Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, August 30, 2010

Kek Chocolate Ball

Salam Isnin,
minggu baru masih di bulan Ramadhan yg mulia dan esok pula hari merdeka ke 53.. Ada yg sudah menghitung hari nak balik kampung, ada yg sudah buat list shopping bahan2 buat kuih raya,kek raya,baju raya...kira2 bajet duit raya nak bagi berapa..hehe..

Semakin dekat nak raya semakin tenat pula line internet ni..lagi2 broadband celcom yg aku guna dan sediakala tenat..huhu...berapa kali upload gambar nih gagal dan terpaksa upload banyak kali baru berjaya..
Malam tadi tembus pula aku tengok cbox tepi tu tapi mata berat amat x ter'reply' cuma sempat baca jer..kepada pengunjung yg tinggalkan jejak tu insyaallah akan dijejak kembali nanti yer..tq.

Entri pertama hari ni tayangan amal kudap2an(err..kudap2an ke ek?)hehe.. untuk ngabiskan kek besday abanglong tempoh hari..lama jer bermastautin dalam esbok...last2 aku godeh2 laa jadi coklat ball..

To syuhaiza thank u 4 sharing idea..so kalo ada kek x habis makan tu(terutama kek span) boleh laa buat cenggini ek..

Bahan-bahan

* kek chocolate
* chocolate masak
* chocolate rice
* paper cup

Cara-cara

1. kek chocolate di ramas hancur
2. cairkan chocolate masakan. kemudian campurkan pada kek tadi
3. campur sedikit2 chocolate cair tu pada kek tadi dan jadikan ianya bebola
4. letakkan bebola kek tadi di atas paper cup dan tuangkan chocolate cair di atasnya
5. taburkan chocolate rice
6. biarkan sejuk baru boleh makan.

Kalo yg ada krim tu rasanya elok laa buang dulu agar coklat ball tak terlebih manis..
Kalo rasa anda hantu coklat boleh laa buat cenggini untuk makanan stok dalam esbok..jangan makan banyak sangat pula..kang makin bulat macam bebola ceklat ni jugak..heee
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 Komen Di Sini:

Mr Noble said... [Reply to comment]

ni pon antara kueh/kek yg laris(cepat abes) bile pegi beraya ke umah org :D

SeViL ( DenizFeneri ) said... [Reply to comment]

Harika bir görüntü nefis !

maiyah said... [Reply to comment]

salam.. sudi le kiranya terima kad raya dr sy.. makasih

HaSue said... [Reply to comment]

mr Noble:eh yeke?ala2 almond london gak eh?hehe

sevil: thanks 4 droppin' by

Kak Maiyah: wkumsalam..insyaallah nanti sue amik eh kak..tq2

Linda Sahar said... [Reply to comment]

resepi yang simple n sedapppp (: mekaceh..

Papa PUSS said... [Reply to comment]

Salam. Boleh terangkan lebih jelas lg tak? Sy xfaham pasal banyak kali berulang dengan camporan coklat cair. 3 kali campor coklat cair ke tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...