Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, October 11, 2011

Bihun Sup Ayam...lah pulak..

Hai..bertemu kembali..

Sebenarnya aku dah taip panjang berjela2 entri ni tadi tapi entah macamana dia suh sign in lagi sekali lepas tu kuar error 404 kalo x silap..pastu aku gi edit post dah kosong balik.. stress.
letih makcik naip pepanjang termasuk resepi sekali dari subuh tadi..huwaa..

Aku dah lama tak ngupdate atas ketensionan terhadap broadband semenjak minggu lepas..dah hujung minggu line tenet ok sikit..tapi aku lak sibuk dengan aktiviti keluarga..aktiviti outdoor lak tu.hee..
Terima kasihlah buat kawan2 yang duk terjerit2 suh update tu yer..lagi2 kak rosaliza yang sentiasa di hati..hehe..tak pasal2 kena marah sebab lama tak update blog..ehe..mana de kak liza marah..saja tokok tambah penyedap cerita..hihi..jangan marah kak.. :P

Semalam lak cik abg nak bertolak ke miri atas urusan kerja tapi ada aral melintang yang disyukuri kami ketahui lebih awal dan amat membahayakan jika tidak ketahuan dan perjalanan diteruskan.. terpaksa laa dia bertolak seawal 3 pagi tadi untuk menghadiri program pukul 8 pagi.. alhamdulillah dah selamat sampai pun tadi.. Tapi 2 hari gak laa kena tinggal nih.. huhu.. orang kena tinggal 2 minggu..2 bulan tak bising pun kan..

Jadi memandangkan malas nak naip balik..layan gambar jelah eh...bihun sup ayam ni sedap dan low calorie.. sesuai untuk orang2 berdiet.. :)

Lepas ni post resepi yang tak berapa nak diet lak..ehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 Komen Di Sini:

izahdaut said... [Reply to comment]

masakan org tengah diet.. aku tak mo komen banyak... *kayuh beskal lagii.. hahaha

HaSue said... [Reply to comment]

@izahdaut
abis laa patah riuk tulang beskal si muaz ko kerjakan..kakaka

Mas said... [Reply to comment]

memang betoi diet makcik sorang ni..
mana kau sorok cheese cake tu haaaa...

rahel said... [Reply to comment]

Skrg tengah musim diet la pulak...sedap eh supnya tu..slrup.

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue..miss u rasa mcm lama sangat tak nampak sue dialam maya ni, sedapnya beehon sup tu, sangat sesuai utk diet n kurangkan kolestrol nih, oooh patut la sue pagi jalan2 umah akk, alhamdulillah hb sue tak apa2kan, dan dh selamat sampai pun ke miri nun

chikadakbiru said... [Reply to comment]

memang sesuai utk org diet...siap buh limau kasi potong lagi... hahaha

Zaliedana said... [Reply to comment]

Baru igtnak jerit kat kak sue juga,sbb miss sgt..Eh kena tinggai eks,sob sob ya..Msti akak tensiaon sgt kan ngan line tenet tuh,Nmpak sodap bihun sup tuh,mula2 biar jer mee sup duk inteprem lelama,pasnih bihun sup lak anbik tempat,agaknyer bape lama lak eks,hihi..
Erm nak komen palagi eks...




Menu xdiet tuh menu apa kak




Sedap x...









Akak sihat ke...




Zhariff tgh wat pe..











Hihi...Bara kak sue..Sja rindu rindi kat akak nih..








Daaaaa..

HaSue said... [Reply to comment]

@Mas
syhh dendiam mas..memula tyg menu diet dulu laa kan..ekeke

HaSue said... [Reply to comment]

@rahel
maklum laa..lepas musim raya.masing2 nekad gamaknya.hehe..bila tah nak musim buah ni ye

HaSue said... [Reply to comment]

@EmbunRosaliza
w'kumsalam kak.. i miss u too kak..hehe..mmg x hengat je kalo dah hb spend time ngan family..cam x sesuai lak ngadap lappy kn.hehe.. tu laa kak...sibbaik x apa2..tq kak ;)

HaSue said... [Reply to comment]

@chikadakbiru
tu elok untuk kempiskan perut..hihi

HaSue said... [Reply to comment]

@Zaliedana
hahaha..sabo jelah aku ngan ct payung nih..(kak nim gelar tu bukan akak tau)

ni ngah sabo laa ni ct..kalo masa mengong tu akak layan anak2 jela dulu..hehe..

ni berguru ngan kak nor ke ngan izahdaut pesen nulis komen gini nih?mau kena piat nih ngan tok gurunya skali..haha.. zhariff selsema..akak sihat je..hehe..tq ct payung.. ;P

tun_telani said... [Reply to comment]

kak sue.. skrg mmg tenet wat hal kot. streamyx kat umah ni pun mcm x berapa sihat je.. kdg2 tun taip komen, dh la nk bukak komen box tu slow, pastu taip2, tekan je sent, dia kuar 404error tuu.. stres! stres!
byk ke dpt ikan masa mancing tu? ke x sempat ikan makan umpan, hujan pun turun. tu yg berkelah dlm kereta tu ye.. hihi

ps: arini tun pun nk masak sup ayam.. sup ayam je, xde bihun sup.. sbb nk goreng ikan terubuk kering.. fuhh.. dh terbayang2 diet yg akan ke laut penangan ikan kering nnti. hehe

cik cek said... [Reply to comment]

Sup...sup...fav kak cek ni...suka2 sgt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...