Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, August 17, 2011

Yuhuuu...i'm backk..hee


Assalamualaikum wth...

Aiseh! Mentang2 laa aku balik kampung Jumaat lepas ala2 raptai nak balik raya kann...balik2 jer sini celcom broadband boleh lak buat2 raptai cuti raya..huwahh,tak kuar signal langsung lak dier. huhuh.. Dah kuar signal tu,GSM aje..bila dah GSM sah2 laa masih tak dapat diconnect. Dapat GPRS,putus2 lak..adehh..sampai ler semalam baru ok sket..tu pun kalau buka blog nampak header manjang..tak kuasa nak refresh n tunggu loading ajer..macam takde keroje lain aje kan..hehe..tapi memang stress jelah bila ngadap laptop dengan broadband wat hal gini. Tu tak termasuk la pakej sampingan yang berbentuk masalah seperti lappy jammed lagi..abang,lappy baru satu!ahaks ;P

Tapi kan..walaupun takde entri baru,alhamdulillah..masih ada yang sudi berkunjung ke blog nih..terkejut juga la perasaan sanubari yang menusuk jiwa raga tadi bila tengok statistik pengunjung tu..idak ler banyak bebeno tapi syukur laa kan,ada juga yang sudi jenguk haa.


Bulan ramadhan kan..ramai kot yang tersesat ke sini.hee..buat linkers2,semua viewers blog ni sekalipun anda pembaca senyap jer,takde komen2 kan..Terima kasih atas sokongan padu..
Yang setia menanti entri terbaru tu..alalala...ade ke?ferasan ado..hahaha...kalau ade tu,tima kasih banyak2 ler ye.. sayang korang...rindu korang..ahak
Yang hari2 duk jenguk tu..terharu neh..sob sob..tq2!*bajet perasaan terharu ni cam sebulan tak blogging.hee
Tima kasih yer buat yang tinggal komen n mesej tepi tu...yang dah mencuba resepi dan maklumkan..terasa dihargai je bila anda buat gitu. Syukur sangat bila yang dah mencuba resepi n berjaya membuat sendiri tu.. :)

Lama rasanya nih tak mengentri,padahal baru 4 hari je. Bagi blogger yang agak tegar cam aku itu satu tempoh yang agak lama laa kan.Hanya yang tahu akan paham.hehe...selalunya kalau tak ngentri pun aku ada jer depan lappy ha..

Oh yer..
Sebenarnya,Sabtu Ahad aku duk kampung lagi..dari masa berbuka Jumaat tu laa..

Nih antara juadah kat kampung aritu...sebab aku kata 'antara' adalah juadah yang kakak aku sediakan banyak amat..haha..tak nyempat2 lak nak snap.. tu tak termasuk lagi ada doyan..perhh..syurga dunia rasanya seketika... Ops,terubok kat atas tu si Ryo yang bakar..sedap woh terubok bakar nih cicah sambal belacan yang dilenyek cili padi dan perah limau kasturi(ada amik gambo tapi blur).. Rasa terubok bakar ni beza ngan kukus adalah yang kukus lagi manis rasa isinya banding dibakar.. tapi dua2 pun sedap..mekasih kat Ryo sebab sempat bakarkan ikan nih sempena kepulangan kitorang aritu..ehee

Ok,sambung lagi citer..
bukan line tenet takde masa tu tapi laju amat laa pulak kan..sampai beku otak aku nak ngentri sebab kena culture shock jap gi jenjalan blog orang.ahahak..lagipun bila tenet dah laju tu berebut laa nak guna kann..
Dah Sabtu tu bizi laa gi ngukur supermarket jap..tapi belum beria lagi nyopping raya...beli mana sempat aje sebab Zhariff asyik nak melepaskan diri aje dari kite..dah laa terlupa nak bawak stroller dan pengendong baby tu kan..
Dah tu balik kampung incik suami lak..kat situ tenet ada tapi cap kuye2 panjat bukit laa..sempat gak aku jenguk FB jap masa tu..nak blogwalking memang tak kuase..heee..
Pagi ahad tu dah bertolak balik sini tapi direct ke bandar dulu sebab aritu(14.08.2011) besday si kakak yang ke 7...jadi sepanjang perjalanan hampir 5 jam tu ler asyik dengar dia claim hadiah besday..dah macam cd rosak dah..auto rewind. Masa dia tido jelah senyap jap kan..hehe..

Hari ni,tenet macam nak ok jer..harap berlarutan sampai bila2. Ni pun masih loading error gak kalau buka browser lain ni..tapi takpelah,janji kuar entri dulu ek..lepas ni insyaallah akan disusulkan dengan cerita n resepi macam biasa. Nak blogwalking lagi..mesti banyak entri kengkawan blogger yang aku dah tertinggal..dah laa memang selalu tertinggal kan.ahak..macam tak biasa lak aku neh.

Oh ye...nak share gambar gelas2 kat bawah nih.. saja2 je. Ia simbolik untuk keluarga kami time berbuka puasa...ada 6 ahli keluarga kan..heee

Gelas kaca hanya untuk orang2 berpuasa..hehehe..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

18 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue...mesti banyak n3 tertunggak ni, lama cuti2 blogging heheh. Happy belated besday buat kakak ya, tak tinggal posa lagi ke dia.

Seronok balik kampung, bila dok kg mana nak sempat melayari internet, dok sibuk bercakap je hehhe, kalo akk la, mcm byk je nak stori ngan adik beradik heheh

cute gelas2 tu

Kathy Tuah said... [Reply to comment]

lamak x makan ikan terubuk! adeh -.-'

mrs plain-june said... [Reply to comment]

uii.. dapnya! btw sue, kita banyak terai resepi puding awak. so, dgn segala hormatnya kita nk tag awak :D

inaku79 said... [Reply to comment]

sedapnya ikan terubuk. alahai, lamanya tak makan ikan terubuk. mmg sedap klu bakar dan cicah mencicah ni.

cantik gelas buka puasa. kesian 2 lg tu dianaktirikan hehehehe. mesti bawah umur tu tak leh guna gelas kaca...hihihi...

anymz said... [Reply to comment]

Ya la sue. lepas entri tat nenas kat sini, terus link di sambungkan ke dapur akak..
Akak pun jadi mcm culture shock..beribu2 lemon yang dtg berkunjung.Ramai betul yang claim resepi tat nenas dan mintak akak ulang tayang sekali lagi dlm bentuk gram atau cawan.akak ingatkan kerja ni nak bagi kat sue sebagai tanda penghargaan tapi tak apalah insyaAllah ptg2 sikit akak keluarkan entri tentang tat.hari tu akak dah buat 3 adunan sekali akak terbau aroma myk sapi yg cukup kuat.Rupa2nya itu myk sapi dua tahun lepas punya..terus akak tenung je bekas kueh tat yang sudah siap di sealed tu..dgn berat hati masuk jugak le ke en Tong Sam Pah.haha

♥♥azatiesayang ♥♥ said... [Reply to comment]

salam Hasue..bestnya blk kg yer.tang ikan terubuk tue..adeh!xtahan...lama dh xmkn sbb depa kt umah nie xgheti nk mkn sbb byk tulang.

izahdaut said... [Reply to comment]

lama bercuti yeee.... banyak la tu menu tertunggak.. ke menu memasak pun tertunggak jugak.. kikiki... gelas tu kan suke aku nengok. cam aku gak la, 2 kaca 2 plastik.. tu pun ada yg verangan nak pakai kaca. hehe..

ijayuji said... [Reply to comment]

Salam kak sue! ahhhhh baling jerr berukband tu guna yg lain :D tgk mcm org kat siam lajuuu jerrr tenetnyerrr akakakaka... tak pun cuba akak tarik2 sikit wire yg kat tiang2 tuu kasi ok sikit :D gelas tidak dibenarkan utk budak2 di rumah ni sume cwn kaler maler, kakak kaler pink, abg kaler biru adik kaler kuning hihihi...

Cheq Sue said... [Reply to comment]

hai sue...memula tgk ke gambar ni di bloglist...xleh nak teka bende ape tau...sekali terubuk daaa.......... :)

Cheq Sue said... [Reply to comment]

hai sue...memula tgk ke gambar ni di bloglist...xleh nak teka bende ape tau...sekali terubuk daaa.......... :)

tun_telani said... [Reply to comment]

haha.. cabut ekor berukband tu kalau geram sgt.. kui kui... tun suka mkn terubuk bakar.. cicah air asam.. fuhhh, sedap betull!!!
ps: omey je gamba last tu..

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

Assalamualaikum sue..
wah ada terubuk bakar.... sedaaapnya... dulu mama akak ada bawak ikan terubuk dr swak.. mmg sedaaap... suka akak makan..

K.Nor said... [Reply to comment]

welkam bek :)

Deliah's Deli said... [Reply to comment]

patutla x berasap dapur! happy belated besday to kakak. :)

HaSue said... [Reply to comment]

w'kumsalam..trm kasih kak..
takde banyaknya entri tertunggak tu..ade yg lama cam malas nak kuar lak..hehe..

betul tu kak..balik kpg x smpt2 nak bertenet lama2..hee

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rosaliza
komen di atas tadi ditujukan untuk akak tau..hehe

kak ina kl said... [Reply to comment]

ikan terubuk suka makan tapi suka masa nak buang tulang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...