Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, June 27, 2011

4 Parcels Kiriman Rakan Bloggers

Alhamdulillah,hari ni masih bernafas..entri lemau, alasan standard la kalo masuk belog aku ni..tenet tak berapa lancar pernafasannya..hari ni banyak koma dari sedar. Koma pulak bukan dua tiga minit,mau berpuluh minit hingga berejam juga nunggu ada network balik..pehh,berkobar2 aku nak curang ke berok eko pendek kaler merah atau kuning lak..sibbaik masa call celcom careline 2 hari lepas dia kata gangguan adalah sehingga hujung minggu ni aje.. tengok la nanti camne kan..kalo masih sama juga,kecurangan mungkin akan berlaku.ahak..

Ni haa..kira2 hampir kul 11 tadi ada panggilan dari pejabat pos. Ada bungkusan katanya. 4 ketul pulak tu.. ooo..4,ok2..aku jangka laa yang parcel dari si polan dan si polan laa tu dah sampai..kalau guna pos biasa ke sini dalam masa 2 minggu tu sampai,poslaju dalam masa seminggu gitu la..kadang2 orang pos hari isnin hari khamis dah sampai. Jadi kalau ada kawan2 bagitau ada pos barang tu,aku leh agak barang dia yang sampai laa kan..hihi..

Tapi hanya 3 jangkaanku yang betul,satu lagi meleset,yang ku jangka dari si polan rupanya dari si polong adik dari utara nun..haihh,tersurprise ah kakk..hikhik..saje taww adik sorang nii..*intonasi ngengade sambil cubit lengan adik tu ;P

Nih laa 4 parcels yang tiba serentak hari ni..seronok kemain...anak2 cam biasa,tumpang sekaki seronok ler..si kakak paling excited tolong bukak..hehe..

Kalau tak tunjuk isi dalam nanti korang berkobar2 nak tau cam sebelum ni kan..meh tunjuk sket..tapi ni bukan nak menunjuk2 yer,tapi saja berkongsi kegembiraan dan nak tepek untuk kenang2an di hari tua..tapi nama pengirim tak dapat disertakan untuk kebaikan bersama..hehee..yang penting keikhlasan pengirim amat2 ku hargai..sungguh terharu tau tengok barang2 kiriman dari teman2 semua. Walaupun hanya kenal di alam maya,tapi keramahan mereka buat kita macam teman lama je..tsskk tskk T_T

Nih laa kiriman dari akak di K.L, yang tu akak dari KL gak,yang nun dari Ganu,yang tu dari Penang..
haaa..leh agak yer dari siapa?Syhhh..hihi

Dapat bekalan kopok ikan,lom rasa lagi ni..kopok ikan stok aritu kebetulan baru abis2 hari lepas.hee..pastu dapat FM lagi.. ada teh spesel dari cameron yang sedap perisa lemon n stoberi,dapat hadiah besday lak tu..pastu dapat serunding daging(sedap tuuu..) dan perfumes(siap set untuk cik hubby lagi) hadiah besday pakej ni..hehe..
Pastu dapat rempah ratus,cajun pun ada,ice cube mould,silicone mould(wehh,kaler biruuu memancor2 mate ahkakk jap!!) ..semua best!

Apa yang mampu dikatakan, terima kasih banyak2 buat pengirim2 barang2 ni semua..semoga hidup kalian dirahmati Allah,semakin dimurahkan rezeki dan semoga kita berkesempatan jua bertemu di alam realiti nanti.. macam nak terbang semenanjung je peluk sorang2..hehe..

Hermm..pasnih nak bancuh teh lemon n goreng kopok ikan tu..pastu nak buat puding guna mould baru sesambil ngukus pulut nak buat pulut panggang inti serunding daging. ecece...kemain verangan..tengok la nanti kalau aku serajin itu..hihi
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

31 Komen Di Sini:

Anna Qawina said... [Reply to comment]

sonotnyeee..tumpang tuah ko sue..eh..ko taknak ke pos apa2 hadiah specel kat aku? haha..adeehh..sian aku kan...

Mas said... [Reply to comment]

sue..aku tumpang minum teh ngan kau lah......sambil kita sambung borak2 tadi..he..he..

alhamdudillah..aku tumpang seronok nengoknya....
arrgghhh..aku nmpk cajunnn...
meh kita mabuk cajun nakk....
tambak lagi member cajun.....muahahaha

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue...murah rezeki sue..akk tumpang gembira dengan rakan2 blogger alam maya ini..

rezeki hari jadi tu

Cheq Sue said... [Reply to comment]

seronoknya dapat parcel tu ye... jgn kata anak2...mak anak2 pun sama... errrr kalau nak order pes laksa sarawak canee ye...ada idea x..

che'iza said... [Reply to comment]

Suker....

anymz said... [Reply to comment]

tau dah sape yg kirim kaler biru yg memancar2 sampai ke negori ni hah..
hehe

tun_telani said... [Reply to comment]

wahhh... besh nyer besh nyer... tun masih lagi menunggu bungkusan dr akak polan binti polan nih.. x sabar rasanyer.. hihi
ps: awat post ke mukah lg cepat dr ke bintulu niii...

♥♥azatiesayang ♥♥ said... [Reply to comment]

Salam Hasue..seronoknya bila dihargai oleh kawan2 kan....rezeki tuh!

K.Nor said... [Reply to comment]

sue, yg mould biru tu akak rasa cam akak tau gak la.. mesti tuan dia tu duk sengih2 jer baca ni kan.. hehhe ehhh stok kopok dah abis ke? heeeeeeeeeeeeee.........

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

errr..yang mana ko nak bagi kat aku nih??huhuu

Juwita Jamaludin said... [Reply to comment]

salam hasue.. best je dapat hadiah gitu ye.. ita tumpang gembira..

Kjee said... [Reply to comment]

ramainya orang sayang kat awak. seringkali dapat parcel. bertuah sangat2.

♥LOVE2COOK♥ said... [Reply to comment]

Nak tahu nape nama pengirim selalu di'tooooot'kan!!! Hehehehehehe :)

kha said... [Reply to comment]

itu lah nama murah rzki.nk kena amik berkat sue lepas ni..hehe..

HaSue said... [Reply to comment]

@Anna Qawina
Kang aku jawab taknak,ko kecik ati lak kang..haha..marah makyung..takpe,nanti aku bg ko batu sungai buat masa berpantang kang..ok x?

HaSue said... [Reply to comment]

@Mas
Ha'ah mas,tak sangka borak ngan ko xleh stop gak kan..ekeke

tu laa mas,dpt cajun dari adik cun sorg tu..hihi..jom2..tp aku x khatam lg resepi yg guna cajun nih..kena selongkar kat dapo garam yg kena cubit tu dulu kot.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rosaliza
waalaikumussalam kak..
org kata yg memberi lebih baik dari yg menerima kak..hehe..semoga yg memberi tu semakin dimurahkan rezeki mereka ;)

HaSue said... [Reply to comment]

@Cheq Sue
Betul3x..hehe..angguk2 ala2 upin ipin lak..
Nak ngoder laksa sarawak yer? Kalau kebetulan ada balik miri sy leh tlg belikan,kat sini x jumpe lg brand hj manan.. tapi harga dia mahal sikit la dari kuching nun. singgit beza kot.tapi kalau kat mudah.my pun ada gak,cuma mahal banyak laa..boleh cek tengok harga rempah laksa sarawak ni kat situ ye.
kalau ada kawan kat kuching tu,lg sng..apa2hal nanti kite update kot2 ada jalan utk kwn2 yg nak beli pes laksa nih

HaSue said... [Reply to comment]

@che`iza
uik?lama menghilang...ke mana?hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@kak anymz
hahaha...bile sebut memanco tu terus teringat lagu awie dlm citer hantu kak limah balik rumah.hehe..tau ye kak?cantik kan kan

HaSue said... [Reply to comment]

@tun_telani
Lain kot pengeposnya tun..akak pun ingat kak polan tu memula,atau polan sorang lg.hihi.. sangkaan meleset rupanya..rezeki,alhamdulillah..agak2,jeles tak akak dpt mould silikon kaler biru.aww! ;P

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Azatie
W'kumsalam kak..a'ah,rezeki kak,syukur la kan.hehe..terasa diriku begitu berharga ~

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
Haha..akak tau gak yer..mesti pengirim tu saja je nak nyeprais kan..hikhik
a'ah,baru je abis..berjimat cermat amalan mulia katekan..haha..berjimat ke ek?aritu simpan lama sket stok 1 bungkus coz syg nak goreng.ekeke

HaSue said... [Reply to comment]

@Ryo Azhar Rahza
A'ah kan,takkan laa xde nk bg ko..aku bg ko kotak teh tu ok kot..ok laa,ok laa...2 kotak sekali..kotak je laa kn.adik sendiri xkn nk berkire.ahahak..adeh

HaSue said... [Reply to comment]

@Juwita Jamaludin
w'kumsalam,alhamdulillah..tq ita :)

HaSue said... [Reply to comment]

@Kjee
Tq Kjee..Sy pun syg kwn2 bloggers nih kjee..semua baik2 belaka..bukan sbb kirimkn brg2 je baru baik,tp hubungan kat alam cyber pun mcm close jek..hehe.bertuah sebab dapat kenal mereka. semoga semakin luas laa pintu rezeki kwn2 semua nih..

HaSue said... [Reply to comment]

@♥LOVE2COOK♥
Good question,love..hehe..
ada bungkusan yg it's ok nak reveal nama pengirim..terutama jika pengirim x kisah sebut nama or link dia..
selalunya pengirim di tooot kan supaya tak mengundang ketidakselesaan kepada org lain atau mengundang rasa x puas hati ke,kot2 kenal juga dengan pengirim kan..maybe timbul persoalan kenapa i je dpt brg tu,dia x dpt..sedangkan we know each other too..haa..something like that la love..hehe
tp terpulang je kepada masing2 kan.. ;)

HaSue said... [Reply to comment]

@kha
alhamdulilah..meh2 amik berkat..hehe

izahdaut said... [Reply to comment]

tu diaaaaaaaaa...
rezeki rezeki.. kite putar halim.. akakkaa..
berbahagia betul aku nampak ko ngirup teh tu sue sambil goyang2 kaki kat beranda.. hehe

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... [Reply to comment]

aiseh!dpt hadiah nya lok...senyum sampei ke telinga kak hasue mukak hadiah ya =0).
anyway, epi belated befday,kak hasue! =0).

Gee® said... [Reply to comment]

seronot nyer dpt adiah byk... tumpang teh secawan boleh... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...