Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, November 6, 2010

Kek Coklat Lembap

Nenong2..semalam x sempat ngentri..hari ni jangan laa x sempat lg ek...
Kek nih dah abis..jangan mintak2 dah..buat sebelum minggu lepas..err,bila tu eke..aritu laa..masa tenet masih wat hal..
Nih pun lama duk dalam fridge coz kat umah ni bukan peminat kek coklat tegar sebenarnya..cuma aku n banglong jer makan lebih..cik abe makan sepotong dua jer..c kakak entah makan ke idak..si kecik lak kadang2 makan,kadang taknak..hehe

Sebenarnya kek nih bagi aku sedap laa n moist..rasanya buat penggemar kek coklat mesti sukak sangat..
Resepi asal dari internet gak...tapi dah diubah suai mengikut sukarasa aku jek dan mengikut stok bahan2 yg ada masa itu..
Ada masa nanti aku update resepinya eh..
Walaupun banyak resepi kek coklat sekrang..kot2 laa nk cuba resepi nih plak..hehe

Gambar sememeh jer..nih pun last aritu baru ingat nk amik gambar yg dah dipotong.. Ganache tuh aku godek2 sendiri jer guna whipping krim,coklat masakan,marjerin n sikit susu pekat...betul2 main campak jek x sukat2(sebab malas la kak) tapi sedap la kat tekak aku yg suka topping agak pekat..yg atas tu coklat susu(yg utk dmakan tu,bukan cooking ceklat ye) yg diparut.. :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

11 Komen Di Sini:

K.Nor said... [Reply to comment]

ghajennyer mak yung mengekek :)

Eliza said... [Reply to comment]

alamak Sue, kek coklat boleh buat akak menggigil tengok dik...esok kena buat gayanya...

cek chun said... [Reply to comment]

suka buat kek coklat, tapi lebih suka makan kek coklat yg orang lain buat..hehe

moklong said... [Reply to comment]

nak... nak... nak... x dpt cikit bg semua pun x per... hehehe...

HaSue said... [Reply to comment]

K Nor:sebab rajin nak mkn laa tu kak..hihi

HaSue said... [Reply to comment]

kak Eliza:jgn lupa anta setengah loyang ke sini kak..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

cek chun:selalunya gitu laa kan..ntah napa agaknya.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

moklong:dah abis dahh..gi wat sndirik..haha..kejam tol yek.. :D

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam Sue..mesti best resepi kek yg sue buat ni..kalo umah akk buat kek cokelat gini..boleh abis dlm masa 1/2 jam je sue..ank2 mmg suka ngan kek cokelat.

♥♥azatiesayang ♥♥ said... [Reply to comment]

salam hasue...sedapnya kek coklat!poberet anak2 k.atie & ibunya jgk!!

Peri PiA said... [Reply to comment]

salam ziarah,salam kenal

yum2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...