Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, June 22, 2011

Syukur..Usia Berganjak Lagi..!

Hari ini 22.06.2011 adalah tarikh ulangtahun kelahiran aku yang ke 31..Syukur alhamdulillah..sampai juga ke angka ini..Bersyukur kerana diberikanNya usia panjang,kesihatan yang baik dan kebahagiaan seadanya.

Terima kasih buat arwah Bonda tercinta,Niadah Sahari yang telah melahirkan aku ke dunia ni..segala pengorbananmu pasti tidak terbalas..semoga dia tenang dan berada di kalangan orang yang disayangi Allah di 'sana'..
Terima kasih juga buat Ayahanda tersayang,Hj Tahir Hj Amit atas segala pengorbananmu menjaga anakmu ini..apatah lagi setelah ketiadaan ibu tercinta..Semoga ayahanda dikurniakan kesihatan yang terbaik sepanjang hayat dan dipanjangkan usia..aminnn..

Suami dan anak2 yang wish pagi2..terima kasih sangat2..sayang sayang kamu semua!!
Buat kawan2 Blogger dan bukan blogger,yang wish melalui hp(sms),call, di dunia cyber,dunia nyata..(tq jugak kat FB yg suka remind besday friends kan),ucapan dan doa amat2 dihargai..semoga dimakbulkanNya..
Kat FB tu walaupun ada yang tak kenal,wish jugak kan..Tq2..hehe

Yang sanggup nak tunggu 12 malam tadi(tapi tak tertunggu gak.ekeke..)Tq2..Buat yang susah2 cari kad cyber,bunga cyber..alala...amat terharu ni. Pulak tu sanggup gigih carik tengah2 malam n awal pagi haa..hihi.. nak tepek sebahagian dari kad yang dapat tengah malam tadi dan pagi ni.


Kad awal sekali,dapat dari Noorsha,angkut dari FB nih..tq sha. Ni geng sengal boleh tahan ni,terer amik gamba n mengecurkan liur korang..tak caya gi blog dia.hee..eh promote blog besan lak..hahak

Ucapan Noorsha:SELAMAT HARI LAHIR istimewa buat sahabatku a.k.a bakal besanku HaSuriah Tahir.... Semoga panjang usia, murah rezeki, hidup penuh keberkatan & kasih sayang ke akhir hayat.....Meh nak hugs sket... muahh!~.... kek besday kaler biru seslice yer... hihihih


Kak Nor susah2 carik kedai bunga yang masih bukak tengah malam semata2 cari bunga ni haa..sibbaik ada ye kak..ekeke...Sapa tak kenal kak nor kan,yang suka cubit2 garam tu..banyak menu sedap n foto gambar menarik..femes tuu..siap masuk Jelita.

Ucapan kak Nor:Sue pecinta biru.. pkl 12 tepat akak wish ni ha... happy birthday.. semoga panjang umur yg berkat, murah rezeki yg halal, bahagia dgn anak2 dan suami terchenta.. diberikan kesihatan yg baik, semoga menjadi isteri solehah dan ibu yg penyayang ya.. amiin... luv u always tau.. kek dah bagi kan.. :)


Yang bunga sekuntum ni dari Kak Rosaliza..yang terharunya akak siap buat entri khas kat blog dia..kak rosaliza suka kongsi resepi gak dan penyokong kuat blog nih..hehe..sebab apa aku kata penyokong kuat,dia kalo aku tak update mesti dia perasan nape tak update,tenet prob ke,bz ke?hikhik..prihatin sungguh kak liza nih!

Ucapan dari kak Rosaliza:Selamat hari lahir buat HASUE, semoga tahun ini akan lebih bermakna dari tahun lalu. Akk doakan semoga Sue sentiasa bahagia disamping keluarga tersayang dan sentiasa di lindungi Allah selalu dan di murahkan lagi rezeki


Nih pulak kek biru comel dari adik lelaki aku,Ryo yang perasan comel suka masak2 gak..pun buat n3 khas nih...mekasih2..selain suka masak2,dia suka merayau2 gi negara/negeri orang.. masa ni laa ko nak merayau ye bro..ko ada 4,5 anak sok merayap kat umah jela..ahahak.. ni baru balik dari Korea terus malas ngupdate blog ye..ececeh..macam nak sekeh jer ko pegi Korea tak habaq awai.hihi..takpe laa,sebab ko ada nak bagi surprise kan,aku maafkan!*perasan je orang nk bg surprise.. :P



Kad comel ni daripada Tun_Telani,seorang pengembara(hehe...) di sarawak ni ha...Tun ni sekarang kan dah terer masak2 tu..leh terjah blog dia untuk pelbagai menu yer.Tq tun cayang..atas kad dan ucapan..suke akak tau! Ada jodoh nanti kite dating yer..hihi..


Kad anggun ni pulak daripada kak Naz , orang nogori ni..hehe.. kak naz ni pun rakan sembang kat Fb selain rakan blogging main masak2 gak..selain tu rakan tenet mengong gak..hehe..Tq kak naz susah2 transform kain biru jadi ukiran bunga ni ha..hehe..semoga persahabatan kita tetap kekal ke akhir hayat ye kak..

Terima kasih buat semua sekali yer..nanti kalau berkesempatan aku update lg..yang tak buh sini jangan kecik ati lak ye..amat menghargai semua ucapan ni.. :)
wish kat FB lak insyaallah akan reply satu2 kalau tenet masih ok.ngee..

Cam ada persamaan je kaler kad dan bunga mereka bagi ni kan..ahahak..i loikeeee berry2 much!!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

35 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

happy birthday sue

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

~ Happy Birthday sekali lagi buat sue... :)

Along Maklong said... [Reply to comment]

HAPPY BIRTHDAY SUE..
SEMUGA DIRAHMATI ALLAH SENTIASA..

ilahjy said... [Reply to comment]

malam tadi jam 12 kak ilah dah wish dlm fb pagi ni kedai servis kereta kak buka fb nak ucap sekali lagi heheh boleh ker hehehe nak cari munge hidup/segar jauh sesgt nak hantauuu.. nak pos kerumah tak tau alamat..hehehe alasannnnn..hukhuk..semoga sue sihat dan bahagia disamping keluarga..aminnnn..tak lama lagi 40 mariiiiii mcm kak ...

♥LOVE2COOK♥ said... [Reply to comment]

Happy Birthday Hasue!!! Glad to have known you in bloggywood! :D

Have a great day!!

psst..Ada tengok latest pics of Rishie and Ashika kat my blog? :)

Kjee said... [Reply to comment]

SELAMAT PANJANG UMUR, INSYA ALLAH SUE YANG MANIS

AZLITA AZIZ said... [Reply to comment]

Happy B'day Sue..
aikk!! b'day kita dekat2 lah sue boleh lah sambut sama :)))

habsahharun said... [Reply to comment]

happy birthday sis :)
semoga di dalam lindungan Allah selalu.

Keluargaku Syurgaku said... [Reply to comment]

Hepi besday Sue......

Kathy Tuah said... [Reply to comment]

selamat ulang tahun ^^,

Kak Rose said... [Reply to comment]

Happy 31st birthday... manyak terima munger semua kaler biru ya... yeah! Love is blue kan...muga dipanjangkan umur, murah rezeki, sihat selalu dan bahagia disamping keluarga tersayang..

Ayu said... [Reply to comment]

Happy birthday to Hasue!!
semuga dipanjangkan umur murah rezeki berbahagia disamping keluarga tercinta insyaallah..

31 tahun muda lagi tu sue..bolehlah tahun depan zhariff dapat adik lagi satu..hehe..gurau aje ya sue..

Ummi said... [Reply to comment]

Happy Birthday Sue Biru...hehee..Moga sentiasa dalam lindungan dan rahmat Allah swt selalu...Akak doakan tahun ini akan lebih baik buat masa depan Sue n family dan tercapai lah segala impian hendaknya...Amiiin... Biarpun tiada bunga dan sebagainya, harap kata2 ikhlas akak menjalin ukhwah kita ke akhir hayat....Salam sayang dr akak..

HomeKreation said... [Reply to comment]

Sue cayang... HAPPY BIRTHDAY dari Along juga. Baru nampak entry ni waktu ni Along tgh lunch break. Doa Along semuga Sue selalu sihat, maju jaya & yg penting bahgia selalu di samping famili. Jap lagi nak balik opis dah, tak sempat ler nak beli munga bagai hanya ucapan ikhlas dari Along..... mmmuah2

izahdaut said... [Reply to comment]

happy birtday to youu.. nanti aku buat apam warne biru khas tuk ko ek.. ikikiki...

Amie said... [Reply to comment]

selamat ulang tahun... kalau tak silap masuk 30-an kira usia gangsa yea.....sbb 40 masuk silver & 50-an tu emas...

quinnie said... [Reply to comment]

sengil chooka hamnida hasue...moga Allah panjangkan umur dan dimurahkan rezeki....

Gee® said... [Reply to comment]

happy birthday sue... semoga bahagia dan dimurahkan rezeki selalu

anymz said... [Reply to comment]

selamat harilahir adikku cayang,semoga di panjang kan umur dan di panjangkan jodoh ya..
wish dah akak sampaikan di fb kan?
puas cari munga2 kaler biru semua org kat ateh dah ambik..menci arrrr..
eh nanti akak pilih munga2 kaler kuning pulak ya sue..

Acik Erna said... [Reply to comment]

Happy Birthday sue..

nOOrsha said... [Reply to comment]

epi besday majkcikk...time kaseh sudi pomot blog aku..sob sob sob....hehehe....ko x de wat kek ke? aku nak mkn kek ni... cpt g wat skarang...hehehehe

nOOrsha said... [Reply to comment]

epi besday majkcikk...time kaseh sudi pomot blog aku..sob sob sob....hehehe....ko x de wat kek ke? aku nak mkn kek ni... cpt g wat skarang...hehehehe

Sue said... [Reply to comment]

happy besday hasue...semoga diberkati Allah selalu...

Naz said... [Reply to comment]

Assallamualaikum Sue... Sori la lambat wish.. Bukan apa.. susah gak nak cari bunga kaler biru kat kedai.. Last2 akak transform jer kain biru semalam jadi cenderamata utk Sue.. Ok tak? Harap sudi terima tanda mata yg tak seberapa tu..Semoga panjang lagi usia Sue dan sihat selalu.. Boleh kita terus kawan2 kan...:))

Ida,Japan said... [Reply to comment]

Happy Birthday Sue..all in blue, nice...kek biru pun comel

Mas said... [Reply to comment]

happy birthday to you..
nanti aku pun nak buat roti biru kat kau...kikikiki

K.Nor said... [Reply to comment]

laaa.. ingat dah hidang kek besday biru, rupanya tayang kad dan munger biru jer dulu ya.. takper la.. akak dtg balik karang nak makan kek sama2 ya.. siapkan plate satu utk akak, air suam panas satu ya.. :)

yg sorang apam biru, sorang roti biru? puding biru tak ada ke org nak buat utk sue ke.. hehe

epi besday sekali lg ya.. :)

Juwita Jamaludin said... [Reply to comment]

Salam hasue.. Happy birthday moga sentiass diberkati dan dirahmati

Erani Zuhran Mohd Nor said... [Reply to comment]

Boleh jadi Blue la dengan Birthday wishes yang semua biru... Selama Hari Lahir.. Blue yer... bila nak join movie avatar..hehehe. Gurau jer...

CT Delima said... [Reply to comment]

As'salam Hasue

Happy birthday buat Hasue sekali lagi. semoga kekal ayu setiap masa dan waktu ya :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said... [Reply to comment]

salam hasue.."selamat Ulangtahun"..Semoga bahgia hingga ke akhir hayat.Amin

DJ Dayang said... [Reply to comment]

Happy Birthday dear! mmmmuahhh!...kmk sik sempat nk ngepos bunga, takut layuk...heheh.

N i e Z a said... [Reply to comment]

eppy bestday sue..mg dmrahkan rezki dn dpjgkan umur..amin

ima said... [Reply to comment]

assalam hasue..

happy birthday..semoga bahagia dunia akhirat...amin.

norlie said... [Reply to comment]

selamat menyambut hari lahir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...