Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, June 29, 2011

Sirap Bandung Aiskrim Soda Ala2 Unclepali

Mesti ramai yang berpuasa hari ni kan..selamat berpuasa bagi yang berpuasa ya..kite2 yang dapat cuti2 wanita nih rasa rugi juga tak dapat berpuasa di hari yang dimuliakan nih.huhu..takpelah,takde rezeki nak wat camner kan.

Kot2 korang takde idea nak buat air apa untuk membasahkan tekak masa berbuka karang,cuba korang buat air bandung aiskrim soda cara suami Kjee yang femes tuh..
Aku buat aritu dah ni..tak nyempat2 nak post entrinya..
Memandangkan takde sukatan,kiranya ikut tekak masing2 jelah..aku buat mula2,segelas..kemain mewah buih cam kjee punya bandung tu..
Pastu buat lagi nak snap gambo,nak tak nak je buihnya..ahaha...

Sedap wehhh..aku guna sirap ceri. Pada tekak aku n suami ler,sirap ceri nih best buat air bandung..

Untuk panduan resepi,aku copy paste laa ayat kjee kat entri dia ek..sila rujuk SINI(klik)

"Apabila dimintak resipi Sirap Bandung ini, Unclepali kata tak sampai 1 botol aiskrim soda, susu cair 1 tin dan sirap ikut suka. Masuk semua bahan2 tadi dalam jag bersama ais dan goncang sampai berbuih. Hah? Ya itulah cara Unclepali. Nanti tanya lebih2 kena marah. Hehehe.

Cuba adjust sendiri lah ye. "


Haaa..amik. Sebenarnya kalo kat umah ni,part air cik abang aku lebih expert..sama cam kjee juga,suami dia yang lagi terer bab buat2 air spesel nih..agaknya idea orang lelaki lebih berani campur itu ini laa kan kan..hehe..

Apa2pun terima kasih buat kakjee dan unclepali sebab kongsi cara2 nak buat air sirap bandung yang sedap nih.. siap berbuih2 lagi..tengok buih sirap unclepali lagi mewah tu..hehe

Sejuk dan nyaman jer lalu kat tekak..hmmmph!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

17 Komen Di Sini:

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

sirap bandung unclePALI?terkesima sekejap aku

Rabiatun Adawyah said... [Reply to comment]

assalamualaikum Sue..duk pakat tayang air ni..nyamannyer la aiiii tekak...Leh masuk list untuk berbuka puasa ni..hihihi..

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

assalam sue, nmpk sweet je sirap bandung tu..nyaman ni kalo dpt seteguk hehe

che'iza said... [Reply to comment]

Orang sarawak hari ni mmg layan air sejuk eh.... drooling tau...

Mat Gebu said... [Reply to comment]

Kenapa tiba2 rasa mcm nak terbuat jugak...huhu...

Along Maklong said... [Reply to comment]

sue..
sama pulak resepi kita hari ni..
maklong pun cuba buat air bandung macam uncle pali.. tak jumpa air yang botol.. maklong guna yang dalam tin.. bolehlah untuk tekak sendiri.. hehe..
sedap kan..

Deliah's Deli said... [Reply to comment]

hmmmph nyamannyerrr...sesuai bt buka pose nih! :)

Ayu Safieza said... [Reply to comment]

Ha Sueeeeeeeeeeeeeeee.....berbuih mulot ni ha, nengok buih ini sirap bandung.....mmm yummy!!

Kjee said... [Reply to comment]

Hahaha Unclepali dah ada brand dia sendiri sekarang...sirap bandung Unclepali. sebenarnya, dia lebih femes dengan Ice Blended Unclepali. HaSue dah cuba ke buat? Bab buih kat sirap Bandung dia tu, Unclepali ada secret recipe..nak tau apa? Dia guna buih sabun Breeze. Kahkahkah

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... [Reply to comment]

nyaman nya rupa aek ya...maok sedut sikit lok...=0).

kak hasue, kmk baruk perasan photo ktk ada watermark baru...baruk tukar ka or dh lamak makei watermark ya? ker kmk yang sik perasan selamak tok...aiseh..kmk dh nyanyuk kali...hadoi..tatott!

Mas said... [Reply to comment]

sue....nakkk segelass besarrr punyaaaa......

Kak Sam said... [Reply to comment]

Wei tak aci le. Akak nak buat dulu. Tak suka..tak suka..tak suka (sambil hentak2 kaki n terus berlalu pergi)

izahdaut said... [Reply to comment]

aku nak terkesima cam dah ryo gak lah

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

sedapnya! saya suka bandung soda!

tun_telani said... [Reply to comment]

unclepali tu sape?? (adakah solan ni wajar di tanya? hehe)

N i e Z a said... [Reply to comment]

waduh...sedap banget air ni..pepagi dh terliur ni..huhuhuuh...

Gee® said... [Reply to comment]

wah..wah..wah...sirap bandung tuh... yg m'sia takde ke? hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...