Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, October 18, 2011

Syukur Blog Selamat n Makan Cupcake sedap!

Err..update pepagi bute ni..kul 3.30 pagi start naip nih lebih kurang..
Sebenarnya tadi..sebelum tengah malam ada kejadian sadis menimpa blog aku nih..ngah syok blogwalking menikmati kelajuan internet yang jarang2 aku alami nih tiba2 aku ditanya kak Liza Saad kat FB,ngapa takleh bukak blog aku nih.aisehwomen..baru jap tadi boleh...bila aku refresh memang tak boleh..aiyarkk! zhariff pun nangis..tapi bukan sebab aku terjerit la..sebab dia nak nyusu je..
Pastu aku cuba tak panik laa kan..dalam tak panik tu aku jerit gak panggil kak Nor sebab baru jap aku tengok dia ngomen kat entri yang aku share kat Fb..tapi sebab blogwalking beria lum sempat nak ngomen balas kat situ..
Jadi haruslah dijerit nama kak nor dulu sekurang2nya ada laa shoulder to cry on kalo blog tak dapat diselamatkan kan..dan seperti diharapkan kak nor datang dengan segera menepuk2 bahu dan cadangkan apa2 yang patut sesambil aku cuba selamatkan kain baju dari terbakar. eh?
Lepas tu nasib baik aku dapat selamatkan segalanya sebelum terjadi perkara yang tidak diingini.. Memang saspen habis sampai aku tak tahu nak cerita camner dah kat sini.haha...
Dipendekkan cerita,blog aku macam kena block pastu aku sign in katanya 'ko takleh nak buka blog ko nih sebab ada aktiviti luar dari kebiasaan telah diperlakukan..' gitu laa lebih kurang..
Pastu verify semua sibbaik ok..alhamdulillah..

Terima kasih kat kak liza saad yang tolong laporkan kejadian.kak nor dan DJ(dayangjack) yang bagi support di saat kejadian genting tu..
Genting laa bagi aku sebab baru pernah terkena kan.. kalau ngah godek2 blog takpe gak..ni ngah rilek2..ada laa niat nak godek2 tapi tak berkesempatan jer..

Pastu aku sambung balik buat cupcake..tadinya baru ayak tepung.tak terbuat lagi..haha..sempat blogwalking sebab sesambil tidokan zhariff kan..
Sesambil aku wat cupcakes tu cik abg on9..dah siap2 semua tu baru aku sambung on9 balik. Bukan blogwalking tapi cari2 resepi...tapi belum ada yang berkenan tetengah malam tu...masuk blog yang ada lagu aku terkejut! Terus close blog tu..sebab zhariff tido dekat nih..tak sempat nak slowkan volume atau cari pemain lagu kat blog tu.huhuu..dulu aku suka blog ada lagu..malah blog aku pun aku pasang lagu gak dolu2..tapi kini tidak lagi..banyak keburukan dari kebaikan.. pendapat ramai tu.hehe..maaf la kalo ada yang kurang setuju..

Pastu kan..

Dekat kul 2 pagi, nak tido..nak tido..tapi mate tak ngantuk lagi..
Lepas tu..batuk batuk batuk!
Cik abang yang terjaga suh makan ubat batuk...tu pun tunggu orang suh makan baru nak telan ubat..haihh cam budak2..eh aku ler tu.heh.
Siang tadi kemain ceramah kat si kakak jangan malas makan ubat..ehee.
Si kakak kembali demam lak tadi..boleh jadi arini nanti tak sekolah.sian dia..aritu 2 hari demam..semalam dah sihat..ni demam balik..ermm...
Harap dia cepat sembuh la..cukup pakej lak tu dengan selsema n batuk sekali...siap ada extra lak..sakit kaki..alahai anakku..

Ok sambung cerita balik..

Pastu tengok jam dah dah kul 3 pagi.. lepas telan ubat aku nengok kapkek aku wat tadi cam besh jek..tekan2 tu lembut.perh..menggoda. Aku amik gambar..aku cubit,aku makan..aku cubit lagi..aku makan.. sedar2 nak abis separuh. Aku stop.......... kejap. Aku cubit lagi..aku makan lagi...hurmmm..sedap lak rasanya makan pepagi bute nih..sedar2 lagi nak abis satu cawan kertas tu..haihh.. aku tak sedar sangat agaknya masa makan tadi.hak hak..


Aku menaip dalam keadaan mamai..kesan ubat batuk? Kot..?hehe..
Nanti aku update resepi ye..
Nak tido jap.. jap jer.. Korang nak sarapan cupcake sedap ni? Sila2 la amik kat dapo ye..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

23 Komen Di Sini:

Erani Zuhran Mohd Nor said... [Reply to comment]

Sib baik ok yer... update kul 3pg...
dasat penangan ubat batuk ke leh jaga sampai 3 pg?????heran...hehe

Kak Rose said... [Reply to comment]

wah saspen je dengar bila blog kena block kan...kalau kak rose dah nanes lah ni.... nasib baik ada banyak shuolder to cry on kan....

syok update pepagi bila intenet laju kan.... kak rose punya ni dah seminggu lebih kot macam siput vavi jer.... slow nak mampus! grrrr!!!

dapo dah bukak ker nak amil seketul capcake tu?

K.Nor said... [Reply to comment]

hehehe... what's friends are for kalau bukan saling tolong menolong kan... k.nor pun saspen gak smlm tau hehe.. harap2 tak terjangkit pd blog2 lain :)

sedap itu kapkek sue.. moist jer .. apakah??? hheee

Chah said... [Reply to comment]

Hadoi...semput mendengornye...masaelah pepagi buta...sib baik ada cuppies yg lazatnyeeee......minta izin utk link blog ni kt blog hamba ya...tenkiu...

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, masa akk masuk tu elok je, dlm masa yg singkat ke kejadian yg tidak di duga berlakukan, nasib baik cepat tahu dan cepat diselamatkan, untung ada ramai kawan2 yg semua baik hati dan perihatin.

Alolo sian dia terbatuk2, penat gak la, kakak pun belum baik lagi, nasib mr misi ada suh mkn ubat, kalo tak buat tak tahu jelah tu heheh

bawa lari cupcake ketul nk buat bf

quinnie said... [Reply to comment]

takutnya dengar citer hasue ni..blog kita ni dah la..ala2 budak baru belajar..hehehhe

rahel said... [Reply to comment]

Memang merisaukan betul klu terjadi hal2 yang tidak berkenan...harap2 kita semua tak mengalaminya..emm apa2 pun nampak menggoda je cupcake tu...bagi saya cubit sikit..nak rasa.

MeknaBlog said... [Reply to comment]

waaaa...takutnya kak Hasue...Aritu kite kene juge..Alhamdulillah kak Nor, Kak Ilahjy, Kak Izahdaut dan kawan2 lain sudi membantuu....

HaSue said... [Reply to comment]

@Erani Zuhran Mohd Nor
Kalo mkn ubat batuk awal2 mesti cepat je ngantuk..yg x ngantuk tu sebab excited on9 kot.ehehe.. pas mkn ubat batuk tu yg cepat je mamai.. :D

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rose
Haaa...mmg gelabah gak kalo terkena tu kak. sibbaik tak panik sampai x terbuat apa2..lagi pun beberapa hari lepas pernah nak panik gak(bukan blog ni laa..blog anak..) gara2 lupa pasword.hehe

tu yg teruja nak bw bila tenet laju..rasa bahagia je.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
a'ah kak nor..kebetulan nampak kak nor kat notification smlm..tu yg jerit tu..org lain x nmpk yg on9.hihi..tq..
sibbaik leh setel cepat sebab ingat lg masa blog yana aritu leh detect balik gak wpun lupa pswd..

Haaaa..yes2..yg itulah kak.haha

HaSue said... [Reply to comment]

@Chah
meh ilangkn semput ngadap cupcake sedap nih...
mekasih..nanti kite link balik ye

tun_telani said... [Reply to comment]

hahaha.. adoi.. sakit perut bukak blog ni pagi2.. apa lah kak sue nih..

owh.. tun dh kene dah. xleh log in, pastu nk bukak through url terus pun xleh gak.. mmg mula2 saspen habis. pastu godek2, dia suruh key in hp number sbb dia nk hntr TAC (mcm online banking pulak)..mula2 mcm x caya je, xkan la google nk hntr msg ke hp kan, tp betul laa, dia msg TAC, pas key-in tu baru laa buleh loq in.. masa tu duk cuak sorang2 je la. nk tanya hasben tun, dia bukannyer layan blog2 nih.. hehe

ps: SETUJUU!!! kdg2 tu kan, tun tgh sumbat telinga ngan earphone dan volume tgh kuat, mmg tergujat habis laa bila bukak blog yg ada lagu2 nih.. huhu.. dah la skrg laptop tun dh nk semput2 sket, nk loading pun lambat, jd mmg mintak maap laa kalau x sempat nk baca habis n3 tun dh tutup blog tu. kalau nk tunggu loading mmg bertahun, silap2 haribulan hang terus. huhu..

pps: mcm kenal je cupcake tuu. impot dari ganu ke? hihi.. tangan pun rasa mcm gatal2 je nk parut carrot nih.. hihi

izahdaut said... [Reply to comment]

apsal nyer jadi gitu sue? aku tak nah kena lak.. macam sapen betui tu. kalau aku terkena, wasslaam la kot dunia maya ni. time to stop.. sobb sobb.. memang tak reti nak godek2 ni. nanti aku smsm ko la kalau terjadi kat blog aku.

weh cc apakan? adakah carrot cc cam kat blog kak nor?

cik cek said... [Reply to comment]

Ayoooo...Sue...syukur blog terselamat...tetiba makan cupcake kul 3 pagi ke...he he..mesti mamai mkn ubat batuk ni...cam moist je cc tu...tak sabo gak ...cc ape tu ek...:D

Lieya said... [Reply to comment]

Haaaa seb baikkkk ok...

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

blog akak pun tak boleh bukak ni...tolong nak buat camne

Amie said... [Reply to comment]

he he ...cerita dinihari ye Hasue... kadang2 suspen kita dibuatnya ye...apapun harap semuanya okey, blognya okey, batuknya pun okey...

chikadakbiru said... [Reply to comment]

tuh cupcake carrot + betik ka...hahah mane nak tau..betik kan banyak lebih tuh :))

anymz said... [Reply to comment]

ini lah hasuriah tahir ni..kalau menulis tak buat org gelak tak boleh ke sue?..pasni ko masuk maharaja lawak mega lah sue..sekali dgn izahdaut tu pun takpe..eh!tak boleh ijah tu pandai menulis jer..bila betul2 dia jadi takde mulut..kira dgn mas pun ok gak sue.eh tak boleh gak..sbb perut mas tak lama lagi nak muncit dah tu..hah ko masuk sensorang je lah sue..akak dtg bawak sepanduk ..bawak rombongan cik kiah sbb nak clap2 utk ko kan sue...hahaha

eh!lupa pulak nak komen pasal blog yang dah mengharukan hidup si nor di pagi2 buta tu..ya lah blog org mukah yang buat hal org ganu yg tak cukup tido..kan..kan..(sambil mkn cupcake yg org tak pelawa makan)..

Cheq Sue said... [Reply to comment]

pernah jugak alami kes saspen ni sue... tetibe kite klik, xleh nak bukak, pastu dia kata 'sprry... alamat x wujud' seram sejuk jugak la..

Ryo Azhar said... [Reply to comment]

huhu..aku rasa tu simptom kalau terlebih vitamin R tu..tak pun kot2 ko cucuk BB tu tinggi sgt kan.bila permukaan BB tu bergeser dengan atmosfera,sebab tu la kena verify..takut alien godam.haha.(ngarut)

eh,sib baik kak izah x perasan ko cubit makan cubit makan cubit makan cupcake tu....kalo x,mesti dia stop kayuh beskal terus.huhu

Ummi said... [Reply to comment]

Waaaahhh ada lgk kes blog kena block eh...actually apasaii tu eh...? Akak pun ibarat kata Izah gak laa..kalau wat hal la blog tu...mmg akak tutup terussss....no blogging2 lagi laa...alasan baiikkk punyer...hehehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...