Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, June 17, 2011

Wheatgrass Susu

Salam Jumaat.
Fuhh..lewat petang baru nak update blog!
Di samping terkedek2 merefresh page2 yang macam tak sedar diri tenet slow sampai bukak banyak sekali kan,aku hari ni membizikan diri dengan keja2 jarang aku buat,ada laa..barang sampai semalam..nak tunggu orang pasang,ntah bila kan..jadi kitorang godek2 sendiri..takpe la,tu tak penting..yang penting,ia tak siap2 lagi.haha..
Lepas nih nak main badminton jap..kuarkan peluh banyak2 sket..bakar lemak2 yang semakin bersukaria tu kan. Kang kalo dibiarkan kompom lemak2 tu mohon i.c nak jadi rakyat tetap dalam badan aku nih.ah!tak kuasa nak ternak lama2..makin lama makin beranak pinak lak nanti. huhu..
Lagipun leh tajamkan skill main badminton kan?Sapa nak challenge tengok?*ayat berlagak..padahal pukul pun tak berapa kena..kakaka

Dah letih2 tu,harus laa cari sesuatu untuk menyejukkan tekak..camne la nak cepat kurus kan..dah berpeluh2 nak pulak minum yang sejuk2 aje..
Lahai,kesian...minum air rumput lak yer..ehh..ni rumput bukan sebarang rumput,tapi rumput yang boleh minum punye..hikhik..

Kalo korang nak tahu, ini adalah antara minuman peberet aku semenjak aku diperkenalkan errm..5,6 tahun lepas dah kot..kat satu restoran tu. eh?korang tak nak tau ye tadi?takpe laa ek,aku dah terbagitau tuh..
Since tu memang tak sibuk nak buat sendiri...terasa nak minum je gi situ.. bila dah kena campak(pindah) jauh2 ni baru tercari2 camne ghupa wheatgrass ni kan..
Banyak brand jugak laa aku dah try termasuk yang botol siap2 nak minum dah tu..alah,tak sedap!*ayat eksen

Pastu beberapa bulan lepas aku jumpa brand yang aku guna sekarang nih..*cam ayat iklan pun ada kan..
kira kamikaze jelah beli kan,sebab suka2 nak try kot2 sedap..pernah beli perisa anggur memang best!
Bila dah try,alala...akuk sukak! sedappp..cam kat restoran dolu2 tu laa rasanya..pastu ikut suka je nak letak banyak mana pati wheatgrass+alfafa+pandan nih kan..

Cara buatnya cam biasa jer,buh pati wheatgrass tu,pastu buh susu sejat..pastu buh air dan ketulan ais..atau guna air sejuk siap2..ia sesuai dihidang sejuk..kalo suam2 panas kurang sket laa..ehe..

Rasa dier nih aku suke banget! Korang kalo aku nak datang umah siap2 laa air wheatgrass ni,aku tak tolak punya..ahahak..muke tak malu kan,mintak air kat umah orang..siap request lagik. Jangan layan sangat..kang diberi segelas,nak satu jug..
Tapi serius,aku suka air nih..kalo korang tak suke,sila buat2 suke..hehe..khasiat dier kalo tak silap aku laa..untuk sejukkan badan gitu..aku pun tak study sangat khasiat dier..korang leh laa google sendiri yer..tapi rasa dier memang best la ke tekak aku. eh,macam banyak sangat dah aku promot nih.heh.nak wat camne kan,dah best betul..kalo ada produk lebih best dari nih nanti aku update lagik.hee

Ni laa brand yang aku gunakan..so far ada yang sebelum ni iras2 gini gak botolnya tapi brand lain...cair je,harus letak banyak baru best..yang ni takyah letak gula dah..manisnya tak manis sangat..pekat gitu..kire berbaloi laa membeli...

Korang pernah try minum air wheatgrass ni tak?
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 Komen Di Sini:

Adry@Daun said... [Reply to comment]

As salam HaSue.,
Sdp tak rasa jus 'rumput' ni? Nmpk mcm sdp je tu. Sy tak penah cuba utk beli atau minum jus ni. Msti sdp la tu rasanya kn. Ada lg tak segelas dua..hehe..

Acik Erna said... [Reply to comment]

Assalam HaSue..memang tak pernah..macam mana rasanya pun acik tak tau..

ijayuji said... [Reply to comment]

Salam kak, air apa tu? tak pernah minum, :D mmg tak sedar diri lah tu dtg umah nak mintak sedia air ni wakakaka.. kasi air kosong jerr akak siap2 bwk botol tu nacuh sendirik :P

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

sue...

sure rasanya ada manis2 kan..
rasanya ayu pernah minum,

em,... nak ingat balik.. heheh

9balik dari rewang singgah ke rumah kawan2)

izahdaut said... [Reply to comment]

mcm tak pernah jumpa je minuman ni.. ce ko pos sikit kat aku bagi rasa. hahhaa.. semua nak suruh pos kan.ikiki..

eh jelesnya gi bintulu lagi. mencik

nOOrsha said... [Reply to comment]

tak pernah minum la mek... sedap yer? aku pun cam izah gak.. sila pos sebotol due ke rumah aku...bkn per, nak wat stok, sok2 klo ko dtg umah aku, senang stok dah ade.. heheh

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, akk pernah minum dulu2 masa jd ahli cosway, mmg best rasa pandan hehehe.

tak pernah lak campur susu, selalu minum campur air gitu je..teringin pulak bila tgk air ni

kha said... [Reply to comment]

pestaim tgok air ni..jakun betul aku ni..apa pun mmg blh buat iklan lah ko ni sue..apa kata apply jadi duta dia ker?ahaks..hehe

Zaliedana said... [Reply to comment]

Ishk xprnh tgk,minum lagilah xprnah jakun sngguh,igt org sarawak yg jakun,rupanya kita yg jakun,muahaha..Eh kak,rasanya cam iras2 airpa eks..Amboi kak izah n noorsha nak suh pos,xaci2..

tun_telani said... [Reply to comment]

tun penah tgk niii!!! mcm byk kali je jumpa nih kt kedai. tp teragak2 nk order/beli.. hehe.. akk dh kate sedap nii, nnti tun try rasa.. kalu sedap blh beli pati dia.. kot2 laa nk singgah bila dtg bintulu, blh wat se-jug.. hehe

CT Delima said... [Reply to comment]

As'salam Hasue

meh sini dtg umah kak ct kita challenge main badminton sape cepat letih kira dia menang lah.. hahaha.

Belum pernah minum lagi air ni, apa rasa erk..? mesti rasa airlah kan..hahaha sendiri tanya sendiri jawab. bagusssss... hihihi

Aida Lela said... [Reply to comment]

sedap ke? 1st time tengok air ni. huhuhu..

* kalau nak order kat kedai, mungkin tak la..kalau orang bagi rasa.. mungkin try jugak la.. hehehhehe

Mas said... [Reply to comment]

sue...aku pun first time tengok air gini...
meh segelass...

Anna Qawina said... [Reply to comment]

ko buat lagi seklai, pastu bg aku rasa..aheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...