Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, June 14, 2011

My Best Friend's Wedding

Tajuk entri ala2 cerita Julia Robert ngan Cameron Diaz gitew..hehe..
Beberapa hari tak bersiaran,bukan kerana sibuk sangat tapi line internet yang amat bermasalah sampai tahap tak boleh connect langsung sehingga aku terpaksa bergayut di talian celcom careline semalam..tak tau laa sebab panggilan tu ke.. tenet ni dah ok sket kan..sebab panggilan tu pun putus2..bayangkan laa kalo terputus tu kita kena ulang dari semula lagi nak explain benda yang sama..boleh stress tu..huhu.. last2 malas je aku call balik,macam takde keje lain lak nak call diorang setengah hari kannn..ala,korang yang tenet laju2 mana paham..*nada jeles..ahak!

Oklah, lupakan pasal tenet sementara waktu, meh nak cerita ni.. seperti yang aku maklumkan sebelum ni..hujung minggu lepas kami telah menghadiri perkahwinan sahabat baik aku dari sekolah menengah dulu lagi haa..
Perkenalan aku ngan Dayang Ratna nih semenjak tingkatan satu lagi..sama2 jakun naik sekolah menengah,jenis sanggup bawak semua buku tak ikut jadual sebab takut ada yang tertinggal..ahahak..
Dayang ni sepanjang aku kenal memang sahabat yang cukup baik,jujur,amanah dan yang sewaktu dengannya..sehingga kami terpisah setelah SPM..dia mengikut keluarganya pindah ke Bintulu. Masa tu kitorang masing2 masih sekeping lagi..hihi..
Selepas tu memang amat jarang berjumpa,raya pun beberapa kali je kitorang jumpa. Last aku jumpa adalah reunion tahun lepas yang dihadiri ramaiii kawan2 iaitu seramai 13 orang.eheh.

Masa sekolah,kami sama2 pelajar harian..nak pergi ke sekolah tu dari rumah aku dalam setengah jam baru sampai la. Almost everyday,bila duduk sekerusi dengan Dayang ni dalam bas memang sepanjang masa tu laa mulut kitorang tak berhenti bercerita itu ini..hahaha..memang satu kenangan manis jer..ada2 je cerita yang dikongsi bersama..tak cukup dalam bas,sambung balik dalam kelas..tensen je cikgu2 tengok kitorang time tu,terutama dalam kelas perdagangan yang mana kelas digabungkan..maknanya kelas aku dan dayang ni la yang bergabung masa tu..err,kelas sains tapi ada subjek perdagangan?hihi..ada cerita di sebalik tabir..tapi takpelah,sekadar mencuit sedikit kenangan bersama sahabat baik yang kini sudahpun menamatkan zaman bujangnya..

Jomlah cuci mata nengok gambar2 yang sempat dirakamkan sebagai kenangan di hari persandingan Dayang bersama suaminya yang diadakan di dewan suarah Bintulu Sabtu lepas..
Apa yang best,temanya kaler biru..akuk sukak! Dayang pun penggemar biru jugak...weeeee~~

Pelamin bertema putih biru..simple but nice!

Kitorang sampai kul hampir 10.30 kot..sibbaik tak sampai awal sangat..kalau tak,mesti Zhariff sempat nak meragam sebab nak tido..hehe
Sementara tunggu pengantin,amik gambar kitorang dulu..ahaha..nasib korang laa kan..

Zhariff pun ikut tema warna biru jugak..2 anak dara den je lari tajuk..tudung aku kaler itam?baju biru, tudung itam?apa kes kan..haha..padahal bawak 2 keping tudung kaler biru,ada laa cerita di sebalik tabir tu..salah satunya kalau korang ada anak kecik mesti leh agak apa sebabnya.huhuu..

Kat sebelah aku tu seorang lagi bestfriend dari zaman sekolah dulu..siap bawakkan aku belacan baru lagik..best2!hihi..seorang lagi kawan yang tak pandai abis topik nak bercerita..last aku jumpa masa lepas aku bersalin zhariff tahun lepas..tak terasa dah 6 bulan tak jumpa rupanya..

Nih lak antara tetamu yang hadir..
Meriah jer.. :)

Iklan..
Zhariff terkini..abis hancur kotak gula2 dia baham..haha..last2 tertido jugak tanpa banyak karenah..dia tido tu masa pengantin ngah bersanding..dengar bunyi kompang tu lagi dia lena..

Jom tengok pengantin baru lak..

Pengantin di arak masuk ke dewan.. senyuman bahagia seorang wanita bergelar isteri.. :)

Juga senyuman bahagia seorang suami ..terlihat keceriaan di wajah mereka..

Di persandingan..alhamdulillah,bertemu jodohnya.. perkahwinan yang sentiasa kami nantikan.. :)

Posing..posing..

Posing lagi..alala...so sweettttt..

Senyumm...senyum..

Haaa..kan cantikk..


Posing ramai2 lak..
Gambar yang bawah sebelah atas ni(korang paham tak ni ek) gambar pengantin bersama rakan2..tak sure belah laki ke pompuan.hee..
Gambar sebelah bawah bersama kitorang ler..ngee..Hikmah di sebalik aku tak pakai tudung biru tu,takut orang konfius kang..mana satu pengantin pompuan kan..hakhak.. baju jer dah sedondon..haha..marah je dayang baca statement aku ni..kikiki.. yang dua orang sebelah kiri aku tu pun kawan baik aku gak.. Mas yang sedang menanti hari bahagia setelah disunting menjadi tunangan orang dan Sihzmah,yang kini sedang mengandung anak ke 3..haa,nampak slim je kan..pandai dia sorok pewut ..hihi..yang duduk bawah tu Yon,yang gambar atas tadi bersama anak ketiganya dan anak2 daraku..anak bujangku tukang amik gambo..

Opss..lupa tayang menu aritu..
Sambil zhariff tido kat riba aku,sempat la snap rezeki hari tu..hehe..sedap2! Tq kat encik suami yang tolong amikkan..nasi minyak(kalo tak silap la),pastu ayam kari,ikan sweet sour,daging masak itam dan umbut sawit..semua sedap!alhamdulillah..

Posing gedik2 lak..ala,bukan selalu kan..hihi..wat2 tak nampak jek photographer lain kat depan tu..muahaha..

Ada lagi gambo lain,tapi malas nak pilih n resize sebagainya..nanti2 jelah update kat FB..hee~

Buat Dayang Ratna dan suami, TAHNIAH dan SELAMAT PENGANTIN BARU.. kami doakan,semoga perkahwinan di antara kalian berkekalan sehingga ke Syurga..setianya cinta kalian harapnya sehingga ke akhir hayat..utuhnya rumahtangga yang dibina teguh sehingga nafas terakhir..amin ya rabbal alamin..

P/s: Lepas ni mesti soalan ni pula menyusul untuk Dayang : "dah ada isi ke..?"hehe..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 Komen Di Sini:

Sheila Shafeareen said... [Reply to comment]

Salam cantik biru nya....pelamin simple tp cantik.......lama x mkn lauk kenduri kawin...bby Z dah pandai duduk ye

tun_telani said... [Reply to comment]

ala alaa... cantikknyer mak zhariff ^^

Mas said... [Reply to comment]

wahhhhh...biruuuuuuu
sue...baru puas aku nengok rupa klau sue...
lawa makcik sorang ni....
sama2 berseri2 macam pengantin baru tu..
selamat pengantin baru buat Dayang Ratna dan suami....

HaSue said... [Reply to comment]

@Sheila Shafeareen
a'ah kak..best ni tema biru.hee...a'ah lagi skali,baby Z ni dah pandai duduk,tp niarap baru blajo..heee

HaSue said... [Reply to comment]

@Tun_Telani
mekaceh.. nah amik bunge telo.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Mas
Lor mas..sebelum ni ko x puas2 lg tengok rupe aku ye..hihihi..jangan lupe wat wallpaper ye..ekeke..
tq mas, bg pihak pengantin..hehe

cik cek said... [Reply to comment]

Salam Sue...pekabo...sihat sejahtera sumenya ya...

He he...cerianya gambo2 same pengantin...confirm kalau sue pakai tudung kaler biru...confuse tetamu jap....mana satu pengantinnya....he he...:)

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

selamat pengantin baru buat dayang ratna n suami, semoga bahagia selamanya.
cantik kaler biru laut gitu, zhariff tido lena je,

hitam pun cantik sue heheh..biasa lh selalu ada lh kena benda2 yg tk dpt dielakkan kt tudung, sib baik bj selamat lg heheh

Wanieyra said... [Reply to comment]

Betuah badan...kita pun tak pernah merasa mcm tu....huhuhuhu

izahdaut said... [Reply to comment]

tetibe rasa nak naik pelamin.. pelamin kawin org lahhh.. meriah lauk dia ek.. kaya2 org sawak nih... uiishhh meriah betui

Cheq Ana said... [Reply to comment]

soo happening..wahhh ceria biru colornya...i likee

♥LOVE2COOK♥ said... [Reply to comment]

Blue and white, my most fav combination! I see most of the people there pun pakai warna biru...hehe! So do you! :D

Bb Zhariff looking so adorable! Wahhh Hasue posing abis!!! Congratz to the couple! :D

alimaz kembara terasing said... [Reply to comment]

cantik pelamin.....

sihzmah huzaimah said... [Reply to comment]

dayang seorang sahabat yang terlalu baik....tak mustahil banyak sahabat yang menyayangi dayang...coz die seorang sahabat yang pandai menjaga hati sahabat yg lain...walaupun kedihupannya penuh dgn pancaroba die sentiasa tabah dgn setiap dugaan yg mendatang...seorang sahabat yg terlalu berdikari sejak kecil...memang kenal ngan dyg dari sekolah rendah lagi...teringat time kite kawin dulu, time tu die blom ada keta lagi sanggup datang dari bintulu yg memakan masa 2 jam baru sampai ke kpg...dan terpaksa pulang awal sebelum habis majlis takut ketinggalan bas... terharu sangat...tu sebab le kite wajibkan diri datang di majlis perkahwinan dayang walaupun tengah sarat memboyot..:) dan tq jugak kepada suami sanggup tidak menghadirkan diri di majlis mkn tahun di kpg isteri abangnya sendiri demi menghadiri sahabat isterinya kawin...tahniah buat dayang semoga akan lebih bahagia dengan kehadiran suami disisi sehingga kehujung nyawa....

'Ain Merrowz Da'O G said... [Reply to comment]

Sue, Dayang is a gud fren & housemate ever...i'm proud 2 b her fren...terharu masa nya kawen hr ya...semoga nya bahagia & jodohnya berkekalan hingga ke akhir hayat...aminnnn...

shiromie said... [Reply to comment]

kwn kak dyg rupenye..ehehe..kecik dunia ni kak..die ade sblh opis sy nih..ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...