Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, July 30, 2010

Mee Goreng Simple

..saja nak tayang gak simple2 pun..kalo nak buat mee goreng cara ekspress memang begini jerla kejadiannya..main campak jer bahan2 yer..

Sediakan mee kuning..dalam 450g..celur jap ngan air panas,pastu cuci dengan air paip..toskan..

Sayur2an..apa2 jer yg nak diletak..cuci dan toskan..3 jenis sayur ni,letak sekaligus pun takpe.. :)
Bahan2 ditumbuk...cili merah,bawang merah dan bawang putih..sibbaik takde lesung batu kaler biru..ahaks :P

Kali ni guna telur jer..boleh gantikan dengan daging,ayam,udang dan sebagainya dan tambah lagi dengan fishcake ke..crabstick jika suka..kira terpulang jer..

untuk resepi penuh,sila rujuk SINI(klik)


sedap dimakan panas2..perah limau kasturi dan taburkan dengan daun sup,daun bawang dan cili yg dihiris halus..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 Komen Di Sini:

indahhouse said... [Reply to comment]

salam kak hasue,
saya pun slalu wat gini jer kak. senang, tak yah fikir byk2. hihi. nak tumpang makan mee goreng! hihi

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

salam sue...sedapnya mee goreng simple gini...semlm msk je umah sue nak komen tetiba je pc akk kong heheh..hari ni baru ok.

Cantik umah baru ni terasa mcm duk atas kpl terbang je....

HALAMANKU said... [Reply to comment]

Sue... dari tingkap umah... tgk mee aper yang kaler gitu.. laju2 datang tu... rupernyer yang lum goreng he he he.. bawa pinggan tapi nak yang dah siap goreng ha ha ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...