Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, August 3, 2010

Kari udang Galah Tanpa Santan

Memang sah2 ngah mengong dengan tenet sekarang nih...pagi tadi boleh pulak ter double kuar entri yg sama..haha...
Jadi sekali lagi minta maaf banyak2 buat rakan2 yg tinggalkan mesej kat cbox tepi tu kalau belum tereply yer..rasanya lagi senang n cepat nak reply komen kat entri sekarang ni dr chatbox atau shoutbox sebab adakalanya cbox tu x muncul2..yg keluar kat petak tu server not found.huhu..hanya yg tahu akan memahami situasi line tenet teruk gini..
Bagi pengunjung setia blog ni terima kasih atas sokongan anda walaupun tak tinggalkan komen n walaupun anda bukan seorang blogger..tq2!

Sini nak hidangkan menu yg dah tinggal kulit yer...lama dah tak makan udang galah kan. mana bisa tahan kalo lama sangat..nasib baik laa ada tempat beli n ada stok di kala tekak teringin nak menelan isi udang yg segar..masih hidup lagi ketika disiang tu..huhuuu...

Apa2pun resepi nih semua dah reti buat rasanya ek? Sebelum ni pun dah pernah share jd kalo nak tengok sila2 selongkar kat label udang tu yer..cuma kali ni letak cili merah jer..
Makan dengan nasi lemak pun sodap nih..sedangkan makan dengan nasi putih pun bertambah2 gitu..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam sue...nampaknya telan air liur jelah akk tgk udang galah sue yang sedap tu...terasa kemanisan udang ini...semua gumuk2 je udang ni...

indahhouse said... [Reply to comment]

salam kak hasue,
udang galah idup? gulp! kat sini udang galah dah tak segar. huhu. geram nengok. mesti murah2 kat sana, kan kak?

HALAMANKU said... [Reply to comment]

Tang Seafod memang sue menang ngan segar n menu yang sesedap tu.. terliurlah sue.. join..

AlKisahKu.. (^-^) said... [Reply to comment]

bestnye nmpk udang galah kak sue..mie pn smlm kat umah buat uadng,tp udang jela..galah xde,hehheheh...

A homemaker said... [Reply to comment]

aduhaiii... sedapnya :) udang galah ni fav akak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...