Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, August 20, 2010

Popia Simpul

Rasa tak beza dari popia goreng biasa.. cuma biasa gulung2..yg nih simpul jer..mana lagi senang..nak simpul ke nak gulung? :P

Guna inti segera dalam botol tu jer..
Dulu bila kakak aku buat time raya aku kata x susah ke nak simpul2 ni..katanya,senang dari gulung2..huhu.. potong ikut saiz sesuai..pastu buh inti jek...last baru sesi menyimpul2..
so sapa2 nak buat kudap2an untuk raya,mari kita menyimpul popia sambil tersenyum simpul..haha

Best oowh makan popia sambil tgk t
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

13 Komen Di Sini:

kak ina kl said... [Reply to comment]

cam senang ajer..nanti nak trylah buat..serunding ada yang tak habis tu

izahdaut said... [Reply to comment]

simpul lagik senang ye..tapi yg popiah nestum tu sedap..hari tu buat sikit jek..tak cukup

Jiya said... [Reply to comment]

nakkkkkkkkkkkk!! nak satu balanggg!! wat balik sabah nanti...

Chik Mimi said... [Reply to comment]

ghajenya makyung ,simpulkan akak jugak sebalang

Ayu said... [Reply to comment]

salam hasue,
popia simpul memang favourite my kids..akak tak reti nak simpul..pernah cuba tapi putus..kiki..

umie said... [Reply to comment]

kak sue...apa saiz popia yang sesuai boleh disimpul ya? hehehe..apa nama inti dalma tin ya kak..kmk make serunding jak selalu..tp bukan disimpul tp digulung..

HaSue said... [Reply to comment]

kak ina kl: selamat mencuba kak..jangan potong pendek sangat spy sng nak ikat/simpul..nanti dah buat mesti tau agak.hehe

izahdaut:popia nestum tu my peberet gak..senang pun senang kan..hihi..kena buat lg tu :)

Jiya: 1 balang tuh ko sorg je makan eh jiya?hehe

HaSue said... [Reply to comment]

chik mimi: x abis pun sebungkus tu kak..teringin nak mam,tu yg sikit pun jadi ler..ada lg kulit popia tu..

kak ayu: agaknya kulit popia dah keras kot kak?tu yg mudah putus tuh..jgn putus asa tau..hehe

umie:saiz ya ney2 jak pun boleh..kak ya kitak potong ikut saiz yg sesuai disimpul..kelak dah cuba kitak mpun tauk pjg yg sesuai ya.kmk makey yg besar ya ko

umie said... [Reply to comment]

ok kak..thanks..semangat dah nak menyimpul tok..hehehhee

Mr Noble said... [Reply to comment]

fuyyo cam sedap je :D

Eliza said... [Reply to comment]

sue, masa nak simpul tu, tak putus ke kulit popiah tu nnt?. akak mcm tak konfiden boleh lepas ke idak buat ni.

HaSue said... [Reply to comment]

umie: welkam..jgn lupak gulung/lipat2 lok baruk simpul nya k?slmt mencuba

mr noble:kalo suka popia goreng ler..hehe

kak Eliza: kulit popia tu kan lembut kak..jangan biarkan kat ruang terbuka macam buat popia gulung gak..akak gunting saiz sesuai,buh inti..gulung/lipat sikit(kan jadi memanjang tu) pastu simpul macam simpul tali biasa jer..hehe..insyaallah jadi kak

MAK TEH said... [Reply to comment]

kulit popia kena potong serong tak,sebab akak tak pernah buat,makan aje tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...