Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, June 11, 2011

Lintas Langsung dr Bintulu..dan Antara menu ari tu..

Bersiaran secara langsung dari Bintulu,Sarawak..boleh je nak buat auto publish,tapi nak ngarang lum ada idea laa tengah malam td ke pagi bute..zhariff lak asik terjaga jek.heh :D
Lebih kurang 3 jam perjalanan baru sampai malam tadi..dah kira dekat laa tu kan..kalo lajak ke miri terus,up lagi dekat 2-3 jam .hee..

Insyaallah hari ini akan menghadiri perkahwinan sahabat baik aku dari sekolah dulu..alhamdulillah bertemu juga jodohnya dengan lelaki pilihan..saat yang kitorg tunggu akhirnya tiba jugak..kawan nak kawin aku eksaited lebih..ngahaha..
Kawan aku nih penggemar biru jugak..dah azali laa kak nor..haha..sabor jela kak nor kalo citer bab2 biru ni ek..hihi.Yang kawan aku nih kad jemputan pun kaler biru,macam memanggil2 aku untuk datang jer..jadi aku dah sedia laa sepasang baju kurung biru*sila nyanyi lagu Khairil Johari Johar jap
dan sediakan kemeja batik biru untuk lelakiku itu..ahak..
Baju banglong pun kaler biru..*paksa gak sebab dia nak pakai baju kaler itam..ngahaha..muncung seketika mulut anak bujangku itew..
Si kakak n Yana jer kaler hijo kot..lari tajuk sebab lum terjahit lagi baju kurung kaler biru.Tengok?ayat tuh cam aku je yang jahit baju kurung tu kan? haha..

Oklah,ni menu2 semasa family aku datang ke rumah tempoh hari,2 malam juga mereka di situ..seronok sangat! Tambah lagi kazen aku n ibunya ada sekali..cuma mereka satu malam je sebab nak balik awal ke miri sebab esoknya tu nak balik ke sabah dah..eh?grammar aku ok ke?lantak laa ek..x kuasa nak semak balik..

Ayam bbq n jagung bakar.. sibbaik udang galah takde stok kat penjual biasa kitorang beli tuh..kalo tak,ada laa yang kuarkan bom c4 dari handbag lagik..

Ikan bako ke lebih sesuai panggil ikan salai?sebab cicah ngan air asam+belacan..perghh..ni je yang sempat amik gambo..gambo ikan beso mana ntah..hee

Coklat cupcakes..untuk resepi klik SINI

Pau goreng,inti kacang merah.. eksen je cop mohor bertenggek situ ek!hehe..

Sup tulang..eh?tak nampak tulang lak sebab dah asingkan siap2..hehe.. masak guna pressure cooker,40 minit aje dari masa ia dah bunyik tu..kalo biasa mau dekat 2 jam lebih baru lembut betul2 gini kan..huu..
Semalam kan, memang tak dapat connect langsung sebab signal GSM je kuar..tu yang macam takde keje je gi godek2 cop mohor sendirik tu..heee...

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

12 Komen Di Sini:

Mas said... [Reply to comment]

sue......makan kenduri kau ari ni..
bestnya...
selamat pengantin baru buat kawan kau tu...

rasa nak hantuk jerk kepala ni sebab terliur betul pepagi nengok menu2 yg kau tayang tu....
memikat hati....

lina_pg said... [Reply to comment]

assalam sue..amboi kemain lagik pepagi lagi dah menayang mcm2 menu..akak br dok pikir nk msk pe utk bf

dak zhariff ok ke tu, jalan jauh2 camtu??

izahdaut said... [Reply to comment]

pandai ko buat cap mohor ye.. itu je aku nak komen. yg lain aku no komen. walaupun tak de udang...rasa nak c4 kan jugak

dZana said... [Reply to comment]

cehh.. menu2 dasyat.. jauh tak bintulu tu.. rasa nk datang ni.. hihihihi..

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

cantik cop mohor tu sue..best tu kenduri jauh2 hehe. menu yg menarik masa berkumpul reramai, tentu meriah je

tun_telani said... [Reply to comment]

waaahhh.. chanteknyerr cap mohor.... kt bintulu.. meh mai umah meh...

K.Nor said... [Reply to comment]

nak menempel jugak bekas letak jagung bako kaler biru ya.. ish.. ish.. mmg sabo jer laaaaaaa :)

CikGu NOr said... [Reply to comment]

Assalam sue..menu2 yg best..boleh mintak resepi ayam bbq ngan pau goreng tu?atau dah ada dlm koleksi? lama dah teringin duk kat Sabah ni asyik beli yg siap jer ..teringin gak nak buat sdiri

alamanda said... [Reply to comment]

wow, bestnye semua makanan tu.

siti norhanimi nohani said... [Reply to comment]

hai..saya hanim
saya dah buat beberapa kali cheese cake...tapi yg ni u siap wat teknik lagiii..terima kasih kerana sudi share...harap2 kali ini saya buat menjadi...:)

rohana ali said... [Reply to comment]

Tmaksih kerana bgi info yg membntu utk mndptkn hasil kek dgn lebih baik ....halalkn ilmu ini ..

rohana ali said... [Reply to comment]

Tmaksih kerana bgi info yg membntu utk mndptkn hasil kek dgn lebih baik ....halalkn ilmu ini ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...