Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, June 21, 2011

Zhariff:Ke Mana Tumpahnya Kuah..

Semalam seperti bercuti dari berblogging..ada aktiviti yang membuat aku sibuk dan terpaksa berpeluh..diulangi,terpaksa.haha..
Sibbaik laa semuanya dah settle..hari ni boleh laa ngadap lappy kerap seperti biasa..untuk pengetahuan,lappy aku nih on je hampir setiap masa. Kalau dier letih kan dier pandai laa tido sendiri..pastu tenet aku memang connect je manjang..tapi tengok dengan kelajuan je la,kan. Kalau error manjang tu memang malas aje nak ngadap lama2..kalau laju ni laju jugak aku merempit..

Oh ye,sempena hari bapa 19hb Jun baru2 ni,saja je nak tepek gambar ayahanda n ayahanda anak2 aku nih..hehe..
Gambar di bawah ni gambar ayahanda aku masa mereka datang berambeh ke sini aritu.. kitorang jalan2 sampai ke Daro nun..melewati Oya, Matu..baru sampai Daro..melewati simpang Tanjung Manis.. jauh jugak laa rasanya sebab sepanjang jalan banyak nengok kelapa sawit dan hutan2 kan.hehe


Ni ,masa atas feri nak nyeberang sungai ke Daro. Besar sungainya.. Nampak tak persamaan kat gambar zhariff n datuknya(kitorg biasa laki ke pompuan tetap panggil nenek gak..)

Tuuu..tengok kamera..kata datuk zhariff...tapi zhariff tengok datuk lak.hehe.


Agak2 dari mata zhariff dapat keturunan mata cepet nih?hehehe...

Zhariff posing ala2 model..hahak..

Selamat hari bapa buat 'Apak' tersayang...terima kasih atas segala pengorbananmu ayahanda..bukan senang membesarkan anak2 yang ramai dan apatah lagi setelah ketiadaan bonda tercinta..tidak terbalas segala pengorbananmu hanya doa dari anak2 agar dirimu mendapat yang terbaik di dunia dan akhirat..aminn... sebak lak rasa nih.huu


Yang gambar bawah ni ayahanda zhariff bersama abanglongnya..

Ni nak paksa zhariff pakai spek..tapi dier kan aktif,goyang sana sini..nak pasang pun susah..hehe

Siap sorang pegang,sorang pasang..sabo jela zhariff ngan diorang nih..

Ok,berjaya..pose sket..

Tangan zhariff tak berhenti bergerak..cam wiper jek.

Selamat hari bapa juga buat suamiku tercinta..terima kasih menjadi seorang ayah yang terbaik kepada anak2..semoga kita dapat membesarkan anak2 menjadi anak yang terbaik dunia akhirat..aminn
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

19 Komen Di Sini:

tun_telani said... [Reply to comment]

hahhaha... ha'ah laa kak... zhariff sebijik mcm atuk dia!! hihi.. omey!

izahdaut said... [Reply to comment]

memang tumpah sungguh.. hehehe

Mas said... [Reply to comment]

haaa....memang betul....
memang sebiji sepet mata tu....
ensemm....
jadi macam daniel....semuanya ikut bapa mertua aku....kikiki
sampai bapa mertua aku bawa daniel..orang boleh kata anak...kikikiki

Anna Qawina said... [Reply to comment]

Sue : jgn tumphkan kuah..tak baik membazir..eh..ada kena mengena ngan gambar tu ke? takde??? haha...mmg seiras le muka ngan atuksnya..hehe

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply to comment]

ni memang cucu atok betul ni...

anymz said... [Reply to comment]

ko zhariff pakai spec itam pun, mata sepet mu tetap terserlah..hehe

kuah tumpah ateh nasi takpe ana,bukan tumpah ateh lantai..haha

zanafahmi said... [Reply to comment]

sedondon rupa atok dengan cucu..

Kak Rose said... [Reply to comment]

untung ada yg mewarisi kesepetan mata atok...sungguhlah tertumpahnya kuah!

HALAMANKU said... [Reply to comment]

he he he sabo jek.. baca tajuk n3.. setuju2 .. memang tertumpah.. ha ha ha

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

assalam sue...mmg sebiji ngan mata atuk dia, tapi masa pic ni, mata zhariff besar skit hehe

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

lupa lak, kat daro tu ada apa sue, mesti menarik, jauh2 pun sanggup pergi

Erani Zuhran Mohd Nor said... [Reply to comment]

memang tertumpah kuah atuknya ke cucu... tapi mungkinkah, maknya juga tertumpah kuah atuknya itu..hehe. Selamat hari Bapa Sue

HaSue said... [Reply to comment]

hehe..thanks semua.. atas komen2. :D

kak anymz,akak pun perasan ye,ingatkan sy je perasan tu.hehe..

Era,mungkin2.hikhik..kitorg adik bradik mmg rata2 mate kecit je...ngee

HaSue said... [Reply to comment]

kak rosaliza:biasa2 je kak..yg menariknya,naik feri jela..yg lain2 tu lebih krg gak ngan area mukah oya nih..lenkali kalo rajin wat entri pasal perjalanan tu.hehe..tq kak

K.Nor said... [Reply to comment]

alahai cucu atok :)

Acik Erna said... [Reply to comment]

sian zhariff kena dera dihari bapa..he he.
zhariff mintak tolong atuk cepat..

Zaliedana said... [Reply to comment]

Kak sue nak gelak jab,ado ka kta tgn zhariff cam wiper xhenti gerak,hikhik..Mmg mata cam atuk n mamanya,hihi..

Naz said... [Reply to comment]

Hehehe... Sebijik mata atok.. Mesti atok Zhariff pon tomei masa tecik dulu..:))

Hafizah Mohamad said... [Reply to comment]

shomellnyer Zhariff...gebu gitu..he he he...x pe mata sepet nampak nsem...he he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...