Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, June 23, 2011

Kisah Kek Birthday Semalam..

Dah nak tengah malam baru ngupdate.dasyat gak kebizian dan kemalasan dan kegeraman(ngan broadband) arini.hee..
Takpelah,amik tarikh je kan..malas nak buat entri berjadual.

Sebenarnya masa besday aku tu aku awal2 dah bagitau kat incik suami,takyah beli kek laa ekk...sebab every year dier memang tak miss nak belikan kek..selalunya tempah dulu laa pastu of coz dier tempah yang topping kaler biru kan..
Teringat last year,dia tempah kaler biru ntah camner baker tu buat kaler pink pulak..pastu nak bentuk love dia buat bentuk bulat jer..nak tuka tempahan dah tak sempat masa tu..nasib badan laa kan dapat kek pink..huu..

Tahun ni aku betul2 tak harapkan apa2*cam budak baik je bunyinya kan...haha..sebab apa,aku tahu dia amat bizi yang sangat2 sekarang ni dengan kerjanya..
Tapi macam kita sedia maklum laa kalau budak2,takde kek bukan besday kannn..jadi aku godek2 gak laa satu kek simple tu...lama ia menunggu masa nak dideko sebab pikir lama nak deko buh apa kat atas..haha..nak buh daun sup,hirisan cili n bawang macam tak sesuai lak kann....

Dipendekkan cerita,tup2 petang tu dia sanggup pecut gi bandar semata2 nak beli kek n satay(ni request besday gurl sebelum besday aritu..ahak..tak sangka termakbul jua..
Orang jual satay tu pun petang baru ada..huhuuu...terharu ku terharu.. Terima kasih laa buat suamiku yang bersusah payah walaupun masa berlari2 anak mengejarnya..malam tadi pun ada hal lain lagi . Terima kasih buat suami n anak2 juga yang meluangkan masa bersama..itulah yang paling berharga sekali..
Hadiah tu biarlah rahsia..gegege...

Meh tengok kek besday kedai mari ni..kek yang aku buat tu cam segan lak nak interprem.ngahaha..

dia carik last minute,x tempah pun...cari kaler biru xde,dapat tulisan kaler biru pun jadi laa kan..hee

Kek coklat span biasa jer..tapi anak2 suka pulak..ni deko simple2 gini sure senang nak buat kan...cam parut coklat jer atas krim tu..hehe..senang konon...cer buat tengok<-cakap kat diri sendiri..

Ni sate daging..tertunailah hasrat di hati..sate ayam tak ter'snap' close up lak..


Banyak benda aku nak cerita sebenarnya..tapi mata ngantuk. Tenet ni line kejap ok,kejap tak ok,sebelum tak ok baik aku publish siap2..ehee..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

23 Komen Di Sini:

Nieza said... [Reply to comment]

uishhh sedapnya kek...birthday girl ni memang suka biru yer...hehe btw semoga happy-happy selalu:)

nuwairani ismail said... [Reply to comment]

hepi besday kak sue...huhuh....terliur tgk sate tu...kat mane la nk cari sate mlm2 mcm ni...haish!

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

tak apa sue..
memahami kamu update entry mcm nie pun dah okey..

happy belated birthdy utk kamu..
semoga panjang usiamu

mmg hubby kamu baik lah.....

Zaliedana said... [Reply to comment]

Besday girl,sate tuh nmpk sedaplah..Xperlah xda kek kale biru pon kan,yg pnting tnda ingatan dri cik abg n anak2 kan..Pstt hadiah pe tuh,adik utk zhariff eks,hikhik..

ummi_khalish said... [Reply to comment]

Happy belated born day kak...

Ida,Japan said... [Reply to comment]

hepi besday sekali lg Sue....blue lover erk..patut ler, cat umah sini pun biru..apa2 pun kek dan satay pun nmpk sedap..tapi kek sue buat mesti lg sedapkn

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... [Reply to comment]

epi belated befday, kak hasue =0).

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue..kalo purple takleh ek sue heheh...sesekali tukar lah purple pulak heheh.

bila pencinta biru, dh tentu biru0 semuanya kan,

sedap sate tu sue

sihzmah huzaimah said... [Reply to comment]

sue.....happy belated birthday....:)semoga sentiasa dalam lindungan dan keredhaan Allah swt. love u my prend...

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply to comment]

hepi belated besday hasue... moga hidup dilimpahi kebahagiaan di dunia & juga akhirat yang kekal itu... amin amin ya rabbal alamin..

Hamizah said... [Reply to comment]

happy bday,sue..
akak 20.6..

~K Ham~ said... [Reply to comment]

happy belated birthday adikku sayang....maaf lambat nak wish kat blog...kebizian melandaku....demi sesuap nasi...

Juwita Jamaludin said... [Reply to comment]

Hasue mknkan ita sate tu..( dah tentu awak mknkan) hihihi.. Sonokkan cik abg layan mcm tuan puteri tambah2 hari yg special..:)

Mas said... [Reply to comment]

sue..nak join makan sekali......
ajak la aku..

dah abiss yerk....
balik la..huhu

Mario said... [Reply to comment]

sate nmpk sedap...

izahdaut said... [Reply to comment]

kasihnya suami dapat ku lihat disini.. hehehehe...2 biji kek la sempena besday ko ni ek.. melampo tu, cam nak buat party dah tu.. hehehe..meh kek ko buat tu bagi kak aku ye

Roses_Leo09 said... [Reply to comment]

happy belated bzzday ......

senyum2 selalu yer ..........

Kak Sam said... [Reply to comment]

Next year tambah lagi bilangan kek tu. Pastu jemput semua kawan2 mesti gempak punya. hehehe anyway semoga panjang umur, murah rezeki dan berbahagia disamping insan2 tersayang.

Ayu Safieza said... [Reply to comment]

Assalamualaikumwbh Ha Sue....

Happy Birthday dear.....smg dimudahkan urusan dunia akhirat....!!

Rindu nak baca celoteh ha sue ni......muehehehe....tu pasai ni terbang dtg dari jauh ni.....ekekekekke......

Ayu Safieza said... [Reply to comment]

Assalamualaikumwbh Ha Sue....

Happy Birthday dear.....smg dimudahkan urusan dunia akhirat....!!

Rindu nak baca celoteh ha sue ni......muehehehe....tu pasai ni terbang dtg dari jauh ni.....ekekekekke......

lina_pg said... [Reply to comment]

hepi besday..peminat biru tegar xdpt kek biru,tulisan biru pun jadilah kan?semoga pjg umur,murah rzk dan bahagia selalu disamping fmly tersyg

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

happy birthday kak! sori lmbt wish..tak perasan entry sblm ni

p/s: tq follow blog nadiah..nadiah lama dah follow blog akak cuma belum pernah beramah mesra kat sini..hee~

Ummi said... [Reply to comment]

Salam Sue, tahniah atas ulangtahun kelahiran Sue, moga sentiasa dalam lindungan Allah swt jua hendaknya, amiiin....maaflah akak terlewat bg ucapan, dari jumaat tghri tu x online sampai malam tadi baru la gagahkan jugak update lauk kenduri...penat dan keletihan tolong kenduri kahwin anak bos kat Dewan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...