Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, August 12, 2011

Tart Nenas Idaman Kalbu:Gebu,Lembut dan Sedap!!

Dah lama ku mencari resepi tart nenas yang "gebu yang lembut dan lembut yang gebu"...akhirnya bertemu jua...
Oh kak Anymz..terima kasih bebanyak...meh peluk2 laga2 pipi sat..hurmmpp hurmmpp..
Best sangat resepi nih..kena sangat dengan intinya yang sedap gak tu...ehem..inti ekspress jer..ahak

Lihat lah betapa gebunya tekstur tart nenas nih...oh,aku buat tanpa guna acuan tuu...mudah je doh ni nak dibentuk..ada juga yg aku buat guna acuan untuk tart gulung..hehe

Nanti aku entrikan lagi pasal tart nenas nih ekk..dan kongsikan camana nak buat dan resepinya sekali..insyaallah..
Oh yer,untuk resepi asal sila ke SINI
terima kasih banyak2 buat tokey tart nenas yang tak kedekut nih..sayang dia! ;)



P/s: Kesibukan amat hari ni..tak sempat nak entri n citer pepanjang(nak upload,nak edit..x sempat,x sempat)..nak packing,nak gi bandar jap ada urusan..tengah hari kang balik kampung..insyaallah..weee~ balik kampungg...(kira raptai untuk balik raya la nih..haha...ade ke) ;)
Kalau tak ada aral,akan update lagi dari kampung nanti yer...daaaa...


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

21 Komen Di Sini:

anymz said... [Reply to comment]

Alhamdulillah kena pada selera sue ya..
Hah apa lagi sue..kembangkanlah sayap bisnes akak ni ke sarawak pulak..
InsyaAllah ya sue.suatu hari nanti.

Selalu customer2 akak ckp biar mahal takpe janji rasa jgn di ubah.bayangkanlah guna butter dan myk sapi tu kan?..tapi customer mmg tak kedekut duit sebab tu kita jgn kedekut resepi.
Rezeki kan milik Allah..betul tak sue?

Ida,Japan said... [Reply to comment]

wahhh...sue,dah start m'kukis ker???rajinnyer...tart nenas ffeberetttt sgttt....nak2 kalau yg gebusss lemakk tu...malas nk buat ini sendiri la sue
'selamat berposa ke - 12 ye'

izahdaut said... [Reply to comment]

CEHHH RAPTAII BALIK KAMPUNG LAKKK. HAHHAAA

MMG GEBUS.. KO BAGI RESEPI YG KO DAH EDIT.NANTI AKU KOMEN LAGI YE.. MUEHEHE

Anawahid said... [Reply to comment]

ohhh... tart idaman kalbu... nampak sedap tart itu... mai la hulur sebalang sue... weii.. posa x arini... ekekeke!

Watierman, rmanbkr said... [Reply to comment]

Assalam Dik Sue....TQ ....nak juga try resepi ni....selamat balik kampung ya....!

Gee® said... [Reply to comment]

dah start mengukis yer... suke tart lembut cair di mulut...

Aida Lela said... [Reply to comment]

tart nenas memang sedap!

selamat balik kampung :)

*tak sabar nak tunggu tart yg di order, nak buat sendiri tak reti. hihihihi

nur easy said... [Reply to comment]

alahai..kuih tart ;)

Mas said... [Reply to comment]

baru semalam aku sembang nga ijah tentang tart nenas.....
kuih raya peberet aku tu......

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, oh nak blk kg ke, ni mesti acaradi bulan puasa, bawa ayahnda buka posa, selamat blk kg ya sue.

mmg nmpk gebuss sangat tart nenas tu

Ezadlieza said... [Reply to comment]

salam sue...wah dah buat sekut yer....eee akak ni juga yg maleh...

♥LOVE2COOK♥ said... [Reply to comment]

Wahhh Sue balik kampung ye? Selamat jalan..;)

Tat nenas peberet hubby love. Nampak soft je ur tarts. Mesti melt dlm mulut kan.

Liza said... [Reply to comment]

Salam kenal Sue...ni kalau hubby Liza tgk tart ni cnfrm dia suruh buat...peberet giler tu

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

Errr..kampung ko kat mane?hak hak hak....

*sambil bersihkan siap2 beberapa tupperware nak letak tart2 nenas yang bakal ko bawak bersama...ngeeee

Nur68 said... [Reply to comment]

As'salam Sue, nang sepor la rupa tart ya, lebih2 lagi mun dah makei minyak sapi...teringin juak nak cuba, kamek ambik resepi tok lok, insyallah coba molah k raya kelak...

Happy weekend n hati2 balit kampung ya...

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

Assalamualaikum sue..
wah tart nenas mmg sedap.. mesti ada time raya,.. x der cam x best plak.. hehehee... tgk pun tau ianya mmg sedap....

Juwita Jamaludin said... [Reply to comment]

hasue pun dah buat.. ita mak dah pos siap2 tart nenas jadi tak yah nak buat..ngeee

Pia said... [Reply to comment]

"bagus jugak kalau buat tak pakai acu,cepat dan senang...kalau nak buat corak,mungkin boleh ditekan2 dgn garpu kot sue..hehhe boleh cuba..nak ke link yg sue kongsi tu.."

uncle hyree said... [Reply to comment]

kuih tart mmg kegemaran uncle.. tiap tahun mmg uncle angkut berbalang-balang dari rumah mak hiihi

fieda said... [Reply to comment]

tat nenas feveret seisi umah saya...
saya dh gi tgk resepi tu..tp mcmna nk sukat 4 ox tu...bersamaan dgn brp cawan..?pastu ganndum 1 lb tu macamna plk ye...

lina_pg said... [Reply to comment]

assalam sue, wah dah panas enjin nmpknya...gebus je tuh cair kat mulut...hmm dap2 tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...