Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, July 10, 2010

Kepak Ayam Bakar

Kalau ada masa hujung2 minggu best kan bbQ di luar rumah seisi keluarga.. resepi pula ikut cara my sis biasa buat..bahan2 biasa jer semua rempah ratus dan sebagainya cuma yg spesel tu tambahkan gula apong sebagai perisa tambahan..aroma dan rasanya memang sedap banget!

Meh cuci2 mata ngan gambar ayam nih..dah abis lama..jgn mintak!ahak

Jadi kalo x pernah cuba lagi tu leh laa tambah gula apong dan perap supaya benar2 meresap yer...
Nak best sket..kasi kerak2 laa sikit2 kan..hehee..

Yg ni pulak untuk aroma dan rasa yg lebih sedap,mengelakkan isi ayam terlalu kering dan disapu ketika ayam dibakar.. Jangan sapu banyak sangat lak..nanti terlalu berminyak leceh lak nak makan..hehee..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam sue...bakar kepak je ke...lain kali letak la sekeping dada untuk akk...kalo kepak gini si eqa yang suka bangat. best n menarik

surisarawak said... [Reply to comment]

nyaman nar juak upa manok tunok yaa..mcm dgeruk jak rasanya...

maz said... [Reply to comment]

salam sue...duk wakpe tu..apa kbar..tu la lama jgk ye sue mnyepi..smga sue sklrga sihat2 slalu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...