Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, July 9, 2010

Bubur Kacang Hijau Berkayu Manis

Menu bubur lagi?hehee..sebenarnya nih peberet encik suami ku itew..lagi2 setelah percubaan terbarunya bubur kacang hijau letak kayu manis..sedappp! Aroma dari kayu manis tu menambahkan rasa pada bubur kacang yg sememangnya menjadi kegemarannya sebelum nih..idea nak letak kayu manis nih pun setelah merasa pencuci mulut kat Restoran Sajian Warisan,Miri..hee..tq kat restoran tu tahniah kat hb yg berani mencuba sendiri wpun memula tuh x sure..infact dia lebih suka masak bubur sendiri..so ikut citarasa dia laa nak letak gula n kepekatan macammana kan..

Bagi penggemar bubur kacang hijau ni boleh la mencuba sendiri dengan meletak kayu manis yer..nak tambah durian macam biasa pun ok jugak tu..kayu manisnya tu sekadar ada aroma jer udah ler tak payah letak banyak2 yer..
Biasanya kalau nak buat bubur kacang kita akan rendam kacang tu terlebih dahulu kan..tp kitorg biasanya terus rebus jer selepas dicuci dan ditoskan..tak sampai sejam pun dah masak keseluruhannya..selamat mencuba!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

1 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam sue...sedapnya bubur kacang hijau ni, akk tak pernah cuba lg letak kayu manis, anak2 akk ni pelik sikit, kalo letak durian atau sagu mesti tak mkn. bubur kalo nak buat dah msk tu akk kena asing la sikit utk letak kayu manis. mesti sedap ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...