Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, June 15, 2011

Double Chocolate Shake

Cubalah minuman sejuk yang amat sedap double sedap perisa coklat nih..resepi mudah ni dialihbahasa dari periplus mini cookbooks.
Bagi yang sedang berpuasa tu minta maaf laa yer..ni pun buat aritu..dan beberapa kali dah buat.hee..
Cuma yang amik gamba nih masa stok susu coklat tak berapa cukup,campurkan dengan susu segar biasa sket..tetap mantopppp.plus, aku wat susu tu separuh beku sebahagian daripadanya sebelum kisar dengan aiskrim..dah selalu buat takyah laa sukat2..hehe
Teringat dolu2 kat KFC ada minuman shake kan..sekarang dah takde..nape tah..wat sendiri jelah..

DOUBLE CHOCOLATE SHAKE
By:HaSue@sue-hasue.blogspot.com

Kisar 1 cawan(250ml) susu coklat sejuk bersama 4 scoop ice cream perisa coklat di dalam pengisar sehingga halus.
Tuangkan di dalam gelas dan hiaskan dengan coklat yang diparut.
Sedia untuk dinikmati..selamat mencuba!

Ahhhhh..nyaman jer lalu kat tekak di musim2 panas nih!masih terasa2 jer ni ha
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 Komen Di Sini:

chikadakbiru said... [Reply to comment]

mak aih..sedapnye kak suee....

CT Delima said... [Reply to comment]

As'salam Hasue

panasnyaaaa..tengah haus ni, berpanas2 jalan kaki nak sampai kesini. bak ler segelas chocolate shake tu :)

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

nampak pun dah nyaman sue, kalo dapat rasa lg sedap dan berkhasiat

Anna Qawina said... [Reply to comment]

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....*gema dr dalam gua ke nih? hihi..

time blend aku masuk wad le bnyk rsp yg guna blend..dulu2 tak bnyk kot..huhu..nak blend.baru..nak baru...

habsahharun said... [Reply to comment]

sedapnyeeeeeeeee....

Zaliedana said... [Reply to comment]

Kak anna Qawina,siannyer,meh nakbgi pinjm blend pastu akak wat,bgi segelas kat sy eks..pSTT,Kak sue,wlapong kat pg ujan lebat sgt,tgk nih mmg dah terliur abis,xperla wat milo blend ajer lah guna ais batu,huhu..

aeshcame said... [Reply to comment]

ehemmm~~ telan air liur je ni~
looking delish!

Mas said... [Reply to comment]

ssrruupppppp.......
terasa nak menyedutt jerk double choc shake tu..

tun_telani said... [Reply to comment]

sedihnyer.. sedihnyer.... stok susu xde.. stok coklat pung xde.. uwaaa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ jauhnyer kedai... kalau dkt blh gak nk kuar gi beli jap.. uhuk uhuk..

K.Nor said... [Reply to comment]

dah tau akak pose apasal gi tayang jugak! antor umah akak 1 jug maghrib karang ya.. anak dara akak pose gak tu :)

nOOrsha said... [Reply to comment]

fuhhh..nyamannyer cekelat shek....nak segelassssss....

nOOrsha said... [Reply to comment]

fuhhh..nyamannyer cekelat shek....nak segelassssss....

Hann said... [Reply to comment]

waahh.. sejuk yang sedap..
Jeles boleh? hahha

cik cek said... [Reply to comment]

Wow! nak order cekelat shake satu sue....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...