Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, August 2, 2011

Resepi: Angel Hair With Creamy Mushroom Sauce

Wahh..wahh..
sana sini duk menayang menu iftar atau menu berbuka semalam yerrr..
Kite baru nak tayang menu malam sehari sebelum puasa..ahak..
Dah lama ni meng listkan sebab agak senang gak laa nak cuba..
Tapi aritu cari pasta yang ada cuma makaroni,makaroni dah ada dalam stok nak buat yang cajun tu..
Dah dapat angel hair ni kebetulan lak adik aku yang pompuan tu stay sini aku pun buat laa menu ni dulu sebab dia pun suka menu berasaskan mushroom soup ni haa..

Resepi ni diasaskan(cewah..kemain ayat) oleh Alongroz..dia dapat idea masa merasa menu gini dari sebuah restoran di Europe masa dia cuti2 ke sinun beberapa bulan lepas..aku pun terliur laa nengoknya dan terasa nak makan gak..ehehe..mudah terpengaruh katakan..
Bila Along create resepi nih,apa lagi..
Oh yer..menu asalnya sebenarnya guna pasta tagliatelle ..Along buat versi guna spagethi.. aku lak buat guna pasta angel hair sebab kat umah ni tak minat spagethi..ehee..
Jadi korang leh guna mana2 pasta kesukaan korang laa eh!

Memang creamy betul laa..kann..hehe..


Minta izin yer Along..nak c n p resepi ke sini pula..kot2 ada peminat pasta nak try kan.. ;)
Terima kasih Along cayang! Sedappp angel hair dimakan bersama kuah berkrim ni..sapa2 selera western tu cepat laa try!
Eh kalau yang suka pedas tu boleh jer buh cili api atau lada hitam lebih..hehe.

Angel Hair with Creamy Mushroom Sauce
Resepi: AlongRoz@HomeKreation
By:HaSue@sue-hasue.blogspot.com

BAHAN2:
1 peket Spageti - rebus & tapis ->hasue guna pasta angel hair
4 sb Minyak Zaitun
1 bj Bwg Besar*
4-5 ulas Bwg Putih* (* cincang)
1 tin besar Campbell Creamy Mushroom Soup
1 tin besar Air-guna tin campbell
1 tin besar Cendawan Butang - blend separuh lumat & separuh kasar
Serbuk Lada Hitam
Parseley
Garam

CARA2:
1. Panaskan minyak zaitun & tumis bwg besar & bwg putih sehingga layu.
Masukkan cendawan & kacau sebentar.
Masukkan sup cendawan, air, parseley & garam.
Kacau sehingga menggelegak.

2. Hidangkan dgn pasta kegemaran & tabur dgn parmesan cheese.

Aku memang suke jer angel hair berbanding spagethi..hehe.. halusss jer lebih kurang mee kolok sarawak.. ;)

Lepas tu suka buh kuah banjir gini....sedap2! Daun Parseley kering tu aku dah beli lama. Ingat nak buh masa buat pizza tapi asyik lupa jer..hehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

9 Komen Di Sini:

cik cek said... [Reply to comment]

Salam Ramadhan tuk Sue n famuliy...berbuka ape hari ni...
Sedapnya menu ni...buatnya pun senang...anak dara kak cek suka sgt menu cam gini...kak cek penah buat tapi guna spagheti...sedappp...:)

izahdaut said... [Reply to comment]

cer ko cek expired date daun parsley tu mek.. muekekee.. mana tau dah expired. saja gurau.. aku pun suke menu gini.. tapi lepas makan rasa tak puas je. nak kena pedas2 jugak. itu yang bahaya nyer tu..

dah aku nak tido nih.. *ayat kena buat mcm org puasa gakkan. mhahaha

Gee® said... [Reply to comment]

pergh..!! mengancam...

Mas said... [Reply to comment]

wehhhh....aku suka gak menu berkrim2 ni....
sedapp jerk nengoknya tengahari gini...

Kak Sam said... [Reply to comment]

Agak2 kalau guna mee kuning sedap tak? hehehehe jgn marah

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, sedap sangat nampak pasta sue tu berkrimmm, akk belum buat lagi, makan pernah la tapi spaghetti, mmg bestkan.

Zaliedana said... [Reply to comment]

Kak Sue,selamat berpuasa utk akak n family..Sedapnyer angel hair,kat umah nih pon kalo angel hair ajer yg laju,kalo pasta jns yg lain mmg xlaku..

HomeKreation said... [Reply to comment]

Salam HaSue, ni cikgi dah datang nak test sedap ke tak....emmmmmmm.... sodaaaap...hehehe. TQ for trying... mmmuah2 luv u.

tun_telani said... [Reply to comment]

sedap!! sedap!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...