Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, October 12, 2011

Zhariff oh Zhariff..

Tadi zhariff baru balik dari klinik..gi cucuk untuk umur 10bulan..Patutnya 28hb aritu dah genap 10 bulan tapi masa 9 bulan aritu lewat gi cucuk sebab demam..so yang bulan ke 10 ni pun jadi tertunda gak ler..
Timbang sekali tadi..berat 8.5kg jer..tak naik pun padahal berselera jer makan pakcik kecik ni..hehe..
Maklum laa dah ligat gak sekarang..kalo naik walker tu kemain laju..pastu dah pandai nak menyelongkar kabinet dapur..lagi2 bila dibantu oleh kakaknya Yana...

sengih2 jer manjang ek..padahal ada gak aksi ternganga nangis tadi..kite agah baru gelak.hehe

Malam tadi gelihati aku tengok 2 beradik tu 'main game' kat laptop..main game pukul nyamuk. Korang tau tak game pukul nyamuk tu? Nyamuk beterbangan depan skrin pastu klik untuk mematikannya..siap berdarah bagai..haha..pastu bukan ada timer ke markah ker..kira sesuai sangat untuk budak2 kecik yang baru tahu klik2.. Yang aku gelihati tengok tu bila Yana berjaya pukul nyamuk tu..zhariff tukang gelak,gelak2 n tepuk tangan..hihi..

ni eksen jer cam dah pandai 'drive' keta yana..hehe.. sekarang ni suka buat aksi panjat lutut bila kita sibuk kat dapur..maklum laa dah merangkak agak laju.kejap2 jer dah sampai dapur.. tau2 dah ada orang nak panjat lutut..ni mesti berguru ngan abang muaz yang duk ampang nun..kalau takat panjat lutut tu takpe lagi..ni bergurindam segala..terbantut laa kerja jawabnya..huhu..

Jeng!jeng!..padahal kaki lum capai lantai sepenuhnya tu..hihi

oh ye..sekarang ni zhariff juga suka mengajuk..cam bunyi kita batuk..kite sergah ke..kite gelak..hehe...pastu kalau dia kacau barang..kite larang dan dia dapat barang tu cepat2 dia larikan..ekeke..lawak tul.kadang2 sengaja sergah dia..cam masa atas tilam ke..cepat2 dier sembamkan muke kat bantal..konon2 ngah nyorok laa tu kot..pastu dia gelak2..haha..

Syukur sangat dapat tengok anak membesar depan mata...kata2 ni selalu aku ulang banyak kali ..sampai bila2..alhamdulillah! i love my family so much!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

18 Komen Di Sini:

syalinda johari said... [Reply to comment]

manisnya berlesung pipit..meh aunty linda nak cubit2 manja skettt...

Naz / Nadz COSK said... [Reply to comment]

Cubit2 dia dak Zhariff ni..hehee.. Amboiiii..internet mak zhariff ni laju rasanya ni..heheheh..

K.Nor said... [Reply to comment]

membesarkan sendiri anak2 dpn mata ni satu nikmat yg tak ternilai sue.. nanti bila dia org dah besar sue pasti akan rindukan saat2 mcm ni (mcm akak ni ler hehe)

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, memnag suka tgk anak membesar dpn mata, tgk keletahnya semua kita nampak comelll je. Kalo sue nak tahu akk suka sangat tgk gambar amani dlm tipon akk, sebelum tido mesti nak tgk juga heheh

Geram tgk zhariff tu, mcm ya ya je bawa keta tu, semangat lagi badan dia , sama ngan amani masa 9 bulan ari tu, pg HKL timbang dia tak naik 7.6kg je, masa pg klinik biasa ok je, esok ke HKL lagi akk

Kak Rose said... [Reply to comment]

comei zhariff... siap dengan lesung pipit lagi... pasti nnti ramai mak we yg berkenan kat lesung pipit tu!

Acik Erna said... [Reply to comment]

comel je tengok aksi zhariff ni..suka baca ragam dia..

izahdaut said... [Reply to comment]

pakcik ni memang kaki gelak la weh. geram aku nengokkan nyer.. eh biasa la tu panjat lutut sambil bergurindam. hahaha...

zhariffff..kalau ada depan mata siap la ko.. bia pi la nanges pun, ku gomol jugaaakkk

liemaopurut said... [Reply to comment]

geram tengok zhariff ni...manissss ngan senyuman betul..jaga2 jgn kene hurung ngan semut nanti hahaha

♥♥azatiesayang ♥♥ said... [Reply to comment]

salam hasue...mmg tersa bahgia bila dpt melihat anak2 membsr didepan mata kita..walaupon kdg kala menguji kesabaran kita sebagai seorg ibu...
comel zhariff

Rizziela said... [Reply to comment]

comelnya dia senyum

Ummi said... [Reply to comment]

Kelakar la pulak si Zhariff ni Sue eks..game nyamuk2 eh...nnt boleh gak la akak main, jimat ubat nyamuk...hehee... Bersabar dengan karenah anak2 suatu ujian yg tak ternilai, bila besar nnt, terasa membela mereka semasa kecil lebih senang pulak...hehhehe

HaSue said... [Reply to comment]

@syalinda johari
haa..kan zhariff dah nanges..gi pujuk lekas!hihi..tp skrg ni hobi dia menggigit org pun ye jugak.nak test x?haha

HaSue said... [Reply to comment]

@Naz / Nadz COSK
Laju gitu2 jelaa kak naz..nak laju cam org lain masih terus berharap jelaa kan..hehe...akak nyer tenet pun laju ye..

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
betul tu kak nor..ni pun dah terbyg2 situasi cam akak tu..sbb tu selalu ckp kat incik suami..nanti dorg dah besar mesti sunyi..huhu* terutama bila dah malas nak larang time diorg terjerit2 tu..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@EmbunRosaliza
Betul tu kak..lagi2 kalau kite ingatkan mungkin yang ni laa yg bongsu kan..amat2 mghargai masa bersama diorg ni agar x nyesal dah diorg besa nanti.hehe..

sebab bulan lepas dia demam x selera kn kak,,tu yg bdn maintain je kot..ni pun ngah selsema

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rose
Kena senyum manjang laa kalo nk memikat kalo gitu yer kak..ekeke

HaSue said... [Reply to comment]

@Acik Erna
Trm kasih kak.. :)

HaSue said... [Reply to comment]

@izahdaut
Kdg2 bukan thp bergurindam je..thp head banging pun ada..huhuh..
takpe2..kalo dia nangis ko gomol..ko pujuk sndiri ler kan..ahak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...