..xkan setakat ikut jer ' hehee..

Sempat nyembang ngan wife Cikgu Onn tuh..
Dia kata Ctzura nih rajin buat kuih muih.....hihi..memang punn..kan ct kan!

Terima kasih banyak2 kat ctzura n keluarga atas layanan yg cukup mesra,mcm dah kenal lama jer..
Actually,Ct n suami pernah datang beraya umahayahanda kat kpg nih..tp aku ngan ct memang x pernah jumpa laa..sebab masa diorg dtg beraya,aku takde kat umah..
Tak sangka jumpa kat alam maya eh...wat a small world!
InsyaAllah,dipanjangkan umur kita gi ber 'desting' lagi ekkk..
Seronok jumpa ct n family,x puas nak sembang2 n gelak2..ehehehe

P/s:Setinggi penghargaan pd kwn2 yg sudi baca n3 nih..Komen anda setiap satunya dihargai.. :)

P/s lg:To Ika/Ijah...ehemmmm2 :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 Komen Di Sini:

Amy said... [Reply to comment]

salam org jauh,
wah3 panjang berjela citer die bergather ek. Lame lg ke kat kg tuh??

siti azura said... [Reply to comment]

Banyaknyer gambo dia letak...ekekek..wat malu jer hidangan segera tu.... :)

Nnt kite jumpe gi ek...

HaSue said... [Reply to comment]

Amy: salam amy..citer panjang berjela..untuk kenang2an tu..hehee..dah balik dr kpg nie amy...kena sambung diet nih..hee

siti azura: tuh lom abis letak lg.ekeke...nak malu apanya...wat susah lak dier masak mcm2 kan!
Of coz jumpa lg.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...