Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, January 24, 2010

'Langsir' Siput

Aku agak teruja bila online malam ni..memandangkan tenet 'agak' laju dari beberapa hari kebelakangan ini..
Walaupun agak ngantuk,nak juga spend time lebih melayan umah cyber yg macam terbiar lately..
So, harap2 laa tenet akan terus begini walaupun selalu gak kuar page load error..tp at least bila pegi umah org tu tak 'hang' begitu saja setiap kali seperti sebelumnya..
Boleh laa membalas 'klik2' rakan2 juga :)

Jadi atas keterujaan aku nih,nak tayang 'langsir' dapur yg aku baru pasang Jumaat lepas..hek hek..Sebab apa nak tayang..goshh! i love this stuff since i was kid..heee...

My hero yg belikan aku masa trip ke Kuching tempoh hari...waaaa...aku suka banget dia belikan aku mende ni..thanks to him.heheee

Bayangkan siput2 ni dikumpul dari tepi2 pantai,dipilih dan dibersihkan..dipolish/dispray untuk mengilatkannya untuk nampak menarik...diattach satu sama lain...ingat senang ke nak buat sendiri...?Macam aku yg nak cepaat siap jek ni rasanya belum cukup seru nak buat sendiri..hihih

Oh ya..'langsir' ni untuk pintu dapur..kalo pintu bilik tidur kang cam tak sesuai lak kan...
Nasib baik si kecik kat umah ni tak tarik2 siput2 ini..lucu lak tengok mula2 tu dia nyorok bawah siput tu untuk elak dari terkena..
Selepas seketika baru dia tau nak selak bila nak lalu..hehe...

Setiap kali lalu pintu dapur..bunyi2 siput ni buat aku teruja jek...agaknya sebab dah lama aku teringin ngan 'langsir siput' nih...ehee
Kalo taknak 'berlanggar' ngan siput ni leh laa ikat ke tepi cam langsir kain gak kan.. :)

Note: Broadband siput ngan langsir siput..ermm..agak ironi yek :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 Komen Di Sini:

mummyseri said... [Reply to comment]

Salam sue..
cantek..suke jugek siput2 ni..kt kk ada jual gak:)

HaSue said... [Reply to comment]

mummyseri >wkumsalam seri..yeke..suka laa tengok orang jual siput2 ni..yg manik2 pun cantik gak kan

Sue @ Nenie said... [Reply to comment]

Salam..

Kat rumah mak ada satu langsir siput ni...Kakak belikan time dia gi kuching or dari Sabah pasal dia duk KK tak lama dulu...

Benda gantung ala-ala candeliar pun ada..Tapi kalau dah berhabuk lebih² lagi rumah tepi jalan utama..hu hu hu hu nangis nak bersihkannya...Sental kuat²kan pecah pula nanti...Nak ala² manja..Mau nangis nak abiskan satu²...

SITI HAJAR said... [Reply to comment]

Brp ya harga dia sy pun pendam hasrat jg nk miliki langsir siput mcmni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...